26 de țări, 100 de localități, 20.000 de kilometri La plimbare cu trenul „Connecting Europe Express”. Când va ajunge în România

  • El va opri în peste 100 de localități din 26 de țări în cursul călătoriei sale de cinci săptămâni, înainte de a ajunge la Paris la 7 octombrie.
  • În total, traseul are o lungime de 20 000 km iar trenul va traversa 33 de puncte de trecere a frontierei.
Connecting Europe Express, un tren special, creat în cadrul Anului european al căilor ferate 2021, va pleca din gara Lisabona la 2 septembrie. Trenul va ajunge în România în data de 17 septembrie.

El va opri în peste 100 de localități din 26 de țări în cursul călătoriei sale de cinci săptămâni, înainte de a ajunge la Paris la 7 octombrie. În total, traseul are o lungime de 20 000 km iar trenul va traversa 33 de puncte de trecere a frontierei. Plecând de la Lisabona și încheindu-și călătoria la Paris, trenul va face o oprire notabilă la Ljubljana, conectând președințiile portugheză, slovenă și franceză ale Consiliului UE.

Comisarul european pentru transporturi, Adina Vălean a declarat:

„Căile ferate au modelat bogata noastră istorie comună. Transportul feroviar reprezintă însă și viitorul Europei, este soluția noastră pentru atenuarea schimbărilor climatice și stimularea redresării economice în urma pandemiei, pe măsură ce construim un sector al transporturilor neutru din punctul de vedere al carbonului.

În săptămânile următoare, Connecting Europe Express va deveni o conferință continuă, un laborator și un forum de dezbatere publică cu privire la modul în care transportul feroviar poate deveni mijlocul de transport de predilecție atât pentru călători, cât și pentru întreprinderi. Vă invităm să-l întâmpinați călduros când se va opri într-o gară din apropiere.”

De-a lungul călătoriei, sunt prevăzute diverse evenimente pentru a întâmpina trenul în gările în care se va opri în Europa. Persoanele pasionate de căile ferate vor putea urmări, de asemenea, dezbaterile care vor avea loc la bord, precum și conferințele privind politica UE în domeniul infrastructurii și rolul rețelei transeuropene de transportCăutați traducerile disponibile pentru linkul precedentRO••• (TEN-T), care vor fi transmise în direct pe site-ul web al evenimentului de la Lisabona, București, Berlin și Bettembourg.

Connecting Europe Express este rezultatul cooperării unice dintre Comisia Europeană și Comunitatea Căilor Ferate Europene și a Gestionarilor de Infrastructură (CER), operatorii feroviari europeni, administratorii de infrastructură și numeroși alți parteneri de la nivelul UE și de la nivel local.

Andreas Matthä, președintele CER și directorul general al Căilor ferate federale austriece, a subliniat importanța proiectului comun:

„Connecting Europe Express este o dovadă impresionantă a succesului Anului european al căilor ferate; în același timp, el scoate în evidență provocările comune care ne așteaptă. Membrii CER sunt hotărâți să facă din Pactul verde european un succes. Un sector feroviar european puternic este vital pentru atingerea obiectivelor climatice ale UE.

În prezent, există prea multe bariere tehnice în transportul feroviar transfrontalier, iar circulația unui tren peste frontierele naționale în Europa este o operațiune foarte complexă.

Trebuie să continuăm să transferăm transportul de mărfuri de la transportul rutier către cel feroviar, să oferim servicii eficiente persoanelor care fac naveta în fiecare zi și să dezvoltăm transportul feroviar internațional de călători pe distanțe lungi cu servicii de zi și de noapte. Sunt convins că proiectul Connecting Europe Express va sensibiliza opinia publică cu privire la aceste provocări. Aș dori să mulțumesc tuturor colegilor și partenerilor care au făcut posibilă realizarea proiectului Connecting Europe Express și îi urez acestuia drum bun.”

Sursa foto-text: romania.representation.ec.europa.eu

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Constanța. Un bărbat a murit după ce a fost lovit de tren (GALERIE FOTO și VIDEO)

05 Dec 2021 1638

UPDATE Trenul de pe ruta București-Nord- Constanța - blocat în zona Băneasa. Călătorii sunt indignați

22 Nov 2021 763

Un bătrân a rămas fără un picior după ce a fost lovit de tren, în județul Buzău

21 Nov 2021 528

UPDATE Două femei, rănite grav într-un accident feroviar. Una dintre victime, proiectată prin parbriz (GALERIE FOTO)

20 Nov 2021 6489

Germania. Mai mulţi răniţi în urma unui atac cu cuţitul, într-un tren în Bavaria

06 Nov 2021 750

UPDATE. Biciclist lovit de tren, la ieșire din Mangalia

05 Nov 2021 1808

Bancul zilei Un melc trece calea ferată

03 Nov 2021 906

Județul Prahova. Tânăr decedat după ce s-a aruncat în fața unui tren

29 Oct 2021 897

Județul Suceava O mașină a fost lovită de tren, în localitatea Bivolărie. Două victime, printre care și un minor (galerie foto)

13 Oct 2021 608

Județul Prahova. Incendiu izbucnit la locomotiva unui tren de marfă încărcat cu pirită (galerie foto)

13 Oct 2021 816

Misiune de antrenament a avioanelor Forțelor Aeriene Canadiene și Române (video)

09 Oct 2021 677

Accident mortal pe calea ferată. Un bărbat a murit după ce a fost lovit de tren

28 Sep 2021 1033

Persoană, lovită de tren la Costinești! Intervine elicopterul

21 Sep 2021 1199

Bistrița-Năsăud Două persoane au fost rănite după ce mașina în care se aflau a fost lovită de tren

20 Sep 2021 727

Județul Galați. Utilaj lovit de tren la Foltești. Șoferul a decedat

14 Sep 2021 737