5 plaje minunate de vizitat în Thassos, Grecia

plaje de vizitat in Thassos

Insula Thassos este una dintre cele mai populare insule din Grecia. Anual călătoresc  mii de turiști români, dar și din alte state europene și din întreaga lume. O insulă verde, cu vaste păduri de pini și plantații de măslini, Thassos se află în nordul Mării Egee și face parte din Macedonia de Est și Tracia.

Thassos nu este o destinație de petrecere și nu este presărată cu minuni străvechi. Dar Thassos a câștigat prin liniște și frumusețe, fiind o destinație pentru relaxare, potrivită pentru familii, cu sate pitorești de munte, câteva ruine și plaje superbe.

În antichitate, Thassos a fost recunoscută pentru marmură, iar muzeul arheologic de la Limenas (orașul Thassos) are un set convingător de statui și alte artefacte recuperate, datând din epoca de piatră. Cu o mașină ați putea ajunge în zonele înalte și puteți să vizitați satele de pe dealuri pășunate de capre sau oi, în timp ce pe apă există croaziere în părți superbe ale coastei la care doar o barcă poate ajunge.
Dacă aveți în plan să ajungeți în Thassos, avem pentru voi câteva recomandări de activități de făcut pe superba insulă.

Paradise Beach sau plaja paradisului se află pe coasta de est a insulei Thassos. Este o fâșie largă de nisip sub pantele acoperite cu pini. În ciuda faptului că se află la 22 de kilometri de Limenas, Paradise Beach este la mare căutare în rândul familiilor, fiind apreciată pentru aspect, dotări, șezlonguri, dar și aspectul natural. Există o taveră și un chioșcă de unde vă puteți procura mâncarea. Paradise Beach este plaja unde vă puteți relaxa sub razele arăztoare ale soarelui, puteți să savurați o băutură rece sau să accesați un casino online și să vă încercați norocul. Profitați de rotiri gratuite fara depunere pentru a vă juca în timp ce vă bucurați de briza mării.

Golden Beach este cea mai mare plajă de pe coasta de est a insulei Thassos. Este o plajă plină de nisip, încadrată de peisaje naturale fermecătoare. Plaja are trei kilometri lungime și este presărată cu numeroase cafenele și baruri, fiecare având oferte pentru șezlonguri. Intrarea în apă este lentă, dar pot exista curenți puternici în zilele cu vânt.

Psili Ammos Beach se află în partea de sud a orașului Thassos, recunoscut și sub denumirea de Limenas. La puțin peste 100 de metri, plaja nu este mare și devine aglomerată în iulie și august. Acest lucru va fi bine dacă preferați zone pline de viață, iar barul de pe plajă redă muzică pe tot parcursul zilei. Intrarea în apă este abruptă, dar este protejată de curenții puternici și este bună pentru cei care doresc doar să facă baie.

La Scala Beach este la doar cinci minute de Thassos Town. Plaja La Scala se deosebește de celelalte opțiuni prin faptul că este o plajă complet privată, luând numele barului care o administrează. Plaja în sine este destul de mică, dar are nisip fin și apă turcoaz. Avantajul principal al plajei La Scala este confortul său, deoarece există șezlonguri cu perne, canapele moi, zone de luat masa în stil divan și pergole de plajă, toate la umbra umbrelelor de paie și copertine de pânză. Evident că trebuie să plătiți puțin mai mult pentru acest confort și lux, dar asta nu descurajează multe cupluri tinere.


Alyki Beach se află în zona sitului arheologic de la Alyki, fiind un loc încântător pentru a petrece o după-amiază la soare. Ascunsă în spatele peninsulei, plaja Alyki este ferită de vânt și are apa strălucitoare. Există un amestec de nisip și pietricele și, chiar dacă panta coboară rapid sub apă, absența curenților menține lucrurile în siguranță. Fiecare centimetru al plajei este acoperit cu șezlonguri, iar acestea tind să vină gratuit cu băuturi sau cu prețul unei mese la una din succesiunea de taverne din spate și din partea de nord.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

MAE recomandă cetățenilor români "Limitaţi deplasările pe insulă până la stingerea incendiului din Thassos"

11 Aug 2022 1059

„M-am simțit ca la Mamaia“ Emily Burghelea, din Constanța, despre vacanța în Grecia. Unde s-a cazat și ce restaurant a ales

31 Jul 2021 2910

Sute de turişti români, blocaţi pe insula Samothraki. Incendii puternice şi feriboturi defecte

13 Aug 2019 2264

Este stare de urgență în Grecia. Românii sunt sfătuiţi să evite insula Thassos

11 Sep 2016 4976

Incendiile din Thassos, Grecia, din ce în ce mai extinse. Ce zic românii, plecați acolo în vacanță (galerie foto)

11 Sep 2016 6967

Atmosferă de vacanță și mâncăruri din ținuturile zeilor, în Săptămâna Grecească la Lidl

03 Jul 2014 1431