55 de lideri PMP îl susțin pe Eugen Tomac pentru conducerea formațiunii politice

55 de lideri ai PMP, printre care și Claudiu Palaz, președintele organizației PMP Constanța au transmis un comunicat prin care solicită organizarea unui congres în data de 19 februarie.

De asemenea, semnatarii susțin alegerea lui Eugen Tomac în funcția de președinte al formațiunii politice în locul lui Cristian Diaconescu. 

Redăm comunicatul PMP: 

„PMP – un nou început pentru o Românie creștin-democrată

Ne exprimăm mâhnirea în privința dezinformărilor consecvente lansate în spațiul public cu privire la situația politică actuală a Partidului Mișcarea Populară. Se fac multe speculații răuvoitoare, sunt lansate de către neaveniți mesaje care nu au nicio legătură cu problemele interne reale ale PMP, s-a creat o veritabilă campanie de linșaj mediatic, deopotrivă prin social-media, împotriva unor lideri ai PMP și, din păcate, a familiilor acestora, situație inacceptabilă care ne determină să reacționăm în solidar.

S-a ajuns aici din cauza indeciziei de la nivelul conducerii PMP, din pricina lipsei de dialog, a alimentării consecvente a unor conflicte, în locul preocupării și acțiunii hotărâte pentru dezamorsarea acestora. De șase luni, nu s-a găsit nicio soluție în privința desemnării unui secretar general, de trei luni, în pofida apelurilor repetate care i-au fost adresate, președintele PMP nu a mai convocat nicio ședință, nicio dezbatere la nivelul structurilor statutare ale PMP, de natură a detensiona atmosfera politică tot mai încordată și deteriorată din interiorul partidului. Nu s-a mai dialogat de la nivel central nici măcar cu aleșii locali, care reprezintă zestrea noastră pragmatică, meritorie și concretă, rod al campaniilor electorale grele pe care le-am purtat la alegerile locale și generale.

În această situație îngrijorătoare, gravă, fără a exista nicio direcție politică limpede, asumată oficial la vârful PMP, o comunicare publică clară, consecventă și coerentă, onestă, în spiritul valorilor ideologice, doctrinare, creștin-democrate, a proiectelor noastre, care stau la temelia acestui partid, problemele și tensiunile interne în mod evident s-au acutizat. Impasul a fost sporit de cercetările sociologice care au înregistrat o prăbușire semnificativă a încrederii cetățenilor în partidul nostru.

Vă asigurăm că, în PMP, nu există un conflict între persoane, nici o luptă egoistă, iresponsabilă, pentru vreo putere iluzorie. De asemenea, tema vreunei fuziuni cu altă formațiune politică nu există pentru semnatarii acestei moțiuni. Simțim cu toții însă că avem nevoie de o abordare mai pragmatică și energică pentru a ne recâștiga suflul și forța, solidaritatea, energia și motivația, pe care le-am demonstrat în multe încercări politice și confruntări electorale. În plus, dorim să ne ținem în continuare aleșii aproape, pentru ca împreună să reușim din nou să-i convingem pe români că avem resurse pentru a dezvolta un partid liber, democratic, al valorilor creștine, patriotice, naționale, cu corectitudine deplină în fața românilor și cu dragoste de țară.

Pentru toate acestea, ne reîntoarcem în 19 februarie în congres și susținem Moțiunea lui Eugen Tomac, „PMP – un nou început pentru o Românie creștin-democrată”. Facem acest lucru asumându-ne deschis parcursul politic pentru a reveni astfel întăriți pe scena politică, cu proiectele care au consacrat PMP.
[🇷🇴] Patriotismul, pe lângă sentimente, înseamnă în bună măsură fapte iar noi acționăm acum tocmai pentru a merge mai departe solidari, (re)uniți pentru România.



Așa să ne ajute Dumnezeu!

Lista celor 55 de lideri ai PMP, dintre care 38 președinți de organizații județene, susținători ai prezentului comunicat:
Petru Movilă, Iași
Adrian Mocanu, Buzău
Lucian Morar, Maramureș
Marius Pașcan, Mureș
Eugen Tomac, București
Mihail Neamțu, București
Sebastian Moise, București
Ionuț Simionca, Bistrița-Năsăud
Cătălina Bozianu, Prahova
Dorin Bădulescu, Buzău
Răzvan Sebe, București
Marian Andronache, Suceava
Claudiu Palaz, Constanța
Liliana Nițu, Dâmbovița
Ramona Cupă, Mehedinți
Ionuț Popovici, Caraș Severin
Adrian Todoran, Sălaj
Ion Ariton, Sibiu
Andrei Ionescu, Sector 1
Dorel Constantin Onaca, București
Adrian Florescu, Sector 3
Bogdan Gavrilescu, Neamț
Viorel Arion, Hunedoara
Alexandru Leșco, R. Moldova
Gheorghe Baciu, Covasna
Radu Pescar, Mureș
Iulian Vladu, Dâmbovița
Cristian Mihălăchioiu, Ialomița
Gabriel Rădulescu, Sector 4
Gheorghe Ialomițianu, Brașov
Ion Melinte, Bacău
Florian Bichir, București
Nicolae Davițoiu, Gorj
Corneliu Bichineț, Vaslui
Anișoara Stănculescu, Dolj
Teodora Desagă, Ilfov
Ionel Roiban, Vâlcea
Valerian Vreme, Bacău
Cristian Lungu, Cluj
Ștefan Florescu, Sector 6
Mirela Bîznă, Vrancea
Florin Creț, Maramureș
Marian Bârgău, Sector 1
Liviu Pop, Satu Mare
Maricel Gangu, Vaslui
Traian Mircea Iancu Peța, Ilfov
Sile Cobzaru, Giurgiu
Daniel Corneanu, Harghita
George Popescu, Botoșani
Cristian Ciocoi, Sector 3
Elisabeta Grigore, București
Costică Popa, Harghita
Corneliu Popescu, Botoșani
Tiberiu Ciprian Kecskes Simionca, Bistrița-Năsăud
Liviu Coman, Călărași“ - se arată în comunicatul PMP

Sursa foto: Facebook/PMP

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

ZIUA LIVE De ce vrea Stelian Ion să-și ia revanșa în 2024!

28 Mar 2024 292

Gabriel Ciobanu, candidează la funcția de primar Partidul Național Liberal, filiala Constanța susține un pol electoral unit cu toate forțele de dreapta, pentru localitatea Agigea!

27 Mar 2024 850

Fostul senator Dorel Onaca a plecat din PMP și a revenit în Partidul România Mare

24 Mar 2024 997

Dorin Sărăcilă, candidatul ales de ADU pentru Primăria Tuzla, în județul Constanța

23 Mar 2024 542

Este oficial! Primarul comunei Castelu, județul Constanța, Nicolae Anghel a intrat în PSD (GALERIE FOTO

23 Mar 2024 866

Președintele PMP Constanța candidează și la alegerile europarlamentare

22 Mar 2024 593

Bogdan Bola îl susține pe Stelian Ion în cursa pentru Primăria Constanța „E nevoie de o schimbare, înfrățirea PNL și PSD este evidentă"!

20 Mar 2024 724

Oficial! Stelian Ion și Claudiu Iorga Palaz, candidații din partea Alianței Dreapta Unită pentru Primăria și Consiliul Județean Constanța

20 Mar 2024 705

Alianța Dreptei Unite va fi pe buletinele de vot. Stelian Ion - „Încercarea PSD de a bloca Alianța Dreapta Unită a eșuat lamentabil”

19 Mar 2024 420

Oficial! Alianța Dreptei Unite s-a constituit legal! ÎCCJ a anulat decizia BEC

19 Mar 2024 421

UPDATE. Judecarea amânată Dreapta Unită a contestat la ICCJ decizia BEC de a exclude alianţa de la alegerile din 9 iunie

18 Mar 2024 459

Reacții puternice de la liderii ADU Constanța! Stelian Ion, Claudiu Palaz și Bogdan Bola, declarații despre decizia BEC

17 Mar 2024 678

Alianța USR - PMP - Forța Dreptei a fost respinsă de Biroul Electoral Central

17 Mar 2024 433

PMP contestă eliminarea din Biroul Electoral Central „PMP rămâne unit, chiar dacă atacurile la adresa noastră continuă!”

16 Mar 2024 485

Dreapta Unită a atacat și în contencios administrativ OUG de comasare a alegerilor

14 Mar 2024 593