A murit pacientul transportat cu întârziere în Belgia. Corpul de Control al MS va veni la Constanța



Autoritățile române anunță că a murit pacientul transportat cu întârziere în Belgia. Constănțeanul suferea de arsuri și a plecat pe 29 ianuarie cu o aeronavă specială, la Bruxelles.

Acesta a fost transportat cu întârziere după ce a fost plimbat prin trei spitale, inclusiv la Spitalul Județean de Urgență „Sf. Apostol Andrei” Constanța. De altfel, Ministerul Sănătății va trimite Corpul de Control la cele trei unități medicale, inclusiv la Constanța.

Este vorba despre bărbatul de 52 de ani cu arsuri pe 70 % din suprafața corpului, din Constanța. Bărbatul s-a electrocutat la locul de muncă.

Cu o săptămână înainte de transfer, a fost adus cu un elicopter SMURD la Iaşi, la Clinica de Arşi de la Spitalul Sfântul Spiridon, unde a primit îngrijiri medicale în secţia de Terapie Intensivă. Familia a fost cea care i-a găsit apoi un loc într-o clinică din străinătate. Ministerul Sănătăţii şi-a dat acordul de zbor pentru acest pacient abia în urmă cu două zile, însă zborul a fost anulat din cauza vremii nefavorabile.

„Ministerul Sănătății a fost informat, în această dimineață, despre decesul bărbatului în vârstă de 51 de ani care, în data de 20 ianuarie 2021, a suferit o arsură prin electrocuție pe aproximativ 64% din suprafață corporală și politraumatism prin cădere de la înălțime, potrivit diagnosticului inițial, și care a fost transferat, în data de 29 ianuarie 2021, la Centre des Grands Brûlés - Institut Médical de Traumatologie et de Réadaptation (IMTR) din cadrul Grand Hôpital de Charleroi din Loverval, Belgia. Bărbatul a fost victima unui accident de muncă.

Pacientul a fost transportat inițial la Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța, iar, apoi, în data de 21 ianuarie 2021, a fost transferat la Spitalul Clinic Județean de Urgențe „Sfântul Spiridon” din Iași. În data de 28 ianuarie 2021, misiunea de zbor pentru transferul în Belgia a fost anulată din motive tehnice, conform Departamentului pentru Situații de Urgență din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, iar pacientul a fost internat la Spitalul Clinic de Urgență Floreasca din București. A doua zi a fost transferat, cu un zbor umanitar operat de Ministerul Apărării Naționale, la Centre des Grands Brûlés - IMTR din cadrul Grand Hôpital de Charleroi din Loverval, Belgia.

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a decis trimiterea Corpului de control al ministrului la cele trei unități medicale din România unde a fost internat pacientul pentru realizarea unui raport de control privind îngrijirile medicale care i-au fost acordate pacientului”, a transmis Ministerul Sănătății.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Ordinea de zi a ședinței ordinare a Consiliului Local al Municipiului Constanţa, suplimentată (DOCUMENTE)

27 Mar 2024 457

Atenționare de călătorie pentru Belgia! Ce trebuie să știe românii care merg aici

25 Mar 2024 576

Primăria Constanța a cumpărat bilete de avion de la agenția de turism administrată de colegul de partid al primarului Chițac (DOCUMENTE)

23 Feb 2024 3106

Atenţionare de călătorie în Belgia! Greva personalului companiei Brussels Airlines

22 Feb 2024 592

Ședință CLM Constanța Consilierul local Ateș Casimceali va face o deplasare în Belgia. Iată motivul

29 Jan 2024 652

Ministrul Cătălin Predoiu - „Drogurile sunt o amenințare la adresa securității naționale“ (VIDEO)

24 Jan 2024 6038

Tablouri de Picasso și Chagall, furate în 2010, au fost găsite în Belgia

17 Jan 2024 796

Tornadă de proporții! Zeci de case și mașini distruse (VIDEO)

04 Jan 2024 1212

Belgia preia frâiele UE Zile tensionate pe continent, inclusiv pentru finanțarea Ucrainei

01 Jan 2024 881

Reacția Poliției de Frontieră în scandalul mașinii furate în care a fost găsit și fostul ministru Marius Budăi

17 Dec 2023 766

​Tractor estimat la 70.000 de euro, căutat de autorităţile din Belgia, descoperit în PTF Borș II

12 Dec 2023 830

Spania, Irlanda, Belgia şi Malta doresc ca liderii UE să solicite încetarea focului în Gaza

10 Dec 2023 637

Focuri de armă pe un bulevard din Bruxelles! Mai mulți răniți. Atacatorii au fugit! (VIDEO)

07 Dec 2023 878

Ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, la Consiliul JAI „Trebuie să avem curajul să luăm decizia corectă și dreaptă de a extinde Spațiul Schengen cu România și Bulgaria”

06 Dec 2023 693

Constanța Gimnastele Alexia Vânoagă și Miruna Botez, medaliate la „Top Gym“, concurs internațional în Belgia (DOCUMENTE)

27 Nov 2023 888