7 lucruri care îi fac pe oamenii de succes să se diferențieze de ceilalți

Diferența dintre oamenii de succes și cei care doar visează să aibă o viață frumoasă este făcută de mentalitate. Un câștigător se ridică de fiecare dată de la pământ, pentru că are o încredere nemăsurată în forțele proprii, gândește și acționează în consecință.
Au fost făcute numeroase studii prin care s-a urmărit identificarea trăsăturilor care transformă un om „obișnuit” într-unul de succes. Unele calități sunt înnăscute, în timp ce altele sunt căpătate în timp, prin studierea comportamentului celor care au reușit în diverse domenii sau prin citirea unor cărți de dezvoltare personală.
Iată 7 lucruri esențiale care îi fac în oamenii de succes să se diferențieze de ceilalți:

1. Oamenii de succes nu ezită să își asume riscuri

Există o vorbă: „Nu riști, nu câștigi”. Oamenii de succes se ghidează după acest principiu, asumându-și riscuri la care alții nici măcar nu vor să se gândească. Unii își vând tot ce au pentru a porni o afacere sau pleacă în țări străine având doar banii din buzunar. Tot risc se numește și investiția în idei noi, pentru care nu există vreo garanție că va da roade.

2. Oamenii de succes vorbesc despre idei, ceilalți vorbesc despre alți oameni

Oamenii de succes au mintea deschisă și se întâlnesc cu alții pentru a vorbi despre idei și despre oportunități de a face noi proiecte. Știu că din discuție în discuție ideile se vor îmbunătăți și toate lumea va avea de câștigat. Oamenii din cealaltă categorie se întâlnesc cu alții pentru a vorbi despre cunoscuți sau despre ce fac oamenii de succes.

3. Oamenii de succes își asumă responsabilitatea, ceilalți caută mereu vina în altă parte

Liderii își asumă responsabilitatea dacă care echipa pe care o conduc nu obține rezultatele dorite. Această atitudine creează o legătură specială cu colaboratorii și, până la urmă, lucrurile încep să funcționeze. De cealaltă parte, „șefii” dau vina pe subordonați, pe concurență, pe clienți, pe oricine în afară de ei. În cazul celei de-a doua categorii, victoriile sunt doar accidentale.

4. Oamenii de succes profită de reduceri și de alte promoții

Oricât de mulți bani ar avea, un om de succes este foarte atent la cheltuieli. Dacă vrea să cumpere o bicicletă, de exemplu, caută vouchere sau magazine care au reduceri în acea perioadă. Dacă joacă la cazinou, preferă operatorii care oferă diferite oferte. În schimb, sunt unii oameni cu venituri modeste care nu se deplasează până la hipermarket ca să ia cu 2 lei sticla de apă, preferând să cumpere de la magazinul de la scară, cu 4 lei.

5. Oamenii de succes se gândesc ce să facă pentru a le fi lor mai bine, pierzătorii își doresc să le meargă și celorlalți rău

Cei cu mentalitate de învingător își concentrează toate energiile și caută soluții ca lor să le meargă mai bine. Nu își pierd timpul gândindu-se la alții. În schimb, în loc să vadă ce e de făcut pentru a avea succes, pierzătorii speră „să moară și capra vecinului”.

6. Oamenii de succes sunt foarte activi, ceilalți își irosesc viața în fața televizorului

Cei care reușesc în viață sunt foarte activi, au o zonă de confort extrem de „spațioasă”. Ei nu stau pe loc de când se trezesc (foarte devreme) până când se culcă (târziu). În puținul timp liber, fac sport. Cealaltă categorie de oameni vine de la job și petrece ore întregi în fața televizorului.

7. Oamenii de succes acționează, ceilalți fac planuri în continuu

Oamenii de succes sunt oameni de acțiune. Ei pun pe hârtie avantajele și dezavantajele fiecărui plan, apoi, dacă este cazul, trec la fapte. Ei se înconjoară de prieteni care, la rândul lor, au succes. Oamenii care se tem de succes fac planuri în continuu și analizează totul mult prea mult, până când depășesc momentul în care trebuia să acționeze. Ei au în jurul lor „prieteni” care văd numai pericole, în orice inițiativă.


 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

CSM Constanța baschet Echipa Under-16, succes categoric cu Fly OC Constanța (GALERIE FOTO)

29 Mar 2024 190

Academia Navală Mircea cel Bătrân Constanța Echipa de volei, medaliată la Campionatul Militar (GALERIE FOTO)

28 Mar 2024 514

Volei. CS Medgidia, înaintea turneului final Vicențiu Dumitrescu - „Obiectivul nostru e să promovăm în prima ligă“ (GALERIE FOTO)

27 Mar 2024 604

Axiopolis Cernavodă Gemenii Alexandru și Bogdan Marica, atleți, medaliați din nou la Naționale (GALERIE FOTO + VIDEO)

26 Mar 2024 690

Handbal CSM Constanța, succes confortabil cu CSM 2007 Focșani

24 Mar 2024 669

CSM Constanța Voleibalistele, pas cu dreptul în play-out (GALERIE FOTO + VIDEO)

23 Mar 2024 653

Atelier de pedagogie muzeală, încheiat cu succes la Muzeul de Artă Populară Constanța

23 Mar 2024 475

Mohammad Murad, candidat AUR la CJ Constanța - „Nu îmi este frică să duc această luptă și sunt convins că voi fi învingător“ (GALERIE FOTO+VIDEO)

23 Mar 2024 817

RAJA Constanța anunță câștigătorii Concursului „Apa este Viață 2024” (GALERIE FOTO)

22 Mar 2024 570

Farul Constanța. Fundașul Kevin Boli, în echipa etapei „Am demonstrat că suntem o echipă bună și sperăm să învingem și FCSB“ (GALERIE FOTO)

21 Mar 2024 672

Centrul Militar Zonal Constanța anunță încheierea campaniei de promovare a colegiilor naționale militare

20 Mar 2024 539

Medalii pentru sportivii de la Tomis Spartan Division Constanța la competițiile de la Chișinău (GALERIE FOTO)

20 Mar 2024 560

A doua ediție a festivalul Massif a fost un succes. Peste 43.000 de participanți în cele 4 zile de festival

18 Mar 2024 556

Concursul de pictură și desen "Apa este Viață 2024" RAJA Constanța anunță stop vot!

18 Mar 2024 436

Rugby CSM Constanța Under-20, succes cu punct bonus în deplasare (GALERIE FOTO)

18 Mar 2024 527