A fost convocat CJSU. Precizări importante despre Spitalul Municipal de Boli Infecțioase Constanța

  • Precizări importante cu privire la Spitalului Municipal de Boli Infecțioase Constanța
Referitor la clădirea Spitalului Municipal de Boli Infecțioase Constanța, Grupul de suport tehnic propune expertizarea construcției.

Termenul de realizare va fi stabilit de către ISC.

Iată ce spune Prefectura Constanța 

Astăzi, 09 noiembrie a.c., prefectul județului Constanța, Silviu-Iulian COȘA, a convocat Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, în vederea votării hotărârii nr. 156. Aceasta prevede aprobarea Procesului Verbal al Grupului de suport tehnic pentru gestionarea situațiilor de urgență generate de incendii și incendii de vegetație.

Procesul verbal arată că au fost controlate 35 de obiective (spitale clinice județene, spitale clinice municipale, spitale clinice orășenești, centre medicale, spitale clinice private, spitale oftalmologice, sanatorii balneare).

În urma controalelor, au rezultat 352 de nereguli și s-au aplicat 310 avertismente și 37 de amenzi, în valoare de 122.000 lei.

Mai departe, Grupul de suport tehnic a făcut următoarele recomandări:

Referitor la clădirea Spitalului Municipal de Boli Infecțioase Constanța, Grupul de suport tehnic propune expertizarea construcției. Ulterior, se vor întocmi proiectele tehnice de specialitate și se vor operaționaliza soluțiile tehnice stabilite prin expertize.

Termenul de realizare va fi stabilit de către ISC.

În cazul construcțiilor în care funcționează unități sanitare suport COVID-19, care nu sunt autorizate din punct de vedere al securității la incendiu, Grupul de suport tehnic propune ca prioritate pentru îmbunătățirea activității de apărare împotriva incendiilor, realizarea bugetării și întreprinderea demersurilor necesare, în vederea obținerii autorizației de securitate la incendiu pentru obiectivele care se încadrează în categoriile prevăzute de lege, de către factorii responsabili în acest sens.


În conformitate cu OUG 80/2021 pentru modificarea şi completarea unor acte normative în domeniul managementului situaţiilor de urgenţă şi al apărării împotriva incendiilor, termenul limită pentru obținerea actului administrativ este de 31 decembrie 2022.


Citește și: Constanța Măsuri noi votate în CJSU, referitor la unitățile medicale din județ. S-au efectuate controale în spitale. S-au aplicat și amenzi (DOCUMENT)
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Angajări Constanța Cauți un loc de muncă? Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Constanţa angajează

15 Apr 2024 768

LIVE Acțiune de protest la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța (FOTO+VIDEO)

03 Apr 2024 915

Spitalul de Boli Infecțioase Constanța va avea mansardă nouă! Ce firmă o va construi?

02 Apr 2024 560

Undă verde de la Mediu Proiectul viitorului corp de la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța, în linie dreaptă

16 Mar 2024 767

Decizii CNSC Licitația pentru achiziția de materiale sanitare organizată de Spitalul de Boli Infecțioase, contestată

16 Mar 2024 613

Municipalitatea trebuie să achite dr. Halichidis, fostul manager SCBI Constanța, salariile restante! Răspunsul Judecătoriei la contestarea executării (MINUTA)

13 Mar 2024 1098

Primarul Municipiului Constanța, în instanță cu dr. Halichidis, fostul manager al Spitalului de Boli Infecțioase! Se contestă executarea

29 Feb 2024 764

Ședință CLM Constanța Un proiect ce vizează Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța, pe masa consilierilor locali (DOCUMENT)

29 Feb 2024 539

Primarul Constanței, Vergil Chițac, despre Spitalul Modular „Sunt extrem de mândru de toată munca depusă”

19 Feb 2024 1074

Romcontexpert SRL, un nou contract cu Primăria Constanța. Se va ocupa de auditul financiar pentru Spitalul de Boli Infecțioase (DOCUMENTE)

19 Feb 2024 704

LIVE VIDEO+TEXT Spitalul Modular din curtea Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Constanța, inaugurat. Mai multe oficialități, prezente la eveniment (GALERIE FOTO+VIDEO)

19 Feb 2024 1496

Angajări Constanța Posturi vacante la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Constanţa. Vezi dacă îndeplinești cerințele

17 Feb 2024 2432

Undă verde de la Mediu pentru Spitalul de Boli Infecțioase Constanța! Ce investiție este vizată?

14 Feb 2024 725

Ai permis de conducere categoria B? Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța angajează

11 Feb 2024 2324

Contractele directe de promovare și publicitate a unor proiecte derulate de Primăria Constanța ajung la Intermedia Services Top SRL! (DOCUMENTE)

10 Feb 2024 802