4 noiembrie. Ziua bunului simț -„De bun-simț toată lumea are nevoie. Puțini îl au și totuși fiecare crede ca îl are.“ - Benjamin Franklin

  • Astăzi, celebrăm ziua bunului simț. Astăzi, ar trebui să ne respectăm mai mult, deși ar trebui să facem asta în fiecare zi a anului.
 
De unde provine acest bun simț ? Unii ar spune că din educație, alții ar spune că este o virtute cu care orice om ar trebui să se nască.
 
Se știe bine faptul că o educație aleasă, potrivită, poate modela omul ce se află în dezvoltare, dar la fel de bine este cunoscut faptul că nu toți avem parte de acest gen de educație aleasă.
 
Din fericire, în viața de zi cu zi, dăm peste oameni a căror viață a fost destul de dură și nu au avut parte de o educație, cu toate acestea, ei au bunul simț foarte dezvoltat. Da, din nefericire, întâlnim și oameni din cealaltă extremă, oameni cu posibilități, cu educație aleasă, dar care nu știu ce este acest bun simț.
 
Fiecare om consideră că are această virtute, dar după cum a spus și Benjamin Franklin, „De bun-simț toată lumea are nevoie.
Puțini îl au și totuși fiecare crede ca îl are.“
.
 
Astăzi, haideți să facem totul cu bun simț, să îi respectăm pe cei din jur, să folosim acele expresii de care treptat am uitat de tot „bună ziua !“, „mulțumesc!“, „o zi frumoasă!“. Garantăm că va fi o zi mult mai bună și mai productivă !
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

4 noiembrie Ziua bunului simț, virtute care se dezvoltă doar din voință proprie

04 Nov 2020 4248

Hotnews.ro Cum vor liberalii să-l învingă pe urmaşul lui Mazăre în bătălia pentru tronul Constanţei cu un militar. Plus - Cine este candidatul locotenent-colonel fără nicio zi în armată

14 Apr 2016 5884