A fost lansată licitația pentru reamenjarea integrată a zonei pietonale din centrul istoric al municipiului Constanța – etapa II

  • Primăria Constanța lansat în Sistemul Electronic de Achiziții Public anunțul privind execuția lucrărilor de construcții în cadrul proiectului “Reamenjarea integrată a zonei pietonale din centrul istoric al Municipiului Constanța – etapa II”
  • Reabilitarea și modernizarea cuprinde 27 de străzi și alei, în lungime totală de 2.679 m, din zona peninsulară
  • Valoarea totală estimată a investiției este de 37.354.203 de lei cu TVA
  • Fondurile sunt asigurate prin Programul Operațional Regional – POR
 
 
Primăria Constanța lansat în Sistemul Electronic de Achiziții Public anunțul privind execuția lucrărilor de construcții în cadrul proiectului “Reamenjarea integrată a zonei pietonale din centrul istoric al Municipiului Constanța – etapa II”.
 
Reabilitarea și modernizarea cuprinde 27 de străzi și alei, în lungime totală de 2.679 m, din zona peninsulară.

Amplasamentul obiectivului de investiţii se referă la următoarele străzi: Intrare Dragoş Vodă, Strada Plevnei, Strada Mihail Kogalniceanu,Strada Virtuţii, Strada Dragoş Vodă, Strada Ecaterina Varga, Strada Negru Vodă, Strada Vasile Turcanu, Strada Poştei, Strada Calatis, Strada Doinei, Strada C.A. Rosetti, Strada Zambaccian, Strada Sulmona, Strada Orientului, Strada Crangului, Strada 9 Mai, Strada Maior Gheorghe Şonţu, Strada Prof. Ion Cantacuzino, Strada Teodorescu Valahu (fosta Luntrei), Strada Cristea Georgescu, Strada Grigore Tocilescu, Strada Horia, Strada Constantin Brâncoveanu, Strada Reiner Francisc, Strada Basarabi, Strada Traian (Judecătoria Constanţa), precum şi la aleile din zona delimitată de străzile Regina Elisabeta, Remus Opreanu, Reiner Francisc şi Cristea Georgescu, pavimentul de pe platforma statuii Anghel Saligny, scara de acces din strada Termele Romane si scara de acces înspre B-dul Regina Elisabeta.
 
Potrivit anunțului, se vor efectua lucrări pentru  realizarea unui sistem rutier adaptat la circulația pietonală, se vor introduce instalații de iluminat compuse din corpuri și proiectoare de iluminat, stâlpi metalici și sistem de fixare al stâlpilor (fundațiile), dar și o rețea de canalizare pluvială care va colecta apele de pe clădiri și drumuri și vor fi descărcate în rețelele de canalizare existente.

De asemnea se va amenaja platforma din zona statuii Anghel Saligny și se vor efectua lucrări de reabilitare a scării de acces dinspre strada Termele Romane, dar la scara de acces dinspre B-dul Regina Elisabeta.

Proiectul mai cuprinde și dotarea zonei cu mobilier urban realizat în stilul Art Nouveau, respectiv bănci, coșuri de gunoi și scrumiere; amenajarea spațiului verde afectat de lucrări și amplasarea a 2 stații de bikesharing inteligent, cu 10 biciclete incluse/sistem.

Valoarea totală estimată a investiției este de 37.354.203 de lei cu TVA, iar fondurile vor fi asigurate de la Uniunea Europeană prin Programul Operațional Regional – POR.

PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.


Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:

Synesis Partners SRL asigură consultanța în proiectul de reamenajare a zonei pietonale din centrul istoric al municipiului Constanța - etapa II (document)

 

 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Primăria Constanța cumpără consumabile și servicii de mentenanță pentru imprimante și copiatoare

07 Jul 2022 338

CNSC obligă Spitalul din Medgidia să reevalueze o ofertă depusă în cadrul unei achiziții publice de colectare a deșeurilor spitalicești

07 Jul 2022 403

O societate din București a renunțat la contract. Primăria Constanța a reluat licitația pentru reactualizarea unor PUZ-uri importante

06 Jul 2022 488

Decizii importante luate de acționarii Consulting & Construction Investments SA

06 Jul 2022 404

Fostul social-democrat Iancu-Tiberiu Roșu a rămas unic asociat în Predilect Pro SRL

06 Jul 2022 306

Mega-contract! Noua conducere a RAJDP Constanța închiriază utilaje și autovehicule prin procedură simplificată

05 Jul 2022 437

Din toamnă parcul din zona Far din Constanța intră în reparații. Sunt vizate aleile și zidurile de sprijin

04 Jul 2022 519

Uniforme noi pentru Poliția Locală a municipiului Constanța

04 Jul 2022 548

Primăria caută oferte pentru realizarea de documentații de urbanism pentru patru terenuri din Zona Peninsulară a municipiului Constanța

04 Jul 2022 708

Consultare de piață pentru actualizarea proiectului „Bebe Trusou" inițiat anul trecut de PSD Constanța, dar care nu a fost încă aprobat în Consiliul Local Municipal

02 Jul 2022 435

Secretarul de stat în MApN, întâlnire cu președintele Comisiei pentru forțe armate din Senatul SUA

01 Jul 2022 432

CJC a scos la licitație restul de lucrări de la Centrul de îngrijire a persoanelor cu afecțiuni Alzheimer din Agigea

30 Jun 2022 547

Bogdan Barață a fost desemnat președintele Consiliului de Administrație al Telegondola-Mamaia SRL

28 Jun 2022 632

Complexul Muzeal de Științe ale Naturii Constanța cumpără furaje de aproximativ un milion de lei

28 Jun 2022 498

Actualizarea strategiei de alimentare în sistem centralizat cu energie termică a municipiului Constanța scoasă din nou la licitație

28 Jun 2022 529