3 aprilie 1927 - Se năștea cântărețul Luigi Ionescu, cunoscut pentru șlagărul „Lalele”

  • La data de 3 aprilie 1927 se năștea cântărețul Luigi Ionescu, cunoscut pentru șlagărele „Marina, Marina” sau „Lalele”.
Luigi Ionescu (n. 3 aprilie 1927, Pâncești, județul Bacău - d. 4 octombrie 1994, București) a fost un cântăreț român de muzică ușoară. Începe să cânte de la o vârstă tânără (chiar din timpul liceului) la Bacău.

Numele lui rămâne legat de o serie apreciabilă de șlagăre românești sau internaționale interpretate în limba română, cum ar fi "Marina, Marina". Piesa de referință a carierei lui rămâne "Lalele" compusă de Temistocle Popa. În anul 2001, grupul Suprem pune în circulație o inedită versiune a hitului (aranjament, remix DJ Phantom), în care se pot auzi și fragmente din înregistrarea originală, cu vocea lui Luigi Ionescu, potrivit wikipedia.org.

Din 1946 participă la concursurile pentru tineret. Este remarcat de marii compozitori ai vremii: Ion Vasilescu, Elly Roman, Henry Mălineanu care scriu pentru el. Gelu Solomonescu, redutabil pianist și șef de formație, îl îndrumă către Teatrul de Revistă "Constantin Tănase".

În urma audiției susținute în 1951 este angajat, desfășurându-și apoi întreaga carieră- de o uimitoare longevitate- în cadrul teatrului, până în 1987 când se retrage din viața artistică.

Sursă foto: captură Romania Regional/ YouTube
Sursă video: arhivă TVR/ Youtube

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Serviciul de stare civilă Constanţa. Publicaţii de căsătorie 27 iulie 2021

28 Jul 2021 2088

Ştiaţi că...? În urmă cu un an, compozitorul român Temistocle Popa...

26 Nov 2014 2042