A fost suspendată acțiunea de revocare din funcție a primarului comunei Agigea

Primăria Agigea
























A fost suspendată acțiunea de revocare din funcție a primarului comunei Agigea. 

Prefectul de Constanța anunță că s-a început o acțiune penală privind falsificarea unor semnături în acțiunea inițiată de USR.

Acesta a precizat că Instituția Prefectului a  fost înștiințată despre dosarul penal deschis cu privire la semnăturile strânse pentru demiterea primarului Cristian Cîrjaliu.

Pe 24 septembrie 2021 USR Agigea a depus, la Prefectura Constanța, liste de semnături necesare demarării procedurii de revocare din funcție a primarului din Agigea.

Luna trecută, USR a chemat în judecată Instituția Prefectului Constanța în dosarul nr. 2810/118/2022 înregistrat pe rolul Tribunalului Constanța, secţia de contencios administrativ şi fiscal. Dosarul are ca obiect „obligația de a face”.

Ce spune Dumitri Caragheorghe, președinte USR Constanța

Declarația recentă a prefectului Silviu Coșa, prin care anunță suspendarea procedurii de organizare a referendumului de la Agigea, nu face altceva decât să întărească și mai mult ceea ce USR Constanța transmitea în luna martie: că blochează cu bună știință inițiativa cetățenească pentru demiterea primarului PSD, Maricel Cîrjaliu.

Solicitarea privind organizarea referendumului pentru încetarea mandatului primarului din Agigea a fost transmisă conform legii instituției prefectului. Absolut TOATE condițiile cerute pentru organizarea referendumului au fost îndeplinite, iar prefectul Silviu Coșa trebuia doar să își respecte îndatoririle legale și să continue procedura conform Codului Administrativ.

Motivul invocat de domnul prefect pentru a suspenda procedura însemnă că orice procedură de organizare a unui referendum poate fi stopată pe termen nedefinit, până la soluționarea respectivului dosar penal, iar acest lucru poate crea un precedent periculos pentru orice inițiativă democratică similară din țara noastră.

Nu regăsim nicăieri această prerogativă a prefectului, de suspendare a cursului unui referendum, practic de oprire a unui drept constituțional pe care locuitorii unei comune îl au de a reacționa împotriva abuzurilor unui primar.

Potrivit art. 2 al. 1 din Constituția României, suveranitatea aparține poporului, care o exercită prin organele sale reprezentative sau prin referendum. Prefectul, numit de Guvern și nu ales de popor, nu poate împiedica exercițiul acestui drept constituțional fundamental, motiv pentru care considerăm că, indiferent de ce piedici și încercări de salvare a unui personaj sunt puse în scenă, Prefectul județului Constanța trebuie să dea curs solicitării de organizare a referendumului în comuna Agigea.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Angajări Constanța Primăria Comunei Agigea angajează. Detalii

10 Apr 2024 652

ZIUA LIVE Gabriel Ciobanu, candidatul Alianței pentru Agigea la primăria din comună – „Aducem în plus unitate în Agigea!” (VIDEO)

02 Apr 2024 659

„Prioritatea numărul unu sunt utilitățile“ ZIUA LIVE. Candidatul APA la Primăria Agigea, Gabriel Ciobanu prezintă planurile sale pentru administrația locală (VIDEO)

02 Apr 2024 600

ZIUA LIVE Viziunea și strategia pentru renașterea comunei Agigea. Interviu cu candidatul APA la Primăria Agigea, Gabriel Ciobanu

01 Apr 2024 1090

Cine sunt social-democrații măsurați în sondaje? PSD Constanța nu a luat încă nicio decizie în privința candidaților pentru Primăria și Consiliul Județean Constanța!

13 Mar 2024 1260

Justiție Constanța Decizie definitivă în dosarul referendumului de demitere a primarului din Agigea, Cristian Cîrjaliu!

11 Mar 2024 1433

Sediul primăriei Agigea, județul Constanța va fi reabilitat energetic. Proiectul în valoare de peste 3,2 milioane de lei, scos la licitație (DOCUMENT)

05 Mar 2024 535

Primăria Agigea și societatea Iridex Group Salubrizare, chemate în judecată de Universitatea „Alexandru Ioan Cuza“ din Iași

25 Feb 2024 738

ACoR Mariana Gâju, primarul de la Cumpăna a primit două distincții pentru activitatea comunei (FOTO)

12 Feb 2024 1118

Pescăria lui Matei SRL a câștigat, definitiv, un proces deschis împotriva Primăriei Agigea!

19 Oct 2023 2287

Licitații Constanța Firma soției fostului ministru Codruț Șereș și fină a lui Sebastian Ghiță va mobila noua școală din comuna Agigea (DOCUMENT)

26 Aug 2023 5160

Licitații Constanța Holding Hondor Stil SRL, contract de peste 1,4 milioane de euro cu Primăria Medgidia, pentru lucrările la Școala Gimnazială Spiru Haret din municipiu (DOCUMENT)

24 Aug 2023 1109

UAT Agigea, contract de finanțare cu MADR pentru „Eficientizare sistem de colectare deșeuri în Comuna Agigea, Județul Constanța“

07 Jul 2023 796

UAT Agigea, contract de finanțare cu MADR pentru „Eficientizare sistem de colectare deșeuri în Comuna Agigea, Județul Constanța

06 Jul 2023 812

UAT Agigea, contract de finanțare cu MADR pentru „Eficientizare sistem de colectare deșeuri în Comuna Agigea, Județul Constanța

05 Jul 2023 959