20 de țări, printre care și România, creează o rețea pentru traficanții de persoane în timpul unui hackathon. Detalii


victime pentru exploatare sexuală, foto: europol.europa.eu La 6 septembrie 2022, o zi de acțiune comună EMPACT, coordonată de Țările de Jos, a vizat rețelele criminale care utilizează site-uri web și platforme de social media pentru a recruta victime pentru exploatare sexuală. Acest prim hackathon online, la nivelul UE, împotriva traficului de ființe umane, susținut de Europol și Eurojust, a implicat autorități de aplicare a legii din 20 de țări.


Ziua de acțiune a reunit 85 de experți din diferite autorități de aplicare a legii din UE la Academia de Poliție Olandeză din Apeldoorn. Aceștia s-au concentrat pe combaterea rețelelor criminale care folosesc rețelele sociale, internetul de suprafață și dark web pentru a desfășura trafic de persoane. În comparație cu alte domenii criminale, precum traficul de droguri sau traficul de arme, este mai dificil să identificăm indicatorii traficului de ființe umane într-un mediu online. Această zi de acțiune comună a adunat informații criminale pentru a determina acești indicatori, ca parte a luptei împotriva rețelelor criminale care folosesc mediul online pentru a exploata persoanele cele mai vulnerabile. În special, anchetatorii au vizat traficanții de ființe umane care încercau să-i ademenească pe refugiați ucraineni. Internetul și traficul de persoane sunt interconectate., scrie Europol 


Multe platforme de social media, aplicații de întâlniri și grupuri private online sunt „deturnate” de persoane implicate în traficul de persoane în scopul exploatării sexuale sau prin muncă. Acești indivizi încearcă să inducă în eroare forțele de ordine și să evite detectarea.


Deși acțiunile s-au concentrat în principal pe traficul de ființe umane în scopul exploatării sexuale, ofițerii au căutat și piste pentru identificarea altor forme de exploatare, inclusiv exploatarea prin muncă. Anchetatorii au reușit să exploreze o gamă largă de site-uri web și alte platforme online pentru traficul de ființe umane și alte activități criminale. Aceste platforme includ social media, platforme de întâlniri, platforme de publicitate și ajutor, forumuri și aplicații de mesagerie. Anchetatorii au verificat, de asemenea, platformele de pe dark web în legătură cu traficul de ființe umane și exploatarea sexuală a copiilor online.


Țări participante: Austria, Albania, Belgia, Danemarca, Franța, Finlanda, Germania, Grecia, Ungaria, Lituania, Țările de Jos, Portugalia, Polonia, România, Slovenia, Slovacia, Spania, Suedia, Regatul Unit și Ucraina. 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Protestul polițiștilor din Constanța s-a anulat! Programul de lucru rămâne neschimbat pentru o perioadă de 3 luni

31 Jan 2024 896

Poziția Sindicatului Europol cu vedere la incidentul de la protestele de aseară din Constanța

14 Jan 2024 1146

IPJ Constanța poate pierde 450 de polițiști în câteva zile

10 Jan 2024 1807

Poliția Română, postare acidă pe Facebook, după experimentul din Portul Constanța ”Vă prezentăm o fotografie cu un cozonac ce ar fi putut fi făcut de liderul Sindicatului Europol”

23 Dec 2023 1013

Reacția liderului SLN, la informațiile Sindicatului Europol, referitor la traficul de droguri din portul Constanța - „Navigatorii nu se ocupă cu trafic de droguri“ (VIDEO)

21 Dec 2023 953

Droguri cumpărate din Portul Constanța? Poliţiştii fac verificări după situaţia prezentată de liderul Sindicatului Europol din România

21 Dec 2023 941

Experiment în Portul ConstanțaSindicaliștii Europol au vrut să arate cât de ușor se poate face o tranzacție cu droguri

21 Dec 2023 2477

LIVE VIDEO Protest al polițiștilor în fața IPJ Constanța! (GALERIE FOTO+VIDEO)

04 Dec 2023 1860

Protest al polițiștilor din Constanța! Ce nemulțumiri au oamenii legii

02 Dec 2023 881

Sindicatul Europol Constanța susține că un singur agent a fost repartizat la Biroul Rutier Constanța din agenții ajunși la IPJ Constanța. Reacția IPJ Constanța

30 Nov 2023 675

Caz șocant în Brăila. Un șofer teribilist s-a izbit de o mașină a poliției pe care a proiectat-o la 10 metri

25 Nov 2023 935

Reţea de trafic de migranţi de origine vietnameză, destructurată cu suportul EUROPOL (GALERIE FOTO)

23 Nov 2023 831

IPJ Constanța „Serviciul Rutier din cadrul IPJ Constanța dispune de un număr de echipaje corespunzător și suficient“

22 Nov 2023 959

Polițiștii din Constanța vor protesta în fața Prefecturii și în fața IPJ! Iată când

21 Nov 2023 1537

Tentativă de dare de mită oprită în timp real! Sumele cu care un șofer a încercat să mituiască Poliția

06 Oct 2023 1123