A fost audiat afaceristul Dimoftache în cazul împuşcăturilor de la Dobrogea?

cap_4.jpgReprezentanţii Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Constanţa spun că nu au stabilit identitatea persoanelor care au provocat scandalul din seara de 9 noiembrie din faţa hotelului Dobrogea, eveniment în urma căruia Dumitru Iancu Gheorghe, managerul restaurantului Dobrogea, a scos un pistol cu gaze şi a tras două focuri în plan vertical. Apropiaţii uneia dintre victime spun că totul ar fi o răzbunare pusă la cale de Răzvan Dimoftache, un afacerist constănţean, „promovat" în anii anteriori de ofiţerii Serviciului de Investigare a Fraudelor (SIF) din cadrul IPJ Constanţa. Anchetatorii spun că în scandalul de zilele trecute cercetările continuă, nedorind să ne precizeze dacă Dimoftache a fost audiat sau nu.

Pe data de 9 noiembrie, Mihai Constantin, de 60 de ani, din Constanţa, însoţit de Dumitru Iancu Gheorghe, de 32 de ani, au fost acostaţi în zona Hotelului Dobrogea de un grup de persoane. Pentru a-l scăpa pe Constantin din mâinile agresorilor, Dumitru Iancu Gheorghe a scos un pistol cu gaze şi a tras două focuri în plan vertical, moment în care agresorii s-au speriat şi au rupt-o la fugă. Dumitru Iancu Gheorghe, managerul restaurantului Dobrogea, spune că nu-l cunoaşte pe „acest Dimoftache". „Nu ştiu ce face Poliţia în acest caz, nu-l cunosc pe acest Dimoftache. (...) În seara incidentului, am fost acostaţi de mai multe persoane. Una dintre ele m-a întrebat dacă îl ştiu pe George. Cred că era la derută cu numele. Clar, ţinta a fost Mihai Constantin", a mai arătat Dumitru Iancu Gheorghe. Motivând că ancheta se află în desfăşurare, lucrătorii Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa nu ne-au precizat dacă Răzvan Dimoftache a fost sau nu chemat să ofere declaraţie în acest caz. La jumătatea lunii iulie 2006, reprezentanţii Poliţiei Judeţului Constanţa au precizat că trei persoane au intrat în colimatorul ofiţerilor Serviciului de Investigare a Fraudelor, pe motiv că ar fi înşelat o unitate bancară cu peste un miliard şi jumătate de lei.

Răzvan Dimoftache are trei...

La acea dată, oamenii legii au spus că Răzvan Dimoftache, de 33 ani, şeful societăţii comerciale DR Company SRL a solicitat Băncii Româneşti - Filiala Eforie Nord un credit în vederea achiziţionării unui imobil în valoare de 2,5 miliarde lei. Bărbatul a mers, alături de Ecaterina Iuliana Matache, reprezentantă a SC Building Star SRL, proprietarul imobilului, la bancă. Cei doi au fost însoţiţi de Maricica Pruneş, şeful de la Compact Plus. Serviciul de Investigare a Fraudelor a mai arătat că Dimoftache, Matache şi Pruneş ar fi schimbat contractul de vânzare-cumpărare iniţial, semnat între Building Star şi DR Company pentru 2,5 miliarde de lei, cu unul între Building Star şi Compact Plus pentru 880 milioane de lei, tranzacţia având ca obiect acelaşi bun. Totul a fost posibil, mai arată poliţiştii, „graţie" unui consultant bancar. Oficiul Registrul Comerţului arată că Răzvan Dimoftache figurează în SC DR Company SRL, SC Sladum SRL, SC Sphera Prod SRL, toate trei având sediul în municipiul Constanţa. Dimoftache nu a putut fi contactat în vederea obţinerii unui punct de vedere.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

LIVE VIDEO-TEXT Probleme de interes național și local dezbătute de AUR filiala Constanța (FOTO)

18 Apr 2024 345

LIVE TEXT Probleme de interes național și local dezbătute în cadrul unei conferințe de presă la partidul AUR, filiala Constanța (FOTO)

11 Apr 2024 547

Expoziția „Constanța Anilor '60, 70, '80 - Demolări, Realizări Arhitecturale și Urbanistice”, la Muzeul de Artă Constanța

05 Apr 2024 618

LIVE TEXT Probleme de interes național și local dezbătute de AUR filiala Constanța (GALERIE FOTO)

04 Apr 2024 856

Ziua Internațională a Francofoniei, celebrată la Universitatea Ovidius din Constanța

29 Mar 2024 515

Organizația de tineret a PSD Murfatlar a trecut în corpore la filiala PNL din localitate

28 Mar 2024 1474

LIVE TEXT AUR Constanța, în conferință de presă. "Hârșova, Cernavodă, Medgidia, Corbu sunt localități pe care ne bazăm la scor bun" (FOTO)

28 Mar 2024 828

Gabriel Ciobanu, candidează la funcția de primar Partidul Național Liberal, filiala Constanța susține un pol electoral unit cu toate forțele de dreapta, pentru localitatea Agigea!

27 Mar 2024 1149

Elevul Cristian Dorian Hiastru, de la Liceul Teoretic „Lucian Blaga” Constanța, și-a lansat cartea „Dinastia Said” (GALERIE FOTO)

26 Mar 2024 830

Marș al susținătorilor AUR la Constanța! Mai multe persoane participă la eveniment (GALERIE FOTO+VIDEO)

23 Mar 2024 1102

LIVE VIDEO-TEXT AUR Constanța, în conferință de presă. Se discută despre probleme de interes local și național (FOTO)

21 Mar 2024 835

Lucrări de renovare. Filiala 3 a Bibliotecii Județene Constanța, închisă temporar

19 Mar 2024 438

LIVE VIDEO+TEXT Vergil Chițac consideră că Florin Mitroi îl poate ajuta să câștige al doilea mandat la Primăria Constanța (GALERIE FOTO+VIDEO)

17 Mar 2024 1035

LIVE Decernarea premiilor filialei Dobrogea a Uniunii Scriitorilor din România și a premiilor revistei Ex Ponto, la Biblioteca Județeană Constanța (Galerie FOTO+VIDEO)

16 Mar 2024 1016

Florin Mitroi, candidat PNL la CJ Constanța! Iulia Iurea, actualul viceprimar, viitor candidat la primăria Valu lui Traian

15 Mar 2024 2383