A fost desemnat un nou administrator special la Electrocentrale Constanţa, societate aflată în insolvență⦁ A fost publicată hotărârea luată de Electrocentrale Constanța SA, societate aflată în insolvență prinvind revocarea lui Dan Deaconescu din calitate de administrator special al societății
⦁ Lorena Iacob a fost desemnată de ministerul Energiei să preia postul de deținut de Deaconescu
⦁ Aceasta este expert judiciar și deține un cabinet de insolvență
⦁ Remuneraţia brute a administratorului special în insolvenţă este în cuantum de trei ori media pe ultimele 12 luni a câştigului salarial mediu brut lunar la nivelul de clasă conform clasificaţiei activităţilor din economia naţională, comunicat de Institutul Naţional de Statistică anterior numirii


În Monitorul Oficial a fost publicată hotărârea luată de Electrocentrale Constanța SA, societate aflată în insolvență prinvind revocarea lui Dan Deaconescu din calitate de administrator special al societății.

Acesta a fost destituit din funcție, prin decizia Adunării Generale a Acţionarilor societăţii Electrocentrale Constanţa SA la doi ani de la numire.

Statul român prin Ministerul Energiei este acţionar unic (deţinând un număr de 3.200.000 acţiuni o cotă de participare la beneficii şi pierderi de 100%) al Electrocentrale Constanţa SA.

Lorena Iacob a fost desemnată de ministerul Energiei să preia postul de deținut de Deaconescu.

Aceasta este expert judiciar și deține un cabinet de insolvență.

Iacob a fost numită și administrator judiciar al societății de Construcţii, Instalaţii şi Montaj (SCIM) SA, conform sentinţei civile nr. 744 din data de 4.04. 2016.


Potrivit Legii nr. 85/2014 privind procedurile de prevenire a insolvenţei şi de insolvenţă administrator special este persoana fizică sau juridică desemnata de adunarea generală a acţionarilor, împuternicită să le reprezinte interesele în procedura şi, atunci când debitorului i se permite să îşi administreze activitatea, să efectueze, în numele şi pe contul acestuia, actele de administrare necesare.

După deschiderea procedurii şi numirea administratorului special, adunarea generală a acţionarilor îşi suspendă activitatea şi se va putea întruni, la convocarea administratorului judiciar, în cazurile expres şi limitativ prevazute de prezenta lege.

Statul Român prin Ministerul Energiei, prin reprezentanţi, a votat pentru stabilirea remuneraţiei brute a administratorului special în insolvenţă pentru perioada în care este menţinut dreptul de administrare al debitoarei în cuantum de trei ori media pe ultimele 12 luni a caştigului salarial mediu brut lunar pentru activitatea desfăşurată conform obiectului principal de activitate înregistrat de societate, la nivelul de clasă conform clasificaţiei activităţilor din economia naţională, comunicat de Institutul Naţional de Statistică anterior numirii.

Despre Electrocentrale Constanța SA

Societatea Electrocentrale Constanța S.A. a luat ființă la data de 01.10.2014, ca urmare a divizării Electrocentrale București S.A., având ca obiect de activitate producerea de energie electrică în cogenerare, producerea și transportul energiei termice sub formă de apă fierbinte.

Societatea deține în patrimoniu centrala CET Palas și rețelele de transport agent termic primar(au fost cedate primăriei Constanța) și este principala sursă de alimentare cu energie termică a consumatorilor casnici (cca. 55.000 de apartamente), instituțiilor publice și a agenților economici racordați la sistemul de termoficare al municipiului Constanța.

Cel mai mare creditor al Electrocentrale Constanța este ELCEN București, deținător al unei creanțe istorice de peste 220 milioane lei asupra producătorului constănțean, provenită inclusiv din divizarea din 2014 a celor două societăți și care face obiectul mai multor procese în instanță.

Pe 19 ianuarie anul curent, ELCEN București a impus în ședința adunării creditorilor Electrocentrale Constanța decizia ca administratorul special al companiei constănțene să voteze respingerea planului de reorganizare al RADET Constanța (aflată acum în faliment). Electrocentrale Constanța deține aproape 63% din creanțele acceptate cu drept de vot asupra RADET, respectiv 298,29 milioane lei dintr-un total de 474,47 milioane lei, având totodată calitatea de creditor indispensabil, fiind singurul furnizor de agent termic al defunctului RADET.

PRECIZĂRI:
 

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.


Citește și:

Totul despre insolvenţa și creditorii Electrocentrale Constanţa SA (II)

Totul despre insolvenţa și creditorii Electrocentrale Constanţa SA (I)
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

#DobrogeaDigitală - Acces universal la informație „România cum era până la 1918. Moldova și Dobrogea”, de Nicolae Iorga

27 Nov 2021 223

#DobrogeaDigitală - Acces universal la informație „Carte de cetire pentru scolele poporali române“, de Zacharia Boiu

26 Nov 2021 219

Primăria plătește peste 1 milion de lei pentru servicii veterinare la baza de supraveghere a animalelor fără stăpân din Constanța

26 Nov 2021 349

S-a reluat licitația pentru noul corp al Spitalului Județean Constanța care va avea un număr total de 365 de paturi

26 Nov 2021 546

Regulamentul de acces în Zona Peninsulară nu a fost suspendat. Constănțenii au scandat sub ferestrele Primăriei Constanța - „Să vă fie rușine”! (VIDEO)

26 Nov 2021 884

#DobrogeaDigitală - Acces universal la informație „Dobrogea față cu partidele politice”, de N. S. Baboeanu-Droe

25 Nov 2021 334

Mega-licitație pentru achiziția de echipamente pentru locurile de joacă din municipiul Constanța

25 Nov 2021 371

Zona Coiciu - Casa de Cultură din municipiul Constanța intră în reabilitare

25 Nov 2021 522

#DobrogeaDigitală - Acces universal la informație „Dobrogea Regelui Carol I și colonizările dobrogene”, de Constantin Brătescu

24 Nov 2021 402

#DobrogeaDigitală - Acces universal la informație „Stampe și hărți privitoare la Dobrogea”, de Ioan C. Băcilă

23 Nov 2021 408

Stâlpii de iluminat public recondiționați de municipalitate

23 Nov 2021 321

Aberațiile Regulamentului de acces în Zona Peninsulară, scot constănțenii în stradă chiar înaintea ședinței de Consiliu Local Municipal Constanța

23 Nov 2021 770

Arhiepiscopia Tomisului dă în judecată Primăria și Consiliul Local Constanța, dacă va fi aprobată revocarea dreptului de administrare asupra terenului de la Casa de Cultură!

23 Nov 2021 4612

#DobrogeaDigitală - Acces universal la informație „Marea Neagră”, de Grigore Antipa

22 Nov 2021 2519

Centrul Regional de Transfuzii Sanguine Constanța va intra în reparații capitale!

22 Nov 2021 284