5 decembrie Ziua Mondială a Solului


 
  • Ziua Mondială a Solului este marcată, anual, la data de 5 decembrie.

Prin marcarea Zilei Mondiale a Solului se urmărește conştientizarea importanţei menţinerii unui sol sănătos şi susţinerea unei gestionării durabile a resurselor solului

În anul 2013, cea de-a 68-a Adunare Generală a ONU a hotărât sărbătorirea acestei zile la 5 decembrie .

Anul acesta, campania de comunicare a Zilei Mondiale a Solului se va concentra asupra biodiversității solului cu sloganul „Păstrați solul în viață, protejați biodiversitatea solului”. Acțiunea combinată în 140 de țări este ceea ce face din Ziua Mondială a Solului una dintre cele mai reușite zile din calendarul ONU. Sute de evenimente și activități de sensibilizare reunesc guvernele, întreprinderile, oamenii de știință, ONG-urile, mass-media, tinerii și publicul larg. Milioane sunt deja angajate în promovarea conștientizării și acțiunii la nivel mondial pentru soluri sănătoase pentru toți, transmite fao.org.

Din cauza pandemiei COVID-19, aceasta nu va fi o zi mondială obișnuită a solului. În fiecare an, state, districte, institute, universități, școli și familii din întreaga lume organizează sute de evenimente pentru a sărbători Ziua Mondială a Solului. În acest an, persoanele interesate își pot promova un eveniment virtual pe platforma online pusă la dispoziție de organizatori.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.