A fost desemnat administratorul special al Electrocentrale Constanţa. Decizia, publicată în Monitorul Oficial

Decizia Adunării Generale a Acţionarilor societăţii Electrocentrale Constanţa SA (în insolvenţă) din data de 7.06.2019 a fost publicată în Monitorul Oficial al României.
 
Ședinţa Adunării Generale a Acţionarilor debitoarei Electrocentrale Constanţa SA (în insolvenţă) a fost convocată de către administratorul judiciar CITR Filiala Bucureşti SPRL, desemnat prin încheierea nr. 283/24.05.2019 pronunţată în dosarul nr. 2760/118/2019, aflat pe rolul Tribunalului Constanţa, Secţia a II-a. Pe ordinea de zi au fost incluse următoarele puncte: desemnarea administratorului special pentru debitoarea Electrocentrale Constanţa SA, care va conduce activitatea debitoarei în procedura de insolvenţă ce face obiectul dosarului nr. 2760/118/2019, aflat pe rolul Tribunalului Constanţa şi va reprezenta interesele acţionarilor; împuternicirea persoanei care va îndeplini formalităţile de înregistrare a Hotărârii Adunării Generale a Asociaţilor; stabilirea remuneraţiei administratorului special şi sursa plăţii acestuia; aprobarea formei contractului de mandat ce urmează a fi încheiat cu administratorul special.  Conform extrasului din Registrul Comerţului, Statul Român prin Ministerul Energiei este acţionar unic (deţinând un număr de 3.200.000 acţiuni o cotă de participare la beneficii şi pierderi de 100%) al Electrocentrale Constanţa SA. 
 
La prezenta şedinţă a Adunării Generale a Acţionarilor s-au prezentat Statul Român prin Ministerul Energiei, deţinând 100% din acţiuni, reprezentată de Crăiţă Ana Bucheru, Felicia Sandu, conform Ordinului de Ministru nr. 086/6.06.2019, CITR filiala Bucureşti SPRL, desemnat prin Încheierea nr. 283/24.05.2019 pronunţată în dosarul nr. 2760/118/2019, aflat pe rolul Tribunalului Constanţa Secţia a II-a Civila, în calitate de Administrator Judiciar. Statul Român prin Ministerul Energiei, prin reprezentaţi, l-a desemnat în calitate de administrator special al Electrocentrale Constanţa SA, pe Deaconescu Marius-Dan. 
 
Potrivit Legii nr. 85/2014 privind procedurile de prevenire a insolvenţei şi de insolvenţă administrator special este persoana fizică sau juridică desemnata de adunarea generală a acţionarilor, împuternicită să le reprezinte interesele în procedura şi, atunci când debitorului i se permite să îşi administreze activitatea, să efectueze, în numele şi pe contul acestuia, actele de administrare necesare. După deschiderea procedurii şi numirea administratorului special, adunarea generală a acţionarilor îşi suspendă activitatea şi se va putea întruni, la convocarea administratorului judiciar, în cazurile expres şi limitativ prevazute de prezenta lege. Cu votul acţionarului unic, administratorul judiciar CITR Filiala Bucureşti SPRL a fost împuternicit să mandateze un reprezentant pentru a îndeplini formalităţile cerute de lege pentru înregistrarea noului administrator special la Tribunalul Bucureşti în dosarul nr. 2760/118/2019 asigurarea opozabilităţii către terţe persoane a hotărârii adoptate de Adunarea Generală a Acţionarilor la Oficiul Registrului Comerţului de pe lângă Tribunalul Constanţa.
 
De asemenea, a fost stabilită remuneraţia administratorului special şi sursa plăţii acestuia. Statul Român prin Ministerul Energiei, prin reprezentanţi, a votat pentru stabilirea remuneraţiei brute a administratorului special în insolvenţă pentru perioada în care este menţinut dreptul de administrare al debitoarei în cuantum de trei ori media pe ultimele 12 luni a caştigului salarial mediu brut lunar pentru activitatea desfăşurată conform obiectului principal de activitate înregistrat de societate, la nivelul de clasă conform clasificaţiei activităţilor din economia naţională, comunicat de Institutul Naţional de Statistică anterior numirii. Sursa plăţii remuneraţiei administratorului special este bugetul de privatizare al Ministerului Energiei, aprobat conform prevederilor legale în vigoare. Cu votul acţionarului unic, se stabileşte remuneraţia administratorului special, pentru perioada în care este menţinut dreptul de administrare al debitoarei în cuantum de trei ori media pe ultimele 12 luni a câştigului salarial mediu brut lunar pentru activitatea desfăşurată conform obiectului principal de activitate înregistrat de societate, la nivelul de clasă conform clasificaţiei activităţilor din economia naţională, comunicat de Institutul Naţional de Statistică anterior numirii.  Sursa plăţii remuneraţiei administratorului special este bugetul de privatizare al Ministerului Energiei, aprobat conform prevederilor legale în vigoare. Cu votul actionarului unic, a fost aprobată forma şi continutul Contractului de mandat anexat Ordinului de Ministru nr. 086/06.06.2019, urmând ca acesta să fie încheiat cu administratorul special numit în procedura insolvenţei. 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Terenuri trecute în domeniul privat al municipiului Electrocentrale Constanța SA cere anularea unei hotărâri a Consiliului Local Constanța din 2001! Instanța s-a retras pentru deliberări (DOCUMENT)

10 Apr 2024 559

Compania Forex SRL, din Constanța, cu mai multe contracte publice, a intrat în faliment! (MINUTĂ)

05 Apr 2024 727

LIVE VIDEO-TEXT Primăria Constanța a semnat contractul pentru proiectarea și execuția noului CET (FOTO+VIDEO)

06 Mar 2024 1655

Primarul Chițac anunță că va semna contractul de proiectare și execuție pentru construcția noului CET

04 Mar 2024 3849

Electrocentrale Constanța a achiziționat documentații tehnice de la companie înființată în 2023. Despre ce este vorba?

29 Feb 2024 544

Statul Român prin Ministerul Energiei a aprobat mutarea sediului social al societăţii Electrocentrale Constanța SA!

19 Jan 2024 577

Judecătorii amână procesul pentru terenul din spatele CET Constanța. Lipsește expertiza

09 Jan 2024 631

Electrocentrale Constanța SA, acțiune în revendicare contra Consiliului Local. Tribunalul așteaptă, luni, expertiza

05 Jan 2024 774

Se pregătește terenul pentru construcția noului CET Electrocentrale Constanța vrea să obțină avize și autorizații pentru dezmembrarea și dezafectarea echipamentelor și instalațiilor grupurilor energetice

03 Jan 2024 3084

Electrocentrale Constanța versus Ministerul Energiei. Dosare pe masa magistraților

08 Dec 2023 812

Falimentul RADET Constanța, amânat pentru anul 2024! În ce stadiu este dosarul în care se cere tragerea la răspundere pentru situației regiei

07 Oct 2023 3527

Fondatorul societății este municipiul Constanța prin Consiliul Local Municipal Tandemul Neacșu - Crețu-Sârbu la „panoul de comandă” al Termocentrale Constanța SRL până în 2024

20 Sep 2023 1454

Știri justiție Constanța Lipsește expertiza în procesul dintre Electrocentrale Constanța SA și Consiliul Local Constanța

12 Sep 2023 822

Electrocentrale Constanța SA, proces pe nouă hectare de teren! Judecătorii verifică dacă e gata expertiza

10 Sep 2023 891

Firme din Constanța Ce decizii au adoptat administratorii Termocentrale Constanța SRL, după preluarea activelor CET Palas ?

01 Sep 2023 1279