A fost președintele ANPC audiat la DNA pentru contractul de gestionare a spațiilor verzi din Constanța? Ce spune Horia Constantinescu

 
 
  •  A fost audiat șeful ANPC  la DNA pentru contractul de gestionare a spațiilor verzi din Constanța, reluat anul trecut de Primăria Constanța, după schimbarea acționariatului la fosta societate Pomacost SA?
  • Horia Constantinescu a evitat un răspuns tranșant dar a precizat aceste informații le putem solicita și primi de la cei care se ocupă de investigație
  • Șeful ANPC a precizat că există încă pe pagina sa de Facebook fotografii cu echipamentele pe care le-a adus pentru a scăpa de invazia de căpușe și de șerpi din parcul Tăbăcărie
 
Președintele ANPC, Horia Constantinescu a avut o intervenție prin Skype la ZIUA LIVE în care a vorbit despre cum Autoritatea pentru Protecția Consumatorului va gestiona sezonul estival.

Și pentru că problemele municipiului Constanța sunt multe iar rezolvarea lor trenează, inclusiv cele legate de îngrijirea spațiilor verzi, l-am întrebat pe șeful ANPC dacă a fost audiat și el la DNA pentru contractul de gestionare a spațiilor verzi din Constanța, reluat anul trecut de Primăria Constanța, după schimbarea acționariatului la fosta societate Pomacost SA.

Horia Constantinescu a evitat un răspuns tranșant dar a precizat următoarele: „Sunt convins că aceste informații le puteți primi de la cei care se ocupă de investigație. Cu siguranță la momentul în care au fost luate acele decizii erau date de situații total reprobabile, eram într-o situație în care orice ar fi luat aceeași decizie. Mi-aduc aminte ce eforturi s-au făcut atunci, există încă pe pagina mea de Facebook fotografii cu echipamentele pe care le-am adus pentru a scăpa de invazia de căpușe și de șerpi din parcul Tăbăcărie. Cu siguranță la momentul la care lucrurile vor trebui explicate pe larg, o voi face pentru că le consider și acum ca și atunci, oportune”, a spus șeful ANPC, Horia Constantinescu.


Horia Constantinescu, fost director general delegat al Direcției Gestionare Servicii Publice din Primăria Constanța declara în august 2021 în exclusivitate la ZIUA LIVE (vezi secțiunea „citește și”) că municipalitatea a reluat contractul privind gestionarea spațiilor verzi cu Garden Shop Services, fosta Pomacost, după schimbarea acționariatului acesteia din urmă.


„Ulterior denunțării contractului de către societate, am primit o hârtie din partea noului acționariat, prin care eram informați că decizia denunțării unitaterale s-a făcut fără o decizie a Consiliului de Administrație al societății, practic fără mandat din partea acționarului majoritar.
În acest moment, suntem în faza de redactare a caietului de sarcini pentru organizarea licitației privind gestionarea spațiilor verzi în tot municipiul Constanța.

Vreau să precizez că multe dintre operațiunile necesare nu erau prinse în contractul din 2001.


Pentru a putea avea totuși siguranță vizavi de vegetația din oraș, toți factorii de decizie din primărie, am luat hotărârea să reemitem ordine de lucru, pentru Garden Shop Services, doar până la finalizarea caietelor de sarcini pentru licitația care va începe foarte curând. Serviciile sunt prestate la aceleași prețuri din contractul încheiat în 2001 și vor fi decontate doar după o verificare a calității serviciilor prestate”, declara la acea vreme Constantinescu.

„Decizia ar fi fost luată de departamentul Juridic, avocații care acordă asistență Primăriei”, mai spunea în același interviu Constantinescu.
Întrebat la acel moment, dacă din punctul său de vedere, contractul cu dintre primăria Constanța și Garden Shop Services este nul, iar viitorul control al Curții de Conturi, ar putea imputa eventualele plăți factorilor decidenți în reluarea acestui contract, Constantinescu spunea că : „Din punctul meu de vedere al meu, contractul NU este nul și sunt dispus să suport eventuale repercusiuni, dar haideți să vedem dacă va fi cazul”.


Vă reamintim, luna trecută, primarul municipiului Constanța Vergil Chiţac a fost chemat la sediul DNA Constanța.

Informația a fost confirmată de surse judiciare, însă Primăria a refuzat să confirme sau să infirme audierea edilului.

Vizita lui Chițac la DNA  a avut legătură cu reluarea contractului privind gestionarea spațiilor verzi cu Garden Shop Services, fosta Pomacost, după schimbarea acționariatului acesteia din urmă.

În altă ordine de idei, amintim că în luna decembrie 2021, pe precis la 27 decembrie 2021, procurorii anticorupție din Constanța au efectuat percheziții în cadrul instituției de la malul mării.


Citește și: 

Responsabilii din Primăria Constanța care au decis reluarea contractului privind gestionarea spațiilor verzi cu Garden Shop Services, fosta Pomacost SA

 

Surse Primarul Vergil Chiţac, chemat la DNA Constanța 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Constanța. Cantități mari de pește depozitat neconform, descoperite de ANPC (GALERIE FOTO)

25 Jun 2022 790

Constanța. Horia Constantinescu, despre Comandamentul Litoral 2022 Vor exista acțiuni în comun cu toate structurile (VIDEO)

17 Jun 2022 862

Astăzi a debutat Comandamentul Litoral 2022. Ce spune Horia Constantinescu

16 Jun 2022 631

Președintele ANPC, Horia Constantinescu, declarații pentru ZIUA de Constanța, în cazul companiei Blue Air Aviation SA

16 Jun 2022 521

Tulcea Reprezentanții HoReCa din zona Deltei, întâlnire cu Horia Constantinescu

07 Jun 2022 473

Controale ale inspectorilor ANPC în mai multe restaurante și pensiuni din nordul Moldovei. Ce nereguli au fost constatate (GALERIE FOTO)

17 May 2022 602

ANPC, în control la mai multe magazine Auchan (GALERIE FOTO)

14 May 2022 884

Autoturismele ANPC de la Constanța nu mai pot fi folosite pentru că le-a expirat RCA-ul. Comisarul-șef de la Galați acuză un „management defectuos”

10 May 2022 949

ZIUA LIVE. Horia Constantinescu, președinte ANPC – „ Problema tarifelor la parcare în Mamaia, a câinilor fără stăpân și rutele alternative pe perioada lucrărilor puteau fi rezolvate prin comunicare”

06 May 2022 1441

ZIUA LIVE. Comandament Litoral 2022. Cum va acționa ANPC pentru a ajuta turismul pe litoralul românesc

05 May 2022 858

ZIUA LIVE. Comandament Litoral 2022. Cum poate fi ajutată industria turistică de autorități?

04 May 2022 849

Constanța Au început acțiunile de verificare din cadrul Comandamentului Litoral. Mesajul președintelui ANPC

29 Apr 2022 712

Condamnări și despăgubiri Horia Constantinescu, de la Protecția Consumatorului, agresat în timpul unui control la o terasă din Neptun, în 2018. Primul termen în apel, în septembrie

29 Apr 2022 1423

Ce se construiește Soția lui Horia Constantinescu supraetajează blocul pe care îl ridică la Mamaia

28 Apr 2022 1241

Ouă sparte, depozitate neconform sau fără documente de proveniență, descoperite de comisarii ANPC

13 Apr 2022 586