300 de noi camere speciale de supraveghere au intrat în dotarea Poliției de Frontieră Române (GALERIE FOTO)

 Camere speciale de supraveghere. Foto: Poliția de Frontieră 300 de noi camere speciale de supraveghere donate de BAT au intrat în dotarea Poliției de Frontieră Românepentru întărirea sistemului de supraveghere a frontierei.  

Potrivit unui comunicat al Poliției de Frontieră, anunțul a fost făcut de reprezentanții BAT, joi, 20 octombrie 2022, la Sighetu Marmaţiei, în contextul lansării Campaniei de informare STOP CONTRABANDA pentru conștientizarea efectelor negative pe care traficul de țigări le are asupra economiei naționale, dar și asupra regiunilor apropiate punctelor de frontieră, campanie la care Poliția de Frontieră este partener. Activitatea, organizată la sediul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Sighetu Marmației, a beneficiat de participarea chestorului de poliție Marius Vizitiu, director al Direcției de Supraveghere și Control a Trecerii Frontierei, din cadrul IGPF, comisar șef de poliție Florin Coman, inspector șef al ITPF Sighetu Marmației, precum și a lui Adrian Frățilă, external affairs manager BAT România.

„Adiacent prejudiciilor aduse bugetului de stat, traficul ilegal de ţigări alimentează şi alte paliere infracţionale, cu dimensiune transfrontalieră, inclusiv cel reprezentat de criminalitatea organizată.

Contracararea acestui fenomen este un obiectiv prioritar şi permanent al Poliţiei de Frontieră Române, atât prin demersuri instituţionale proprii, cât şi prin colaborare cu alte structuri ale statului sau cu reprezentanţi ai societăţii civile.

Acțiunile derulate pentru combaterea contrabandei se reflectă în datele consemnate de studiul Novel, piața neagră a țigaretelor atingând, in luna iulie, cel mai mic nivel din ultimii 14 ani.

În primele nouă luni ale acestui an, polițiștii de frontieră au reţinut în vederea confiscării, peste 1,65 milioane pachete cu ţigări de contrabandă, în valoare de aproximativ 26,6 milioane lei, precum şi importante cantităţi de tutun. Practic, aproximativ 70% din întreaga cantitate de ţigări de contrabandă confiscate la nivel naţional reprezintă rezultatul acţiunilor Poliţiei de Frontieră Române.  Ca urmare a acestora, în aceeaşi perioadă au fost identificate şi destructurate mai multe grupări infracţionale specializate în fabricarea pe teritoriul ţării şi vânzarea ilicită de ţigări contrafăcute. Pentru a menţine trendul acestor rezultate,vom continua să ne adaptăm misiunile, în dinamică şi în strânsă colaborare cu toţi factorii implicaţi“ - au precizat reprezentanții Poliției ed Frontieră.


Cu toate acestea, poziționarea României în vecinătatea unor state terțe, unde prețul țigaretelor este mai mic, indică un nivel ridicat al amenințării privind contrabanda cu produse din tutun.

„Astfel, la nivelul Poliției de Frontieră Române au fost identificate și dispuse o serie de măsuri în vederea  prevenirii și combaterii fenomenului, acestea constând în întărirea dispozitivelor de supraveghere a frontierei, intensificarea acţiunilor informativ-operativ şi cercetarea cazurilor înregistrate, în vederea depistării reţelelor de contrabandă cu ţigări, documentarea temeinică a activităților ce urmează a fi derulate, stabilirea zonelor de risc, sarcinilor și responsabilităților forțelor implicate, modalităților și a timpilor de acțiune în scopul eficientizării misiunilor operative derulate.

Eforturile în vederea reducerii fenomenului traficului ilegal vor continua la fel de susținut, în colaborare cu toate instituțiile statului cu competențe în combaterea contrabandei, respectiv Politia Romană şi Autoritatea Vamală Română, sub coordonarea procurorilor din cadrul parchetelor  competente.

În egală măsură, evidențiem colaborarea cu producătorii de țigarete care, prin parteneriatele încheiate au contribuit şi la dezvoltarea segmentului de prevenire a acestui fenomen, fiind derulate mai multe campanii publice naţionale şi regionale de conștientizare a efectelor negative ale comerţului ilegal cu ţigarete“ - au mai precizat reprezentanții Poliției de Frontieră.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

În Portul Mangalia Două drone de tip avion au intrat în dotarea Poliției de Frontieră (Galerie FOTO)

17 Apr 2024 378

​LIVE TEXT. Eveniment important la Mangalia Două drone de tip avion, cu decolare verticală, intră azi în dotarea Poliţiei de Frontieră (GALERIE FOTO+VIDEO)

17 Apr 2024 1068

Poliția de Frontieră Polițiștii de frontieră au verificat peste 20.000 de persoane în aplicația eDAC în această săptămână

07 Apr 2024 403

Traficul la frontieră, în ultimele 24 de ore

16 Feb 2024 458

Traficul la frontierele României, în ultimele 24 de ore. Aproape 8.000 cetățeni ucraineni au intrat în țară

28 Jan 2024 548

Fapte ilegale, amenzi usturătoare și intrări interzise! Date oficiale de la Poliția de Frontieră

27 Jan 2024 535

Traficul la frontierele României, în ultimele 24 de ore

25 Jan 2024 488

Peste 260.000 de euro și 20.000 de dolari, descoperiți de polițiștii de frontieră, ascunși într-un autocar turcesc (FOTO)

24 Jan 2024 995

Garda de Coastă Alți 14 cetățeni străini, intrați ilegal în țară, depistați de polițiștii de frontieră, în zona localității Cetate, din județul Constanța

24 Jan 2024 614

Poliția de Frontieră, situație actualizată Detalii despre activitățile poliției de frontieră în ultimele 24 de ore!

24 Jan 2024 537

Poliția de Frontieră Aproximativ 6100 de cetățeni ucraineni au intrat în România în ultimele 24 de ore

23 Jan 2024 532

19 cetățeni străini, intrați ilegal în țară, depistați cu ajutorul dronelor

22 Jan 2024 503

Percheziţii în mai multe judeţe din vestul ţării pentru trafic de migranţi

22 Jan 2024 581

Raport zilnic Detalii despre activitățile poliției de frontieră în ultimele 24 de ore!

21 Jan 2024 544

Poliția de Fontieră Traficul la frontierele României, în ultimele 24 de ore

19 Jan 2024 555