18 octombrie, prima adunare a creditorilor Firma care a construit noul pod de la Agigea, Apolodor Com Impex, nu scapă de faliment

După ce a încheiat anul trecut cu datorii de aproape 125 de milioane de lei, societatea Apolodor Com Impex SRL şi-a cerut insolvenţa. Joi, la Tribunalul Bucureşti, a avut loc un nou termen în dosarul falimentului firmei care s-a ocupat de construcţia noului pod rutier de la Agigea, inaugurat de Călin Popescu Tăriceanu în toamna anului trecut.
 

Dosarul în cauză a fost deschis la cererea debitorului pe 23 iulie, înregistrându-se şi opoziţia creditorului împotriva încheierii de deschidere a procedurii, solicitare care a fost admisă pe 6 august, deşi, iniţial, primul termen a fost programat pentru 3 septembrie (dosarul 27710/3/201). Creditor este însă o firmă din Constanţa, Tomis Divers Construct SRL.
 
Potrivit portalului instanţelor de judecată, data primei şedinţe a adunării generale a creditorilor este 18.10.2015, administratorul judiciar desemnat provizoriu fiind CII Silviu Nedelcu. Totodată, la termenul din 6 august s-a stabilit ca cererea creditoarei SC Tomis Divers Construct SRL să fie calificată drept declaraţie de creanţă, fixând termen pentru analiza stadiului continuării procedurii la 26.11.2015. La şedinţa din 3 septembrie, completul de judecată C20 din Tribunalul Bucureşti a luat act de renunţarea la judecată a cererii creditorului. Facem menţiunea că am încercat să obţinem un punct de vedere de la reprezentanţii societăţii Tomis Divers Construct SRL, însă aceştia nu au dorit să comenteze situaţia, menţionând doar că vor merge mai departe cu acţiunea până la recuperarea datoriilor.

Citeşte şi

Datorii de aproape 125 de milioane de lei: Societatea care a construit noul pod rutier de la Agigea, în insolvenţă (document)
  
Cât despre Tomis Divers Construsct SRL, firma înfiinţată anul trecut este deţinută de Mihai şi Nicoleta Vişan. Mihai Vişan este totodată şi administratorul companiei, care are ca obiect de activitate „lucrări de construcţie a clădirilor rezidenţiale şi nerezidenţiale“. Înfiinţată în anul 1992 cu obiect principal de activitate „lucrări de demolare a construcţiilor“, societatea Apolodor Com Impex SRL Bucureşti a încheiat anul 2014 cu un profit net de 3.856.936 de lei, raportat la o cifră de afaceri de 117.887.648 de lei. Datoriile societăţii faţă de creditorii săi însumau, la data introducerii cererii de chemare în judecată, 127.319.052 de lei, din care datoriile scadente sunt în cuantum de 88.551.108 lei, urmând ca, la data de 10 septembrie, să devină scadente şi datorii către bugetul statului, în sumă de 26.467.590 de lei, după cum se arată în Buletinul Procedurilor de Insolvenţă. În ceea ce priveşte datoria totală către ANAF, în cuantum de 52.667.382 de lei, aceasta este cea mai împovărătoare pentru societate. Creditoarea SC Tomis Divers Construct SRL a formulat cerere de deschidere a procedurii insolvenţei împotriva debitoarei SC Apolodor Com Impex SRL, pentru recuperarea creanţei sale, în cuantum de 375.725,92 de lei, reprezentând contravaloare facturi fiscale.
 
În perioada mai 2012 - august 2015, au fost raportate la Centrala Incidentelor de Plăți 279 de bilete la ordin refuzate la plată, în valoare totală de aproape 19 milioane de lei. Este adevărat că cele mai multe sunt considerate incidente minore pe motiv de „poprire sau alte măsuri de indisponibilizare instituite pe cont de către o autoritate a statului“, subliniază cei de la supervizor.ro.  În calitate de administrator judiciar provizoriu a fost desemnat CII Silviu Nedelcu, iar termenul-limită de înscriere la masa credală a fost fixat pentru 21 septembrie. 

„Ne-am făcut loc în «elita» celor care lucrează cu statul. A fost cea mai mare greşeală.“

Potrivit directorului general al Apolodor Com Impex SRL, Radu Ouatu, într-un răspuns emis cotidianului ZIUA de Constanţa, cauzele care au adus firma în această situaţie au fost tocmai contractele cu statul. „Din 1992 şi până în 2010, Apolodor Com Impex SRL nu a lucrat decât sporadic şi avea toţi furnizorii plătiţi la zi. Odată cu criza, ne-am făcut loc în «elita», cum credeam noi, celor care lucrează cu statul. A fost cea mai mare greşeală. Deosebirea esenţială dintre stat şi sectorul privat este aceea că cel din urmă îţi plăteşte pe loc orice activitate/achiziţie suplimentară faţă de contractul iniţial, asumându-şi «scăparea», pe când statul acţionează exact invers, amânând plata în aşteptarea a zeci de aprobări. În esenţă, în acest moment, teoretic, avem de încasat suficienţi bani pentru a ne acoperi creditorii, iar soluţia aleasă a fost de a ni se acorda răgazul necesar plăţii acestora. Se ajunsese la o degringoladă completă în achitarea datoriilor. Astfel, din sumele încasate, mult diminuate, încercăm să plătim câte puţin pe toată lumea, pierzând orice evidenţă a raportului venituri/cheltuieli pe lucrare. Nu se mai putea continua aşa“, declara Ouatu, pentru ZIUA de Constanţa, în luna august.

Citeşte şi

Apolodor Com Impex SRL, despre lucrările de la podul rutier Agigea: „Vom monta aparate antiseismice, deja achitate în Germania, piese unicat“
  
Povestea podului de la Agigea
 
În iunie 2010, Compania Naţională Administraţia Porturilor Maritime Constanţa (CN APMC) atribuia contractul privind „Pod rutier la km 0+540 al CDMN şi lucrări aferente de infrastructură rutieră şi de acces“, contract în valoare de 81.618.171,58 de lei (exclusiv TVA), echivalentul a 19.444.472,09 euro, cu o durată de 11 luni calendaristice. Până la expirarea termenului legal de depunere a ofertelor - 28 septembrie 2009, ora 12.00 -, au depus oferte financiare 11 societăţi interesate. Oferta câştigătoare, care a totalizat punctajul maxim şi a respectat cerinţele caietului de sarcini, a aparţinut SC Apolodor Com Impex SRL Bucureşti, cu o ofertă de 81.618.171,58 de lei (exclusiv TVA), echivalentul a 19.444.472,09 euro, cu o durată de 11 luni calendaristice.

Citeşte şi

Firma este în insolvență: CN APMC a atribuit contractul pentru lucrări suplimentare la podul Agigea către Apolodor Com Impex SRL (documente)

Din datele Registrului Comerţului

SC Apolodor Com Impex SRL, aşa cum arată Registrul Comerţului, consultat pe data de 17 august 2015, a fost înfiinţată în anul 1992 şi are sediul social în municipiul Bucureşti, bulevardul Theodor Pallady. Firma, care se ocupă de „lucrări de demolare a construcţiilor“, are un capital social subscris de 201.000 de lei, integral vărsat, compus din 2.010 părţi sociale, valoarea uneia fiind de 100 de lei. Asociaţii societăţii sunt Octavian Radu Ouatu, născut pe 9.01.1957, în Bucureşti, cu 2.009 părţi sociale (99,95% din capitalul social), şi Iosefina Mihaela Stancu, născută pe 2.10.1955, în Bucureşti, cu o parte socială (0,05% din capitalul social).

Alte afaceri

Numele lui Octavian Radu Ouatu mai apare în următoarele societăţi: Apolodor Agregate SRL, Apolodor Electrice SRL, Apolodor Execut SRL, Apolodor Grup Construct SRL, Apolodor Service SRL, Apolodor Tehnic SRL, Apolodor Topografie SRL, Apolodor Transport Agabaritic SRL, Apolodor Vest SRL, Geotehnica & Teren de Fundare SRL, Apolodor Best Service SRL (lichidare), Apolodor Junior SRL (radiată), Apolodor Transport Expres SRL (lichidare), Depozit Ecologic Menajer SRL (dizolvare), Depozit Inerte SRL (dizolvare), Implozia Grup Demolari SRL (lichidare). La rândul ei, Iosefina Mihaela Stancu este asociată în Apolodor Agregate SRL, Apolodor Best Service SRL (lichidare), Apolodor Com Impex SRL (insolvenţă), Apolodor Junior SRL (radiată), Apolodor Management SRL, Apolodor Service SRL, Apolodor Transport Expres SRL (lichidare), Apolodor Vest SRL, Apolodor Civile SRL şi Smart Plant SRL.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Apolodor Com Impex SRL, în insolvenţă Societatea care a construit noul pod peste Canal are datorii de 151.387 de milioane de lei (document)

16 Oct 2015 8422

SC Apolodor Com Impex SRL a negociat un contract cu CN APMC (documente)

10 Oct 2015 2981

Firma este în insolvență CN APMC a atribuit contractul pentru lucrări suplimentare la podul Agigea către Apolodor Com Impex SRL (documente)

22 Aug 2015 3019

Apolodor Com Impex SRL, despre lucrările de la podul rutier Agigea „Vom monta aparate antiseismice, deja achitate în Germania, piese unicat“

19 Aug 2015 4336

Datorii de aproape 125 de milioane de lei Societatea care a construit noul pod rutier de la Agigea, în insolvenţă (document)

18 Aug 2015 4424