25 de persoane aflate în dificultate, salvate de echipajele IGSU în ultimele 24 de ore. Unde au avut loc cele mai multe intervenții

Pompieri. Foto: IGSUZiua de ieri a fost solicitantă pentru echipajele operative din întreaga țară, cele mai numeroase misiuni fiind derulate în zona București-Ilfov și în județele Cluj, Prahova, Argeș și Dâmbovița.

Potrivit IGSU, o pondere de aproximativ 85% din totalul intervențiilor a constat în acordarea asistenței medicale de către echipajele SMURD ( 1.174 de cazuri din totalul de 1.379 de situații de urgență gestionate).

De asemenea, pompierii salvatori au acționat pentru localizarea și stingerea celor 43 de incendii înregistrate la nivel național și au gestionat cu promptitudine 159 misiuni pentru protecția comunităților.

O atenție deosebită a fost alocată și accidentelor rutiere, echipajele de descarcerare acționând în 3 situații pentru extragerea victimelor blocate în autoturisme. În urma acestor evenimente, 2 persoane și-au pierdut viața în județele Botoșani și Cluj.

Totodată, în perioada de referință, pe timpul misiunilor desfășurate, pompierii militari au salvat 25 persoane aflate în dificultate. 

De asemenea, în ultimele 24 de ore, la nivel național au fost transmise 4 mesaje de avertizare a populației prin sistemul RO-ALERT, privind prezența animalelor sălbatice, în județele Brașov (3) și Mureș (1).

Dintre cele mai relevante misiuni, amintim:

❗O misiune solicitantă a avut loc pe parcursul zilei de ieri, în județul Buzău, pe raza localității Scutelnici, unde echipajele de descarcerare și prim ajutor au intervenit pentru gestionarea urmărilor unui accident rutier produs între două autoturisme. În urma evenimentului au rezultat cinci victime. Din cauza impactului puternic, două persoane au fost găsită decedate. Echipajele de intervenție au acordat primul ajutor celorlalte victime, ulterior acestea fiind transportate la o unitate medicală pentru investigații suplimentare de specialitate.

❗O altă intervenție complexă care a necesitat atenție sporită și efort susținut din partea salvatorilor sibieni a avut loc, tot ieri, în municipiul Sibiu, unde colegii noștri au fost solicitați să intervină pentru extragerea unei persoane căzută într-un canal. Ajunși la locul solicitării, echipajele operative au constatat că persoana se afla în stop cardio-respirator, iar alte trei persoane necesitau asistență medicală. Colegii noștri au aplicat manevrele de resuscitare pentru persoana inconștientă, aceasta răspunzând favorabil, ulterior fiind transportată la spital. De asemenea, celorlalte trei victime li s-a acordat primul ajutor medical la locul solicitării și apoi au fost transportate la o unitate spitalicească pentru investigații amănunțite. 

❗Un alt eveniment rutier, la care au fost solicitați să intervină pompierii militari din județul Giurgiu, a avut pe raza localității Uzunu, DN 5. Echipajele de intervenție ajunse la locul solicitării au constatat că în urma impactului dintre un autoturism și o autocisternă au rezultat două persoane încarcerate. Echipajele de descarcerare au extras cele două victime, una dintre acestea fiind decedată. Pentru cel de-al doilea pasager, colegii noștri au acordat asistență medicală la fața locului, ulterior fiind transportat la spital.

„Pentru acoperirea în cele mai bune condiții a misiunilor din dinamică, 221 de pompieri salvatori cu 152 de mijloace tehnice se află la granița cu Republica Moldova și Ucraina, pentru gestionarea afluxului de persoane care intră pe teritoriul României.



În continuare, pompierii salvatori rămân mobilizați, 24 de ore din 24, pentru gestionarea operativă a situaţiilor de urgenţă şi acordarea primului ajutor medical specializat persoanelor aflate în dificultate.

Evenimentele înregistrate la nivel național rămân în atenția Centrului Operațional Național, pentru dispunerea imediată a măsurilor menite să asigure optimizarea misiunilor de răspuns orientate spre salvarea de vieți.

Nu uitați! Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro“ - au mai precizat reprezentanții IGSU


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

ISU HarghitaBilanțul misiunilor zilnice

19 Apr 2024 150

ISU Delta Tulcea în doliu! Plutonierul major (r) Ștefan Cabaua s-a alăturat eroilor din ceruri

18 Apr 2024 515

Știri Constanța Un pompier aflat în timpul liber a sărit în ajutorul bărbatului rămas captiv în urma accidentului de la Castelu (GALERIE FOTO+VIDEO)

15 Apr 2024 940

ISU IalomițaDetașamentul de pompieri Urziceni a intervenit la un accident rutier, produs în localitatea Cotorca,

15 Apr 2024 382

Știri Constanța Weekend de foc pentru pompierii ISU Dobrogea

15 Apr 2024 435

Argeș Incendiul de la sediul DSVSA a pornit, cel mai probabil, de la un aparat de aer condiţionat

13 Apr 2024 450

Știri Constanța UPDATE. Un TIR s-a răsturnat în localitatea Poarta Albă. Intervin pompierii (FOTO)

12 Apr 2024 918

IGPR InfotraficSituația traficului la ora 07

12 Apr 2024 231

Accident evitat în ultima clipă de vigilența mecanicului de locomotivă! Incredibil cum a fost surprins un echipaj de pompieri

11 Apr 2024 861

UPDATE Accident naval, pe brațul Chilia, județul Tulcea. Patru victime, din care un minor (FOTO+VIDEO)

10 Apr 2024 1020

Intervenție a pompierilor ISU Dobrogea la Catedrala Sfinții Apostoli Petru și Pavel din Constanța (GALERIE FOTO+VIDEO)

10 Apr 2024 2481

LIVE VIDEO. Știri Constanța Incendiu la Hotel Parc din Mamaia. Intervin pompierii (GALERIE FOTO+VIDEO)

10 Apr 2024 3529

Județul Tulcea Două cățelușe salvate de pompierii tulceni (FOTO)

10 Apr 2024 453

ISU Argeș - Detașamentul Câmpulung și Punctul de Lucru Rucăr au intervenit pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit într-o gospodărie din comuna Rucăr, satul Sătic

10 Apr 2024 296

ISU IalomițaSalvatorii de la Stația de pompieri Fetești au intervenit la un accident rutier

10 Apr 2024 294