25 de persoane aflate în dificultate, salvate de echipajele IGSU în ultimele 24 de ore. Unde au avut loc cele mai multe intervenții

Pompieri. Foto: IGSUZiua de ieri a fost solicitantă pentru echipajele operative din întreaga țară, cele mai numeroase misiuni fiind derulate în zona București-Ilfov și în județele Cluj, Prahova, Argeș și Dâmbovița.

Potrivit IGSU, o pondere de aproximativ 85% din totalul intervențiilor a constat în acordarea asistenței medicale de către echipajele SMURD ( 1.174 de cazuri din totalul de 1.379 de situații de urgență gestionate).

De asemenea, pompierii salvatori au acționat pentru localizarea și stingerea celor 43 de incendii înregistrate la nivel național și au gestionat cu promptitudine 159 misiuni pentru protecția comunităților.

O atenție deosebită a fost alocată și accidentelor rutiere, echipajele de descarcerare acționând în 3 situații pentru extragerea victimelor blocate în autoturisme. În urma acestor evenimente, 2 persoane și-au pierdut viața în județele Botoșani și Cluj.

Totodată, în perioada de referință, pe timpul misiunilor desfășurate, pompierii militari au salvat 25 persoane aflate în dificultate. 

De asemenea, în ultimele 24 de ore, la nivel național au fost transmise 4 mesaje de avertizare a populației prin sistemul RO-ALERT, privind prezența animalelor sălbatice, în județele Brașov (3) și Mureș (1).

Dintre cele mai relevante misiuni, amintim:

❗O misiune solicitantă a avut loc pe parcursul zilei de ieri, în județul Buzău, pe raza localității Scutelnici, unde echipajele de descarcerare și prim ajutor au intervenit pentru gestionarea urmărilor unui accident rutier produs între două autoturisme. În urma evenimentului au rezultat cinci victime. Din cauza impactului puternic, două persoane au fost găsită decedate. Echipajele de intervenție au acordat primul ajutor celorlalte victime, ulterior acestea fiind transportate la o unitate medicală pentru investigații suplimentare de specialitate.

❗O altă intervenție complexă care a necesitat atenție sporită și efort susținut din partea salvatorilor sibieni a avut loc, tot ieri, în municipiul Sibiu, unde colegii noștri au fost solicitați să intervină pentru extragerea unei persoane căzută într-un canal. Ajunși la locul solicitării, echipajele operative au constatat că persoana se afla în stop cardio-respirator, iar alte trei persoane necesitau asistență medicală. Colegii noștri au aplicat manevrele de resuscitare pentru persoana inconștientă, aceasta răspunzând favorabil, ulterior fiind transportată la spital. De asemenea, celorlalte trei victime li s-a acordat primul ajutor medical la locul solicitării și apoi au fost transportate la o unitate spitalicească pentru investigații amănunțite. 

❗Un alt eveniment rutier, la care au fost solicitați să intervină pompierii militari din județul Giurgiu, a avut pe raza localității Uzunu, DN 5. Echipajele de intervenție ajunse la locul solicitării au constatat că în urma impactului dintre un autoturism și o autocisternă au rezultat două persoane încarcerate. Echipajele de descarcerare au extras cele două victime, una dintre acestea fiind decedată. Pentru cel de-al doilea pasager, colegii noștri au acordat asistență medicală la fața locului, ulterior fiind transportat la spital.

„Pentru acoperirea în cele mai bune condiții a misiunilor din dinamică, 221 de pompieri salvatori cu 152 de mijloace tehnice se află la granița cu Republica Moldova și Ucraina, pentru gestionarea afluxului de persoane care intră pe teritoriul României.În continuare, pompierii salvatori rămân mobilizați, 24 de ore din 24, pentru gestionarea operativă a situaţiilor de urgenţă şi acordarea primului ajutor medical specializat persoanelor aflate în dificultate.

Evenimentele înregistrate la nivel național rămân în atenția Centrului Operațional Național, pentru dispunerea imediată a măsurilor menite să asigure optimizarea misiunilor de răspuns orientate spre salvarea de vieți.

Nu uitați! Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro“ - au mai precizat reprezentanții IGSU


Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Alertă în Stațiunea Mamaia. Arde fațada unui bloc. Mai multe echipaje de pompieri, chemate în ajutor (FOTO + VIDEO)

29 Nov 2022 2398

IGSU Peste 4.800 de pompieri sunt pregătiți să intervină în minivacanța de Sf Andrei

29 Nov 2022 357

Weekend solicitant pentru salvatorii din întreaga țară. Unde au intervenit

28 Nov 2022 379

Iată restricțiile de trafic Au început repetițiile pentru parada de 1 Decembrie la Constanța (VIDEO)

28 Nov 2022 692

Pompieri răniți după ce autospeciala cu care se deplasau la o intervenție a fost implicată într-un accident rutier

27 Nov 2022 1000

Accident pe strada Isaccei din municipiul Tulcea. Cinci autovehicule, implicate (GALERIE FOTO)

27 Nov 2022 656

Un copil de 10 ani și un adult au ajuns la spital cu arsuri după un incendiu izbucnit în baraca în care locuiau

26 Nov 2022 687

Gospodărie mistuită de flăcări în localitatea Rahmanu din județul Tulcea. Au intervenit pompierii

25 Nov 2022 379

Atentie, imagini cu puternic impact emotional Autospeciala ISU Constanța, înfiptă întru-un stâlp în 2015, ar putea fi casată! Sentință definitivă (VIDEO)

25 Nov 2022 9648

Cluburi și baruri din județul Tulcea, controlate de pompieri. Au fost aplicate mai multe amenzi

21 Nov 2022 505

Intervenție de urgență a pompierilor ISU Dobrogea la Năvodari. Ce s-a întâmplat

21 Nov 2022 596

Tragedie într-o familie din România O fiică a sesizat Poliția pentru dispariția mamei sale. Deznodământul, unul tragic

20 Nov 2022 1258

Locuință cuprinsă de flăcări în localitatea Cumpăna, județul Constanța. Intervin mai multe echipaje de pompieri

19 Nov 2022 822

UPDATE Intervenție de urgență în localitatea Ovidiu, județul Constanța. Pompierii, chemați în ajutor

19 Nov 2022 782

20 de persoane au decedat și 32 au fost rănite în luna octombrie în incendii de locuințe

19 Nov 2022 481