500 de milioane de lei din PNRR pentru modernizarea și dotarea ambulatoriilor de specialitate din România. Ce se va face cu banii (DOCUMENT)


Ministerul Sănătății, foto: Faceboo.com
Ministerul Sănătății a finalizat evaluarea dosarelor depuse pentru finanțarea proiectelor de modernizare și dotare a ambulatoriilor de specialitate din România.

În cadrul Investiției specifice - Unități de asistență medicală ambulatorie, din PNRR, au fost depuse 142 de cereri de finanțare. În urma evaluării, au fost selectate în ordinea descrescătoare a punctajului obținut, 55 de unități sanitare.,informează Ministerul sănătății. 

Potrivit sursei citate, banii europeni nerambursabili vor fi utilizați pentru înființarea, reabilitarea, extinderea sau dotarea cu aparatură medicală de înaltă performanță a ambulatoriilor de specialitate. 

” Una din preocupările mele ca ministru al Sănătății este să dezvoltăm serviciile medicale ambulatorii, spitalizarea de zi și medicina primară, cât mai accesibile pacienților, în comunitățile din care aceștia fac parte. Conform indicatorilor din PNRR, în cadrul acestei investiții obiectivul prevedea finanțarea a 30 de ambulatorii. În urma consultării cu reprezentanții Comisiei  Europene, am reușit să dublăm numărul ambulatoriilor care vor primi finanțare nerambursabilă. ” a declarat ministrul Sănătății, prof. univ. dr. Alexandru Rafila.


Bugetul total alocat pentru cele 55 de ambulatorii este de 514 milioane de lei fără TVA. În perioada imediat următoare, Ministerul Sănătății va semna contractele de finanțare cu beneficiarii, urmând ca în această primăvară să demareze lucrările de execuție.


” Dezvoltarea socială și dezvoltarea economică nu se pot întâmpla fără acces la servicii de sănătate și fără un sistem de educație solid. Construim spitale și secții noi acolo unde este posibil și încurajăm reabilitarea completă a clădirilor vechi care permit desfășurarea corespunzătoare a activității medicale spitalicești în condiții de siguranță pentru pacienți. Cât voi fi ministru al Sănătății voi fi partenerul și susținătorul reprezentanților din administrația locală care au vocația construcției de obiective sanitare pentru locuitorii comunităților pe care le conduc .” a mai adăugat ministrul Sănătății.


Lista obiectivelor aprobate pentru finanțare a fost publicată pe pagina de web a Ministerului Sănătății, la secțiunea PNRR.

În secțiunea Documente a materialului puteți consulta obiectivele de investiții aprobate. 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Date din proiect Cum va arăta viitorul corp de 4 etaje de la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța (DOCUMENT)

05 Feb 2024 945

Concurs de angajare la Spitalul Orășenesc Hârșova, județul Constanța! Ce posturi sunt vacante

05 Feb 2024 992

Spitalul Orășenesc Hârșova, județul Constanța angajează! Ce posturi sunt scoase la concurs

05 Feb 2024 928

Prefectul, Silviu Coșa „Pacienții nu trebuie să aibă de suferit, fiindcă există bani pentru sănătatea românilor”

01 Feb 2024 699

Colegiul Medicilor Constanța solicită revenirea cel puțin la nivelul anterior al bugetului dedicat cabinetelor medicale

17 Jan 2024 721

Autorizație de construire pentru Policlinica Municipală de Cardiologie și Oncologie Constanța

11 Jan 2024 1226

Axis Centru Recuperare Medicală SRL Prima clinică privată cu tratamente de recuperare în sistem ambulatoriu din Constanța a intrat în insolvență

09 Oct 2023 1134

Licitații Constanța Aparatură pentru ambulatoriul Spitalului din Mangalia. La cât este estimată achiziția?

14 Aug 2023 800

Certificat de urbanism pentru extinderea Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Constanța

08 Jun 2023 1252

Constanța Ce firmă va realiza studiul de fezabilitatea pentru noul corp al Spitalului de Boli Infecțioase Constanța?

07 Jun 2023 1339

Ambulatoriul de specialitate din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Constanţa, închis în minivacanța de 1 iunie și Rusalii

01 Jun 2023 1175

Atenție părinți! Linia de gardă Pediatrie din cadrul punctului de lucru extern UPU SMURD Năvodari, suspendată pe timpul nopții

30 May 2023 1558

Deces, invaliditate ori îmbolnăviri Iată cine va asigura personalul din Forțele Navale care execută activități de parașutism și/sau de scufundare pe teritoriul național! (DOCUMENT)

04 Jan 2023 1333

Malcons-Com SRL renovează Ambulatoriul de specialitate din cadrul Spitalului de Ortopedie, Traumatologie și Recuperare Medicală Eforie Sud (DOCUMENTE)

31 Dec 2022 2059

Centre de asistență pediatrică pentru virozele respiratorii, înființate la nivel național. Anunțul Ministerului Sănătății

08 Dec 2022 1560