A batut palma cu Mariana Mircea?! Iofcea nu mai vrea primar la Cernavoda, vrea contracte de la primarie

cap_2.jpgPatronul firmei care a trecut cu buldozerul peste mormintele ce stăteau în calea construirii noii case mortuare din Cernavodă, a mai pus mâna pe un contract de la primăria condusă de Mariana Mircea.

Deşi se plângea că Primăria Cernavodă face parte din categoria rău-platnicilor, Adrian Iofcea, patronul firmei Ad Power, nu s-a dat înapoi de la a participa la o nouă licitaţie organizată de administraţia locală condusă de Mariana Mircea. Se pare că, mai nou, la Primăria Cernavodă nu există orgolii politice, iar afacerile se desfăşoară într-o comuniune consensuală doctrinară. Astfel, colaborarea între agenţii economici şi autoritatea locală nu cunoaşte bariere politice, fiind oricând posibil ca un democrat-liberal ca Iofcea să câştige un ban public cinstit de la o instituţie condusă de către o social-democrată precum Mariana Mircea, lucru rar-întâlnit în ziua de azi. Relaţia pare să fi devenit mai armonioasă de ceva timp, iar Iofcea, din postura de adversar politic al primăriţei şi contracandidat declarat pentru postul de primar al oraşului Cernavodă, să fi revenit la sentimente mai bune. Cum spuneam, Ad Power a obţinut un nou contract de la autoritatea locală, iar lucrările sunt deja la jumătate, după cum am aflat chiar de la patron. Este vorba despre lucrări de canalizare în zona Seimeni Nord pe str. O. Goga, T. Arghezi, R. Iordăchescu, L. Rebreanu, valoarea estimată a contractului fiind de 298.400 lei fără TVA. La licitaţie au participat nu mai puţin de cinci societăţi, câştigătoare fiind desemnată firma lui Iofcea, care a bătut palma cu primăria pe jumătate din suma pusă la bătaie, adică pe 147.490 lei, contractul fiind semnat pe 28 mai.

Jertfă. Participă la licitaţii, să aibă bani de ţigări

cernavoda_mariana_mircea.jpgÎntrebat cum se face că a reuşit să câştige la primăria condusă de Mariana Mircea, cu care lăsa să înţeleagă la vremea respectivă, că nu s-a înţeles prea bine la construcţia casei mortuare, Iofcea a spus că avantajul a fost că ultima fază a licitaţiei a fost cea electronică. În plus, afaceristul a dat de înţeles că nu ar avea un profit prea mare din lucrarea la care s-a înhămat cu voia lui. „Nu o să fim chiar în pierdere. O să ne mai rămână bani de ţigări şi de o bere", a afirmat patronul, adăugând că mizează pe capacitatea de a-şi organiza cheltuielile şi pe finalizarea lucrării într-un timp scurt. Întrebat dacă va mai candida la primărie, pedelistul a cărui firmă se alimentează din bugetul local al oraşului Cernavodă, a precizat că s-a răzgândit. „Nu mai candidez şi nici politică nu mai fac. Nu mă mai implic în mizeria care se cheamă politică", a mai spus Iofcea, adăugând că rămâne membru PDL.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Serviciul de stare civilă Constanţa. Publicaţii de căsătorie 11 august 2023

16 Aug 2023 1391