240 de câini fără stăpân din Adăpostul public pentru Animale Abandonate Constanța așteaptă să facă parte dintr-o familie!

  • 240 de câini fără stăpân aflați în Adăpostul public pentru AnimaleAbandonate așteaptă să facă parte dintr-o familie.

„Prin decizia de a ajuta un câine, salvăm nu doar viața cățelului adoptat, ci în același timp asigurăm altui câine locul în adăpost și șansa de a-și găsi un cămin”, transmite Primăria.


De la începutul campaniei „Adoptă un cățel" și până în prezent, 1961 de câini au fost adoptați iar 68 au fost revendicați de proprietar.

În gestionarea problemei câinilor comunitari, Primăria Municipiului Constanța a ales să respecte dreptul la viață al câinilor abandonați și a aplicat decizii de menținere a cățeilor în adăpost, după expirarea termenului de 14 zile lucrătoare în care animalele ar fi putut să fie adoptate sau revendicate. De asemenea, câinii bolnavi au fost examinați și au primit tratament de specialitate.

Municipalitatea încurajează iubitorii de animale să se alăture campaniei „Adoptă un cățel" chiar și în această perioadă în care programul cu publicul rămâne închis iar adopțiile și revendicările se realizează cu respectarea unor condiții stricte.

Pentru a putea adopta un patruped viitorii stăpâni vor avea parte de tot sprijinul angajaților Serviciului Gestionare Animale Abandonate, care poate fi contactat la numărul de telefon 0733.045213.

Solicitările se pot introduce imediat ce câinele a fost cazat în adăpostul public, însă preluarea lui este posibilă începând cu a 8-a zi lucrătoare din momentul cazării. Câinii vor fi încredinţaţi spre adopţie numai după ce au fost consultaţi de către medicul veterinar, deparazitaţi, vaccinaţi antirabic, sterilizaţi şi identificaţi prin microcipare.

Cei interesați pot veni să-i ridice de la sediul din strada Vârful cu Dor nr. 5, fără a avea acces în incinta adăpostului iar preluarea câinilor se va realiza cu respectarea normelor de distanțare socială și de igienă, purtarea măștilor de protecție și a mănușilor fiind obligatorie.

Adopția câinilor se realizează în următoarele condiții:

- Persoanele care văd pe site-ul Primăriei Municipiului Constanța sau pe pagina de Facebook a municipalității câinele pe care vor să-l adopte pot trimite poza patrupedului pe adresa de email: animale.abandonate@primaria-constanta.ro. Cei care solicită adopția unui
câine sunt rugați să lase în email și un număr de telefon pentru a fi contactați;

- Reprezentanții Serviciului Gestionare Animale Abandonate vor verifica dacă animalul este disponibil pentru adopție. În cazul în care patrupedul poate fi adoptat, doritorii pot trimite prin email documentele justificative necesare pentru adopție reprezentând: actul de deţinere a spaţiului din care să rezulte condiţiile corespunzătoare de creştere şi adăpostire a câinilor, cartea de identitate și dovada deținerii resurselor financiare necesare pentru îngrijirea animalului;

- Formularele necesare adopției vor fi trimise de către angajații Serviciului Gestionare Animale Abandonate pe același email, pentru a fi completate și scanate(fotografiate);

- Cei interesați sunt chemați pentru a ridica animalul.

Abandonul câinilor revendicaţi ori adoptaţi constituie infracțiune și este sancționat conform Ordonanței de urgență nr. 155 din 21 noiembrie 2001.

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Apel la iubitorii de animale să adopte câini din adăpostul public de animale abandonate din Constanța. "Fiecare suflet merită să aibă un cămin”

23 May 2022 910

Ce pași sunt necesari pentru adoptarea unui cățel. 50 de pui își așteaptă stăpânul în adăpostul de animale din Constanța

03 May 2022 813

Adoptă în mod responsabil un cățel! Modificări în programul Adăpostului public de animale abandonate Constanța

21 Apr 2022 818

Constanța. Aproape 200 de câini așteaptă să fie adoptați

04 Apr 2022 767

Constanța. 1883 de câini comunitari au fost adoptați

09 Jul 2020 1393

Constanța Iubitorii de animale pot demara procedura de adopție a unui cățel online

19 May 2020 1608

Cum poți adopta un câine fără stăpân

06 Mar 2020 3143

Cățeii abandonați își caută stăpân Peste 150 de câini sunt disponibili pentru adopție, la Constanța

04 Feb 2020 2948

Constanţa Sute de câini comunitari au fost adoptaţi de locuitorii oraşului

27 Sep 2019 1712

Sute de câini, adoptați în Constanța

06 Sep 2019 1798

Un nou bilanţ Campania de adopţie a câinilor continuă la Constanţa

15 May 2019 1613

Peste 100 de căței din adăpostul pentru animale şi-au găsit stăpâni

10 May 2019 1322

Zeci de câini din Adăpostul pentru animale Constanța au fost adoptați. În ce condiții poate fi adoptat un câine (galerie foto)

07 May 2019 2004

Editorial Se întâmplă şi lucruri bune. Campania de adopţie a câinilor fără stăpân. Cum poţi oferi un cămin unui patruped

06 May 2019 1612

Constanța. 18 căței au fost adoptați de oameni cu suflet mare. Cum poți adopta un cățel

02 May 2019 1897