A fost desemnat un nou administrator special la Electrocentrale Constanţa, societate aflată în insolvență



⦁ A fost publicată hotărârea luată de Electrocentrale Constanța SA, societate aflată în insolvență prinvind revocarea lui Dan Deaconescu din calitate de administrator special al societății
⦁ Lorena Iacob a fost desemnată de ministerul Energiei să preia postul de deținut de Deaconescu
⦁ Aceasta este expert judiciar și deține un cabinet de insolvență
⦁ Remuneraţia brute a administratorului special în insolvenţă este în cuantum de trei ori media pe ultimele 12 luni a câştigului salarial mediu brut lunar la nivelul de clasă conform clasificaţiei activităţilor din economia naţională, comunicat de Institutul Naţional de Statistică anterior numirii


În Monitorul Oficial a fost publicată hotărârea luată de Electrocentrale Constanța SA, societate aflată în insolvență prinvind revocarea lui Dan Deaconescu din calitate de administrator special al societății.

Acesta a fost destituit din funcție, prin decizia Adunării Generale a Acţionarilor societăţii Electrocentrale Constanţa SA la doi ani de la numire.

Statul român prin Ministerul Energiei este acţionar unic (deţinând un număr de 3.200.000 acţiuni o cotă de participare la beneficii şi pierderi de 100%) al Electrocentrale Constanţa SA.

Lorena Iacob a fost desemnată de ministerul Energiei să preia postul de deținut de Deaconescu.

Aceasta este expert judiciar și deține un cabinet de insolvență.

Iacob a fost numită și administrator judiciar al societății de Construcţii, Instalaţii şi Montaj (SCIM) SA, conform sentinţei civile nr. 744 din data de 4.04. 2016.


Potrivit Legii nr. 85/2014 privind procedurile de prevenire a insolvenţei şi de insolvenţă administrator special este persoana fizică sau juridică desemnata de adunarea generală a acţionarilor, împuternicită să le reprezinte interesele în procedura şi, atunci când debitorului i se permite să îşi administreze activitatea, să efectueze, în numele şi pe contul acestuia, actele de administrare necesare.

După deschiderea procedurii şi numirea administratorului special, adunarea generală a acţionarilor îşi suspendă activitatea şi se va putea întruni, la convocarea administratorului judiciar, în cazurile expres şi limitativ prevazute de prezenta lege.

Statul Român prin Ministerul Energiei, prin reprezentanţi, a votat pentru stabilirea remuneraţiei brute a administratorului special în insolvenţă pentru perioada în care este menţinut dreptul de administrare al debitoarei în cuantum de trei ori media pe ultimele 12 luni a caştigului salarial mediu brut lunar pentru activitatea desfăşurată conform obiectului principal de activitate înregistrat de societate, la nivelul de clasă conform clasificaţiei activităţilor din economia naţională, comunicat de Institutul Naţional de Statistică anterior numirii.

Despre Electrocentrale Constanța SA

Societatea Electrocentrale Constanța S.A. a luat ființă la data de 01.10.2014, ca urmare a divizării Electrocentrale București S.A., având ca obiect de activitate producerea de energie electrică în cogenerare, producerea și transportul energiei termice sub formă de apă fierbinte.

Societatea deține în patrimoniu centrala CET Palas și rețelele de transport agent termic primar(au fost cedate primăriei Constanța) și este principala sursă de alimentare cu energie termică a consumatorilor casnici (cca. 55.000 de apartamente), instituțiilor publice și a agenților economici racordați la sistemul de termoficare al municipiului Constanța.

Cel mai mare creditor al Electrocentrale Constanța este ELCEN București, deținător al unei creanțe istorice de peste 220 milioane lei asupra producătorului constănțean, provenită inclusiv din divizarea din 2014 a celor două societăți și care face obiectul mai multor procese în instanță.

Pe 19 ianuarie anul curent, ELCEN București a impus în ședința adunării creditorilor Electrocentrale Constanța decizia ca administratorul special al companiei constănțene să voteze respingerea planului de reorganizare al RADET Constanța (aflată acum în faliment). Electrocentrale Constanța deține aproape 63% din creanțele acceptate cu drept de vot asupra RADET, respectiv 298,29 milioane lei dintr-un total de 474,47 milioane lei, având totodată calitatea de creditor indispensabil, fiind singurul furnizor de agent termic al defunctului RADET.

PRECIZĂRI:
 

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.


Citește și:

Totul despre insolvenţa și creditorii Electrocentrale Constanţa SA (II)

Totul despre insolvenţa și creditorii Electrocentrale Constanţa SA (I)
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Licitația pentru pază la locațiile Drumuri Județene Constanța SA, contestată la CNSC!

18 Apr 2024 369

Primăria Constanța pune la bătaie pentru acest eveniment peste 400.000 euro fără TVA Delia, Elena Gheorghe, Motans și Iuliana Beregoi vor concerta la Zilele Constanței 2024!

17 Apr 2024 781

Administrația Chițac bagă peste 1,4 milioane de euro în noul sediu al Poliției Locale Constanța

13 Apr 2024 774

Primăria Constanța vrea să plătească 700.000 de euro pentru servicii veterinare pentru gestionarea animalelor fără stăpân din municipiu

13 Apr 2024 469

Chiriile cresc de la un an la altul. Care sunt prețurile la început de an 2024, în municipiul Constanța?

02 Apr 2024 1551

Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor a respins contestația depusă de firma familiei directorului RAR, Marian Butnaru! Despre ce este vorba?

30 Mar 2024 603

Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța, reclamat la CNSC. Este vizată o licitație pentru materiale sanitare. S-a dictat modificarea documentației de atribuire!

30 Mar 2024 541

Firme Constanța Decizii ale Adunării Generale a Acţionarilor Mamaia SA!

28 Mar 2024 520

MAEParticiparea secretarului de stat Ana Tinca la conferința „Schimbarea dinamicii în regiunea extinsă a Mării Negre”

21 Mar 2024 349

Administrația Fondului Imobiliar SRL scoate la licitație serviciile de curățenie în spațiile administrate. Contractul se ridică la peste 170.000 de euro fără TVA

19 Mar 2024 625

Acţionarii Model Constanța SA decid vânzarea unui teren situat la intrarea în zona peninsulară a municipiului Constanţa

18 Mar 2024 625

Decizii CNSC Licitația pentru achiziția de materiale sanitare organizată de Spitalul de Boli Infecțioase, contestată

16 Mar 2024 607

Convocare AGA Litoral SA Se aprobă oferta de cumpărare a unui teren intravilan şi a unei construcții situate în Mamaia, zona Club Castel

16 Mar 2024 615

Licitații publice Contract de peste 16 milioane de euro. Consiliul Județean Constanța a lansat o nouă licitație pentru lotul 3 de transport județean!

11 Mar 2024 1058

Achiziția pentru atribuirea contractului pentru pază și protecție în cadrul Direcției de Sănătate Publică a județului Constanța din nou contestată la CNSC! (DOCUMENT)

10 Mar 2024 686