Actualitate

16 liceeni de top din Constanța sunt provocați să aducă schimbare în societate

În perioada 18-20 septembrie, Constanța devine gazda evenimentului “Creatori de viitor - Champions United 2020”, unul dintre cele mai importante proiecte naționale dedicate liceenilor performeri. Evenimentul organizat de Asociația 11even din Cluj-Napoca, cu sprijinul Primăriei Municipiului Constanța va avea loc în Parcul Arheologic într-un spațiu special amenajat și cu toate măsurile sanitare și de distanțare luate și va reuni 16 liceeni cu performanțe diverse din oraș care vor lua parte în cele 3 zile de eveniment la sesiuni cu mentori invitați și vor lucra la o idee de proiect care rezolvă o problemă în domeniul educației, apărută ca urmare a pandemiei de Covid-19.

Ideea va fi ulterior finanțată cu un buget de până de până la 20.000 RON. Participarea celor 16 liceeni selectați la eveniment este gratuită. Evenimentul se va desfășura vineri, între orele 14:00 – 18:00 iar sâmbătă și duminică, în intervalul orar 10:00 – 18:00.

Printre elevii selectați se numără Miruna Corina Ilie, elevă în clasa a XI-a la Colegiul Național Mircea cel Bătrân, medaliată anul trecut cu aur la Olimpiada Națională de Matematică și cu argint la cea de fizică, sau Andreea Dobre, elevă în clasa a X-a la Liceul Teoretic Internațional de Informatică, care pe lângă diverse performanțe educaționale la nivel național, a fost implicată activ ca voluntar în mai multe acțiuni locale de luptă împotriva Covid-19.

Alături de participanți va fi și Andrei Cătălin Popa, plecat din Constanța să studieze fizica la UCL (University College London). Andrei vine atât în calitate de alumni Creatori de viitor, dar și de membru fondator al platformei educaționale TeachU.ro, prin care alături de alți tineri olimpici, oferă meditații gratuite elevilor de gimnaziu și liceu din toată țara.

Anul acesta, printre invitații evenimentului din Constanța pot fi menționați Daniela Ghițoiu, președintă a Asociației TEAM din oraș, formator național cu o experiență de peste 20 de ani în psihologie educațională, dar și fiul ei, Vladimir Ghițoiu, Absolvent Magna Cum Laude la Universitatea Colorado College (SUA), fost multiplu medaliat cu aur și argint la Olimpiada Națională de Matematica, medaliat cu argint la Olimpiada Națională de Matematică a Italiei, cu peste 100 de premii la concursuri naționale de top în domeniul științelor exacte.

Elementul central al celor 3 zile de eveniment îl reprezintă sesiunile „TransForm”, în care se realizează conexiunea între participanți - „creatorii de viitor”, cu „creatorii de prezent” - invitați care pot să fie un model viabil pentru ei, cu valori autentice și care pot răspunde și la întrebări de tipul „De ce să aleg România?” (peste 70% dintre liceenii selectați anual și-au mărturisit intenția de a pleca din țară). La edițiile anterioare, între acești mentori s-au regăsit invitați precum Tibi Ușeriu (ultramaratonist), Doina Hendre Biro (Doctor în Istorie Modernă a Universității Paris IV Sorbonne), Sebastian Văduva (Director Grifftits School of Management), Rareș Pamfil (absolvent al Harvard University, masterand la University of Oxford), Cezar Grigore (Imperial College London), Dan Isai (fondator și CEO al Salad Box), Teodora Migdalovici (The Alternative School of Creative Thinking) și mulți alții.

Pe lângă sesiunile live la care pot lua parte cei 60 de liceeni selectați la cele 4 evenimente din acest an, organizatorii vor pune la dispoziția altor peste 100 de liceeni din toată țara posibilitatea de a urmări online aceste sesiuni.

Lansat în 2014, proiectul a reunit până în prezent peste 600 de liceeni din peste 60 de localități din România și Republica Moldova. Cei mai mulți tineri din comunitatea “Creatori de viitor” studiază azi la cele mai importante universități din România, Europa și Statele Unite ale Americii.
Mai multe detalii despre program: www.creatorideviitor.ro

 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Primăria Medgidia angajează asistenți medicali

28 Oct 2020 168

Primăria Constanța a eliberat autorizația de construire pentru hotelul lui Radu Babuș din stațiunea Mamaia

27 Oct 2020 2553

Primăria Constanța, precizări importante despre ajutoarele pentru încălzirea locuinței în sezonul rece

26 Oct 2020 645

Certificat de urbanism pentru extinderera și supraetajarea magazinului Dovi, de pe bulevardul Tomis din municipiul Constanța

24 Oct 2020 1091

Un nou certificat de urbanism obținut de afaceriștii de la Orient Construct Decor SRL. PUD pentru o investiție în stațiunea Mamaia

24 Oct 2020 1480

Primarul Constanței a scăpat de un proces intentat de un dezvoltator imobiliar din oraș. Se cerea autorizație de construire pe un teren din Mamaia

24 Oct 2020 2194

Lucrările Confort Urban pe strada Mihai Viteazu, din Constanța, aproape de final

23 Oct 2020 598

Primăria Constanța caută firmă pentru executarea de servicii în cadrul unui depozit

23 Oct 2020 374

Primăria Constanța cumpără servicii de dirigenție de șantier pentru proiectul de modernizare a bulevardelor 1 Decembrie 1918 și Alexandru Lăpușneanu

23 Oct 2020 621

Consiliul local Murfatlar, validat de instanță. Ce nume a fost invalidat de Judecătoria Constanța

22 Oct 2020 716

Licitație. Echipamente pentru persoanele cu dizabilități, montate pe pasarelele din stațiunea Mamaia

22 Oct 2020 257

Cazemata de pe plaja Trei Papuci din Constanța, deținută de familia fostului prefect Jeacă, generează un nou proces

21 Oct 2020 2512

Un SRL din Constanța va reabilita străzile din localitățile Nistorești și Călugăreni din comuna Pantelimon

20 Oct 2020 2103

Holiday D'Sign Consult din Ploiești reabilitează Liceul Tehnologic de Electrotehnică și Telecomunicații din Constanța

20 Oct 2020 1941

Metfor Travel a obținut Certificatul de Urbanism pentru Vila Știrbey din Mamaia

19 Oct 2020 1062