A semnat Ordinul de începere a lucrărilor la Cazino Fostul ministru Ion Ștefan – „Și generațiile tinere merită un astfel de simbol readus la viață“ (FOTO)

Ministrul Dezvoltării, Ion Ștefan, și ing. Petre Badea, la deschiderea lucrărilor de la Cazino
  • La data de 13 ianuarie 2020, ministrul în funcție Ion Ștefan a semnat Ordinul de începere a lucrărilor de reabilitare a Cazinoului din Constanța, data stabilită pentru demararea oficială a lucrărilor fiind 15 ianuarie 2020, de Ziua Culturii Naționale.
  • În timpul mandatului său la Ministerul Dezvoltării, Ion Ștefan a dat constant asigurări că ministerul dispune de fondurile necesare reabilitării Cazinoului din Constanța.
„Cazino Constanța. O reabilitare a unei bijuterii arhitectonice pe care așteptăm cu toții să o admirăm în toată splendoarea sa“, acestea sunt cuvintele fostului ministru al Dezvoltării și Lucrărilor Publice, Ion Ștefan, despre Cazinoul din Constanța.
 
Zilele trecute, fostul ministru a făcut o postare pe o rețea de socializare cu privire la desfășurarea lucrărilor de reabilitare la cel mai important monument istoric al Constanței.
 
Amintim, la data de 13 ianuarie 2020, ministrul în funcție Ion Ștefan a semnat Ordinul de începere a lucrărilor de reabilitare a Cazinoului din Constanța, data stabilită pentru demararea oficială a lucrărilor fiind 15 ianuarie 2020, de Ziua Culturii Naționale.
 


„Cazino Constanța. O reabilitare a unei bijuterii arhitectonice pe care așteptăm cu toții să o admirăm în toată splendoarea sa. Un proiect pe care l-am susținut cu toată inima în guvernarea liberală Ludovic Orban, ca ministru al lucrărilor publice“, a scris fostul ministru pe pagina sa oficială de Facebook.
 
„Toate amintirile de la Marea Neagră ale românilor sunt legate de această clădire. Și generațiile tinere merită un astfel de simbol readus la viață!“, a completat fostul șef al Dezvoltării și Lucrărilor Publice.
 
Amintim, totodată, că, în timpul mandatului său la Ministerul Dezvoltării, Ion Ștefan a dat constant asigurări că ministerul dispune de fondurile necesare reabilitării Cazinoului din Constanța.
 
Lucrările sunt în plină desfășurare la Cazino, acestea scoțând însă la iveală gradul mare de afectare a structurii de rezistență, după cum am arătat anterior într-un interviu exclusiv realizat de ZIUA de Constanța cu ing. Petre Badea, dir. companiei Aedificia Carpați, antreprenorul general al lucrărilor.
 

Interviul complet poate fi accesat aici:
Cazinoul din Constanța, „prizonierul“ licitațiilor?!
Interviu în exclusivitate cu ing Petre Badea, dir. Aedificia Carpați – „Întreaga structură de rezistență este compromisă“. Cât mai durează lucrările (FOTO+VIDEO)


Sursa foto Cazino: Facebook.com - Ion Ștefan

PRECIZĂRI:

 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
Ministrul Dezvoltării
„Nu văd să mai existe, efectiv, niciun impediment pentru reabilitarea Cazinoului“

 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Dosarul Retrocedărilor Giurgiucanu pierde în fața municipalității un teren din Mamaia, zona Cazino! Nu a dat în judecată instituția potrivită, conform instanței (MINUTA+DOCUMENTE)

13 Mar 2024 738

Cazinoul din Constanța, perla care renaște din mare! Video inedit cu evoluția spectaculoaselor lucrări din al treilea an de șantier (FOTO+VIDEO)

13 Mar 2024 1964

Primăria Constanța pierde la Curtea de Apel terenul de la Cazino Sud, din Mamaia, ce fusese vândut către Mehmetoglu SRL! Apele Române, victorioase (MINUTA)

12 Mar 2024 674

Curtea de Apel Constanța, așteptată să se pronunțe în procesul pentru terenul de la Cazino Sud

11 Mar 2024 576

FOTOREPORTAJ Imagini dezolante cu toboganul din Stațiunea Mamaia! Cum arată în prezent (GALERIE FOTO+VIDEO)

11 Mar 2024 1309

Primăria Constanța cumpără servicii de realizare a conceptului artistic și execuția proiectului de amenajare a centrului expozițional din cadrul Cazinoului!

07 Mar 2024 532

Ce oferă experiența la cazinouri online?

28 Feb 2024 375

Fotoreportaj Constanța Atmosferă de weekend pe Faleza Cazinoului din Constanța (FOTO+VIDEO)

24 Feb 2024 805

Dosarul Retrocedărilor Beneficiar de top al retrocedărilor din Constanța, proces contra municipalității! S-a fixat primul termen

23 Feb 2024 883

Cazino Constanța, perla albă de la Marea Neagră! Aedificia Carpați – „O fuziune perfectă între tehnologie avansată și estetică rafinată“ (FOTO)

22 Feb 2024 955

70% din operatorii de cazinouri din țară susțin restricționarea totală a publicității

20 Feb 2024 425

Fotoreportaj Cazinoul din Constanța surprins în imagini de sus, cu drona (FOTO+VIDEO)

15 Feb 2024 1059

Primarul Vergil Chițac „În curând, Cazinoul va redeveni perla Constanței!“ (VIDEO)

11 Feb 2024 906

Primarul Vergil Chițac, în vizită la Cazinoul din Constanța „Îndrăznesc să spun că va fi un rezultat care va depăși toate așteptările”

09 Feb 2024 1073

FOTOREPORTAJ Cazinoul, vânt din pupa pentru restaurare! Pardoseli ca ape cristaline, tâmplărie exterioară de nota 10 și „misterul“ sursei de încălzire din interior

09 Feb 2024 1734