7 lucruri care îi fac pe oamenii de succes să se diferențieze de ceilalți

Diferența dintre oamenii de succes și cei care doar visează să aibă o viață frumoasă este făcută de mentalitate. Un câștigător se ridică de fiecare dată de la pământ, pentru că are o încredere nemăsurată în forțele proprii, gândește și acționează în consecință.
Au fost făcute numeroase studii prin care s-a urmărit identificarea trăsăturilor care transformă un om „obișnuit” într-unul de succes. Unele calități sunt înnăscute, în timp ce altele sunt căpătate în timp, prin studierea comportamentului celor care au reușit în diverse domenii sau prin citirea unor cărți de dezvoltare personală.
Iată 7 lucruri esențiale care îi fac în oamenii de succes să se diferențieze de ceilalți:

1. Oamenii de succes nu ezită să își asume riscuri

Există o vorbă: „Nu riști, nu câștigi”. Oamenii de succes se ghidează după acest principiu, asumându-și riscuri la care alții nici măcar nu vor să se gândească. Unii își vând tot ce au pentru a porni o afacere sau pleacă în țări străine având doar banii din buzunar. Tot risc se numește și investiția în idei noi, pentru care nu există vreo garanție că va da roade.

2. Oamenii de succes vorbesc despre idei, ceilalți vorbesc despre alți oameni

Oamenii de succes au mintea deschisă și se întâlnesc cu alții pentru a vorbi despre idei și despre oportunități de a face noi proiecte. Știu că din discuție în discuție ideile se vor îmbunătăți și toate lumea va avea de câștigat. Oamenii din cealaltă categorie se întâlnesc cu alții pentru a vorbi despre cunoscuți sau despre ce fac oamenii de succes.

3. Oamenii de succes își asumă responsabilitatea, ceilalți caută mereu vina în altă parte

Liderii își asumă responsabilitatea dacă care echipa pe care o conduc nu obține rezultatele dorite. Această atitudine creează o legătură specială cu colaboratorii și, până la urmă, lucrurile încep să funcționeze. De cealaltă parte, „șefii” dau vina pe subordonați, pe concurență, pe clienți, pe oricine în afară de ei. În cazul celei de-a doua categorii, victoriile sunt doar accidentale.

4. Oamenii de succes profită de reduceri și de alte promoții

Oricât de mulți bani ar avea, un om de succes este foarte atent la cheltuieli. Dacă vrea să cumpere o bicicletă, de exemplu, caută vouchere sau magazine care au reduceri în acea perioadă. Dacă joacă la cazinou, preferă operatorii care oferă bonus fără depunere 2022. În schimb, sunt unii oameni cu venituri modeste care nu se deplasează până la hipermarket ca să ia cu 2 lei sticla de apă, preferând să cumpere de la magazinul de la scară, cu 4 lei.

5. Oamenii de succes se gândesc ce să facă pentru a le fi lor mai bine, pierzătorii își doresc să le meargă și celorlalți rău

Cei cu mentalitate de învingător își concentrează toate energiile și caută soluții ca lor să le meargă mai bine. Nu își pierd timpul gândindu-se la alții. În schimb, în loc să vadă ce e de făcut pentru a avea succes, pierzătorii speră „să moară și capra vecinului”.

6. Oamenii de succes sunt foarte activi, ceilalți își irosesc viața în fața televizorului

Cei care reușesc în viață sunt foarte activi, au o zonă de confort extrem de „spațioasă”. Ei nu stau pe loc de când se trezesc (foarte devreme) până când se culcă (târziu). În puținul timp liber, fac sport. Cealaltă categorie de oameni vine de la job și petrece ore întregi în fața televizorului.

7. Oamenii de succes acționează, ceilalți fac planuri în continuu

Oamenii de succes sunt oameni de acțiune. Ei pun pe hârtie avantajele și dezavantajele fiecărui plan, apoi, dacă este cazul, trec la fapte. Ei se înconjoară de prieteni care, la rândul lor, au succes. Oamenii care se tem de succes fac planuri în continuu și analizează totul mult prea mult, până când depășesc momentul în care trebuia să acționeze. Ei au în jurul lor „prieteni” care văd numai pericole, în orice inițiativă.


 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Cutremur devastator în Turcia Alți 13 cetățeni români, între care doi minori, au fost repatriați

08 Feb 2023 424

Revista Zări Alb Astre ZăriAlbAstre2021. „Poveste de succes“ de Ionuț-Eduard Iordache

08 Feb 2023 420

Cdr. (r) dr. Marian Moșneagu „Un proiect asumat cu drag și finalizat cu succes. Comuna Boroaia și perpetua sa înălțare“

07 Feb 2023 452

Farul Constanța Ionuț Cojocaru, primul meci în Superligă. E al 60-lea jucător format de Academia Hagi și debutat pe prima scenă

07 Feb 2023 903

MAE Primii cetățeni români și doi cetățeni polonezi, repatriați din Republica Turcia

07 Feb 2023 413

Comunicat de presă Rompetrol Rafinare - 06.02.2023

06 Feb 2023 300

Luptătorul constănțean Răzvan Arnăut, medaliat la turneul internațional din Croația (DOCUMENT)

06 Feb 2023 761

Rafinăria Petromidia a revenit la capacitate optimă de operare

06 Feb 2023 482

„Profesorul de fotbal... Legenda noastră...“ Galatasaray Istanbul, mesaj de ziua de naștere a lui Gheorghe Hagi

05 Feb 2023 754

Cel mai modern tratament al litiazei renale este posibil acum şi la Spitalul Judeţean Constanţa

01 Feb 2023 676

Imagini de la petrecerea constănțencei Anastasiei Soare din SUA. Nume mari de la Hollywood i-au fost alături (GALERIE FOTO)

31 Jan 2023 2303

Farul Constanța a coborât pe locul doi în clasament, după ce campioana CFR Cluj a câștigat meciul cu FC Voluntari

30 Jan 2023 814

ZIUA LIVE Mihai Lupu, președintele Consiliului Județean Constanța- „Nu a fost ușor în cei doi ani de mandat. Am parcurs o perioadă grea“ (VIDEO)

30 Jan 2023 952

Novak Djokovic, campion pentru a zecea oară la Australian Open

29 Jan 2023 602

ZIUA LIVE. Cum arată județul Constanța în 2023? Proiecte, investiții și contracte reziliate!

29 Jan 2023 1065