2004- S-a lansat Radio Guerilla

  • Radio Guerilla este un post de radio din România care a fost lansat de grupul de presă Academia Cațavencu.
. Răzvan Exarhu, director de programe și realizator, a fost cel care a ales numele radioului și a creat brand-ul Guerrilla.

Primul buletin de știri al Radio Guerrilla, difuzat la ora 11:00, a fost prezentat de Adrian Năstase, iar cel de la ora 12:00 a fost prezentat de Traian Băsescu, cei doi fiind la acel moment în cursa electorală pentru președinția României, turul al doilea.

În 2013, i s-au retras licențele de emisie în FM deoarece ele nu mai erau operate de persoana juridică căreia îi fuseseră emise, continuând emisia online.

Din 2016, postul a redobândit 7 licențe și a reluat și emisia pe FM în câteva orașe.

”Guerrilla de Dimineață este cel mai modern și actual matinal de radio, caracteristici ce au la bază munca unei echipe organizate, spontane și care ofera tot în fiecare zi ascultatorilor. Dobro, Gilda și Matei, cei trei moderatori, construiesc o emisiune definită prin comunicarea umană, simplă, dar cu greutate, căreia îi asociază muzică aleasă „cu mâna”, cantece și versuri potrivite momentului”, potrivit Guerillaradio.ro
 
Binili Învinge cu Gojira este o emisiune zilnică care își propune, într-o primă instanță, să nu deranjeze. După care, să facă un scandal masiv.

Este o emisune despre pop culture și tot ce apare fresh și e posibil să ne intereseze.

Nu se va discuta nimic important, nu se vor face declarații și nu se vor câștiga premii importante în bani și autoturisme.

Concertele, principala sursă de venit a trupelor românești, au fost anulate.

Cum Radio Guerrilla susține muzica românească de calitate din prima zi de emisie, s-a hotărât să acționeze difuzând și mai multe melodii românești, astfel încât o parte și mai mare din sumele plătite către organismele colective de gestiune a drepturilor de autor să ajungă la trupele românești.


Mai mult, în fiecare zi de joi, Radio Guerrilla..

Sursă foto: Radio Guerilla

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Trei posturi TV, sancționate de Consiliul Național al Audiovizualului. Ce nereguli au fost constatate

28 Apr 2022 1647