22 ianuarie - Ziua sosului fierbinte

  • Pe 22 ianauarie este sărbătorită Ziua Sosului Fierbinte

"Ardeii din Chile oferă multe beneficii pe care nu ne gândim adesea", a spus un specialist în sosuri fierbinți. Cei mai mulți dintre noi se gândesc la arome picante atunci când ne gândim la sosul fierbinte. Turner și colegii săi de la Institutul Chile Pepper - un grup de oameni care probabil au cea mai mare pauză de prânz vreodată - vezi ardeii fierbinți ca mai mult decât atât.

Spune-i "Paradoxul piperului fierbinte". Totul despre ardeii fierbinți și sunetele fierbinți, "Nu puneți chestia asta în gură, maniac!" Dar ardeii fierbinți, sosul fierbinte și salsa se numără printre cele mai sănătoase alimente de pe planetă.

Cercetătorii lucrează la legarea ardeilor fierbinți de tratamentul diabetului de tip 2, bolilor cardiovasculare, inflamației, scăderii în greutate și a cancerului.

Minunea reală a ardeilor chili este capsaicina, un compus care dă ardeii fierbinți căldura. Există mii de tipuri de ardei iute și au tendința de a oferi beneficii nutriționale similare. Luați ardei chili verzi. O porție (o jumătate de ceașcă) are un conținut scăzut de calorii, zaharuri și carbohidrați. De asemenea, conține puțin grăsime și nici colesterol. Nutrienții includ o doză enormă de vitamina C.

Vitamina C este conectată la metabolismul rapid, dezvoltarea țesutului conjunctiv, biosinteza neurotransmițătorilor, funcția imună, vindecarea rănilor și absorbția fierului. Este, de asemenea, un antioxidant, ceea ce înseamnă că distruge radicalii liberi care pot intra și pot deteriora celulele. Vitamina C este necesară pentru pielea sănătoasă, dinți și oase și chiar ajută la prevenirea scorbutului.

Din punct de vedere nutrițional, ardeiul fierbinte nu se înrăutățește.

Ardeii cu ardei iute conțin carotenoide (vitamina A), flavonoide, antioxidanți, vitamine și minerale, toate conferind beneficii pentru sănătate, inclusiv proprietăți anti-îmbătrânire și antiinflamatoare, protecția ADN și scăderea tensiunii arteriale.

Cu toate acestea, adevărata minune a ardeilor chili este capsaicina, un amestec de plante incolor, care oferă ardeii fierbinți căldura și poate fi utilizat pentru proprietățile sale analgezice: Da, capsaicina este atât de puternică încât este adesea folosită în cremele locale de ameliorare a durerii.

Capsaicina este prezentă în porții de ardei iute, sosuri fierbinți și salsa. În interiorul ardeilor fierbinți, capsaicina este concentrată în țesutul placentar care deține semințele, precum și în pereții podului. Contrar opiniei populare, semințele nu produc semințele, deși semințele pot fi fierbinți. Căldura găsită în semințe este absorbită din țesuturile placentare.

Cât de cald este capsaicina? Scara Scoville este măsura standardizată a calității piperului. Sosul roșu tradițional Tabasco reprezintă între 2.500 și 5.000 de unități de căldură Scoville. Pentru capsaicina pură, suma este de 16 milioane de unități de căldură Scoville. Lecția: nu pune capsaicina pură în supa pentru beneficiile pentru sănătate, altfel un guvern necinstit poate să te răpească și să îți armeze fața.


Sursă text: ro.lavozdeecuador.com


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

GastroArt Măruntaie cu sos acru (Rețetă interbelică)

14 Jul 2022 1253

GastroArt Sos de rom (rețetă interbelică)

20 May 2022 1190

e-retete.ro Salată picantă cu somon

27 Jun 2014 2801