A fost inaugurat noul sediu al Serviciului Public Comunitar de Evidență a Persoanelor din comuna Adamclisi




Consilierii județeni au aprobat proiectul de hotărâre care vizează modificarea arondării actuale a unităților administrativ-teritoriale deservite de Serviciul Public Comunitar de Evidență a Persoanelor Băneasa. Odată cu această modificare, Serviciul Public Comunitar Local de Evidență a Persoanelor Băneasa va deservi UAT-urile: Deleni, Ion Corvin, Dobromir, Băneasa, Oltina, Lipnița, Ostrov, iar SPCLEP Adamclisi va deservi UAT Adamclisi.

Ieri, noul sediu al serviciului a fost inaugurat în prezența viceprimarului comunei Adamclisi, Ion Dumitru, a directorului general al DGEP, Cătălin Aurel Giulescu, a prefectului Silviu Iulian Coșa, a deputaților Bogdan Huțucă și Marian Crușoveanu, a senatorului Septimiu Bourceanu și a directorului executiv al DGEP Constanța, Ion Constantin.

Spațiul în care va funcționa acest serviciu este pus la dispoziție de Primăria Adamclisi, într-un apartament de la parterul unui bloc, care a fost amenajat pentru această nouă funcționalitate.

,,În trecut, trebuia să mergem 50 de kilometri pentru a ne face sau a ne preschimba un buletin. Acum, în cinci minute vom rezolva această problemă. Pe linia digitalizării, începând cu toamna acestui an, vom emite de aici cărți electronice de identitate. În acest serviciu vor lucra trei persoane, două pentru evidența persoanelor și una pentru stare civilă. Deocamdată serviciul functioneaza doar pentru localitatea Adamclisi, însă, va fi extins și pentru localitățile limitrofe,’’ a declarat Ion Dumitru, viceprimarul comunei Adamclisi.

„O zi foarte bună pentru locuitorii comunei, întrucât de astăzi ei vor putea beneficia de servicii mai aproape de domiciliul lor. Încă un plus care apare în viața locuitorilor. Îi felicit pe toți cei care au contribuit la acest proiect. Felicitări tuturor, mult succes în continuare!”, a precizat prefectul județului Constanța, Silviu Iulian Coșa.

,,Deschiderea acestui serviciu va însemna scutirea locuitorilor de a face drumuri la Băneasa, așa cum au procedat până acum. Le urez succes celor care vor lucra la acest serviciu din Adamclisi și le doresc să elibereze cât mai multe certificate de naștere și cărți de identitate, pentru că o comună este bogată atunci când crește la număr! Preocuparea mea și a colegilor din PNL este să dezvoltăm fiecare localitate din județul nostru, astfel încât să putem aduce cât mai aproape serviciile publice de cetățeni, adică de cei care plătesc taxe și impozite,’’ a subliniat deputatul Bogdan Huțucă, președintele PNL Constanța.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Avarie RAJA în Constanţa. Ce zonă a municipiului este afectată?

19 Apr 2024 202

Cumpărări directe Constanța Sofia Prodcom Impex SRL va livra pachete alimentare Primăriei Adamclisi (DOCUMENT)

17 Apr 2024 480

Editorial Constanța, orașul sensurilor unice... fără sens

22 Mar 2024 826

Știri Constanța CT BUS. Traseele liniilor 1, 3 și E1, modificate de vineri

21 Mar 2024 547

Constanța Noi sensuri unice au fost introduse în cartierul Tomis Nord! Urmează străzile Adamclisi și Suceava (GALERIE FOTO)

20 Mar 2024 1138

Administrația Fondului Imobiliar SRL scoate la licitație serviciile de curățenie în spațiile administrate. Contractul se ridică la peste 170.000 de euro fără TVA

19 Mar 2024 625

Atenție, șoferi! Se lucrează intens, în apropiere de City Park Constanța. Traficul este îngreunat

19 Mar 2024 739

În Constanța Noi reguli de circulație se vor aplica în cartierul Tomis Nord

19 Mar 2024 666

Continuă procesul de reorganizare a circulației rutiere în cartierul Tomis Nord din Constanța!

18 Mar 2024 658

Primăria Constanța Se recondiționează carosabilul pe strada Adamclisi. Lucrările se desfășoară cu restricții totale de trafic rutier (FOTO)

15 Mar 2024 618

Reconfigurarea traficului din Tomis Nord Trecerea de pietoni de la Piața Brotăcei, desființată. Ce planuri are Primăria Constanța?

11 Mar 2024 5185

Sondaj de Opinie 70% dintre respondenți susțin că nu va fi decongestionat traficul în Tomis Nord prin instituirea de sens unic pe străzile Adamclisi și Suceava

10 Mar 2024 752

UAT Adamclisi, auditată de Curtea de Conturi. Neîncasarea unei amenzi aplicate de Direcția Silvică din Constanța, pe lista deficiențelor (DOCUMENT)

10 Mar 2024 1256

Centrul Militar Zonal Constanța continuă activitățile de promovare a colegiilor militare

06 Mar 2024 590

Avarie Termoficare Constanța în zona Tomis Nord! Mai mulți abonați au rămas fără căldură și apă caldă

05 Mar 2024 778