25 iunie. Ziua Internațională a Navigatorului

foto: unsplash/ Ibrahim Boran

Ziua internaţională a navigatorului („Day of the Seafarer") este marcată, în fiecare an, la 25 iunie, iar tema campaniei din 2022 este „Călătoria ta - atunci şi acum, împărtăşeşte-ţi călătoria" („Your voyage - then and now, share your journey"). 

Călătoria fiecărui marinar este diferită, dar toţi aceştia se confruntă cu provocări similare. Pentru acest an, campania Zilei internaţionale a navigatorului se referă la călătoriile prezente ale navigatorilor şi la cum au evoluat ele de-a lungul timpului.

Marinarii sunt invitaţi să împărtăşească lumii din experienţa şi amintirile lor din voiajele maritime, prin postarea pe reţelele de socializare a unor fotografii de la prima lor călătorie, precum şi de la cele mai recente deplasări pe mare.

De asemenea, această campanie oferă navigatorilor şansa de a arăta trecutul şi prezentul, fie că este vorba despre criza nerezolvată de schimbare a echipajului sau despre viitorul tehnologiei, scrie Organizația Maritimă Internaţională (IMO), www.imo.org.

Secretarul general al IMO, Kitack Lim, a declarat, într-un mesaj de Ziua internaţională a navigatorului, că „fără navigatori, nu ar exista transport maritim şi, în această zi, în fiecare an, avem şansa să recunoaştem şi să plătim tribut navigatorilor de pretutindeni".

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

#FairFuture4Seafarers- Viitor echitabil pentru navigatori Ziua Internațională a Navigatorului. Se împlinesc 11 ani de la instituirea acesteia

25 Jun 2021 1752

Ziua Internațională a Navigatorului. SLN. Campania 2020 Enough is Enough -Navigatorii „lucrători cheie” (galerie foto+video)

25 Jun 2020 3803

Interviu online cu Adrian Mihălcioiu, liderul SLN, inspector ITF România Despre viaţa marinarului, problemele navigatorului român şi pregătirea acestuia. Mai este meseria de navigator atractivă?

30 Jun 2018 5334

Ziua Internațională a Navigatorului, sărbătorită la Constanța (galerie foto)

25 Jun 2018 2820

Ziua Internațională a Navigatorului, sărbătorită la Constanța Mulțumim, navigatori!

22 Jun 2018 2746

Problemele de care se loveşte SLN Ziua Internaţională a Navigatorilor, marcată la Constanţa

25 Jun 2016 3309