A treia licitaţie pentru şoseaua de coastă Cine sunt ofertanţii care vor să pună mâna pe contractul de peste 33 de milioane de lei

Pe data de 19 martie, la sediul Primăriei municipiului Constanţa, a avut loc şedinţa de deschidere a ofertelor depuse pentru procedura „licitaţie deschisă“, organizată în vederea atribuirii contractului de execuţie având ca obiect „Amenajarea integrată a zonei de acces în portul turistic Tomis şi plaja Modern“ (Riviera - Şoseaua de Coastă).
 
La deschiderea ofertelor au participat: membrii comisiei şi reprezentanţii UCVA (Unitatea de Coordonare şi Verificare a Achiziţiilor Publice) desemnaţi de Ministerul de Finanţe. De asemenea, au mai participat şi reprezentanţii ofertanţilor: SC Tecte SRL; Asocierea SC Clif SA & SC Tancrad SRL & SC Gea Infrastructure SRL; SC Sa.Co Construzioni SRL; Magenta Construcţii & Infrastructură SRL. Cel de-al cincilea ofertant, Asocierea Soitek SRL Calzoni SPA - SC Electric Proiect Office SRL, nu a avut reprezentant legal. Urmează ca, în şedinţele ulterioare, la care vor participa numai membrii comisiei de licitaţie şi reprezentanţii UCVA, să fie analizate şi evaluate ofertele. Potrivit datelor publicate pe SEAP, pentru contractul „Amenajarea integrată a zonei de acces în portul turistic Tomis şi plaja Modern” (Riviera - Şoseaua de Coastă), în valoare de 32.338.591,85 de lei, se „bat“ următorii ofertanţi:
 
1. SC Tecte SRL din Cluj Napoca, strada I.C. Brătianu. Terţ susţinător - SC D’adiutorio Appalti E Costruzioni SRL, din Italia. Subcontractanţi: SC Avitech CO SRL din Voluntari, bulevardul Pipera, şi SC ISP Verificări SRL, din Bucureşti.
 
2. Asocierea Soitek SRL - Calzoni SPA - SC EN Electric Proiect Office SRL. Lider de Asociere Soitek SRL, din Italia. Asociaţi: Calzoni SPA, din Italia, Perugia, SC EN Electric Proiect Office SRL, din Bucureşti, Şoseaua Colentina. Subcontractanţi: Schindler Romania SRL, din Bucureşti, strada Preciziei, SC Simpex Logistic SRL, din Călăraşi, strada Progresului.
 
3. Infrastructure SRL, lider de asociere CLIF SA, din Constanţa, strada Zburătorului. Asociaţi: SC Tancrad SRL, din Galaţi, strada Brăilei, SC Gea Infrastructure SRL din Bucureşti, bulevardul Unirii. Subcontractanţi: SC Star Elevators SRL, din Bucueşti, Şoseaua Mihai Bravu.
 
4. SC SA CO Costruzioni SRL (lider de asociere), din Dobroeşti (judeţul Ilfov), Şoseaau Fundeni. Asociaţi: SC Mira Costruzioni SRL, din Italia, SC Gangi Impianti SRL, din Italia şi SC Moma Elevators SRL, din Italia. Subcontractanţi: SC Acve Plus SRL, din Bucureşti, strada Adrian Fulga, SC Dream Dust SRL, din Bucureşti, strada Moşilor, SC Electromec-RO SRL, din Braşov, strada Nicoale Iorga.
 
5. SC Magenta Construcţii & Infrastructură SRL, din Bucureşti, strada Foişorului. Subcontractanţi: ABS Transportbahnen GmbH, din Austria, SC Mir Elis Construct SRL, din Constanţa, strada Căpitan Papadopol, SC Lucris Servcom SRL, din judeţul Constanţa, oraş Ovidiu, strada Poiana, SC Porro Struktor SRL, din Bucureşti, strada Parfumului. Terţ susţinător: Grupo Empresarial Magenta SA, din Spania.

Cine sunt ofertanţii

SC Tecte SRL are sediul social în Cluj Napoca, strada I.C. Brătianu. Societatea se ocupă de lucrări de construcţii a drumurilor şi autostrăzilor. În anul 2013, societatea cu zero salariaţi a declarat o cifră de afaceri de zero lei.
 
Avitech Co SRL este o firmă din județul Ilfov ce se ocupă de comerțul cu ridicata de componente și echipamente electronice și de telecomunicații. Cifra de afaceri înregistrată la sfârșitul anului 2013 a fost de 117.831.940 de lei, cu un profit de 723.136 de lei și 197 de salariați.
 


SC ISP Verificări SRL este o societate din Bucureşti, specializată în promovarea, comercializarea, proiectarea, asamblarea, montarea, punerea în funcţiune a sistemelor de ridicat, ascensoare, duplicatoare locuri de parcare, precum şi în efectuare de verificări. În anul 2013, firma, care a avut un singur salariat, a înregistrat o cifră de afaceri de 350.348 de lei şi un profit net de 13.808 lei.

Societatea EN Electric Proiect Office SRL are sediul social în municipiul Bucureşti, şoseaua Colentina. Societatea care se ocupă de lucrări de instalaţii electrice a avut, în anul 2013, un singur salariat. În acelaşi an, a declarat o cifră de afaceri de 889.569 de lei şi un profit net de 100.064 de lei.

Cu sediul social în municipiul Bucureşti, strada Precizei, Schindler România SRL, care se ocupă cu lucrări de instalaţii electrice, a avut, în anul 2013, o cifră de afaceri de 69.600.353 de lei şi un profit net de 7.291.603 lei.

Simpex Logistic SRL este o societate din Călăraşi şi se ocupă de intermedieri în comerţul cu produse diverse. În anul fiscal 2013, a avut 25 de salariaţi şi a declarat o cifră de afaceri de 1.498.207 lei şi un profit net de 88.361 de lei.

SC Clif SA a fost înfiinţată în anul 1991, având ca obiect de activitate realizarea de construcţii hidrotehnice, potrivit datelor de la Registrul Comerţului. În cadrul societăţii, în prezent, printre persoanele împuternicite figurează şi Eugen Dumitriu, cu funcţia de preşedinte al directoratului, şi Elena Ştefan, de asemenea membru în directorat, cu funcţia de director în domeniul producţie - marketing. La finalul anului 2013, firma declara o cifră de afaceri de 12.537.987 de lei, un profit net de 336.500 de lei şi 85 de salariaţi. În anul anterior, cifra de afaceri declarată era de 17.741.350 de lei, un profit net de 203.999 de lei şi 128 de salariaţi. În ceea ce priveşte achiziţiile publice, firma este activă atât la nivelul judeţului Constanţa, cât şi în ţară, din 2007 până în prezent, firma adjudecându-şi peste 50 de contracte, în valoare de aproape 100 de milioane de lei.
 
SC Tancrad SRL are sediul în Galați şi a făcut afaceri și la Constanța. Cunoscută ca firma de casă a PSD, SC Tancrad SRL a obținut, numai în 2014, două contracte cu Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale SA, unul pentru întreținere curentă pe timp de iarnă 2013 - 2015 pentru drumuri naționale și autostrăzi din administrarea direcției amintite, și altul pentru furnizare de mixtură asfaltică pentru reparații îmbrăcăminți rutiere. Primul contract, care a avut o valoare de 62.054.502,88 de lei, firma l-a împărțit cu alte trei societăți de profil. În aprilie 2014, societatea a obținut al doilea contract cu Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale SA. De data aceasta, vorbim despre un contract în valoare de 5.722.750 de lei, pe care SC Tancrad SRL l-a împărțit cu SC Oyl Company Holding SRL. SC Tancrad SRL figurează la Registrul Comerţului cu doi asociaţi, respectiv Cristian Cătălin Stăncic (10%) şi Elena Adriana Stăncic (90%). Cristian Cătălin Stăncic mai figurează ca asociat în SC Add Quality Concept SRL, SC Comat-Metal SA, SC Oldroad Construct SA, SC Rocess Group Construct SRL şi SC Tancrad Construct SRL. La sfârșitul anului 2013, firma declarase o cifră de afaceri de 239.959.729 de lei, profit net de 12.378.433 de lei și 217 salariați.
 
Societatea Gea Infrastructure SRL are sediul social în Bucureşti, bulevardul Unirii. Firma se ocupă de lucrări de construcţii a drumurilor şi autostrăzilor. În anul 2013, societatea cu doi angajaţi a declarat o cifră de afaceri de 11.409.152 de lei şi un profit net de zero lei.
 
Cu sediul social în municipiul Bucureşti, şoseaua Mihai Bravu, Star Elevators SRL se ocupă cu „lucrări de instalaţii electrice“. În anul 2013, a avut 12 angajaţi. Firma a declarat o cifră de afaceri de 799.424 de lei şi un profit net de 52.244 de lei.
 
Firma SA.CO. Costruzioni SRL are sediul social în Dobroeşti (judeţul Ilfov), şoseaua Fundeni. Firma italiană este controlată în procent egal de Sergio D’Aniello şi Claudio Carniello, care au şi calitatea de administratori. Ambii sunt cetăţeni italieni, primul fiind născut în 1991, iar celălalt, în 1961. Niciunul dintre ei nu mai apare ca asociat ori administrator în altă firmă din România, potrivit datelor din Registrul Comerţului. SA.CO. Costruzioni SRL apare însă radiată în iulie 2014, în judeţul Bacău, începând să funcţioneze din august, în Ilfov.

SC ACVE PLUS SRL, care se ocupă deLucrări de construcţii a clădirilor rezidenţiale şi nerezidenţiale“ are sediul în Bucureşti, strada Adrian Fulga. În anul 2013, societatea cu 48 de salariaţi a înregistrat o cifră de afaceri 3.603.230 de lei şi un profit net de 4.990 lei.

 

Societatea DREAM DUST SRL are sediul în municipiul Bucureşti, strada Calea Moşilor. Înfiinţată în anul 2014, societatea are un capital social subscris de 200 lei, integral vărsat, compus din 20 de părţi sociale. Asociaţi în societate, cu câte 50% din capitalul social, sunt Stoean Nelu, născut în 1967, în Bacău, şi Preda Cristina-Magdalena, născută în 1978, în Craiova. Administratorul societăţii care se ocupă cu „lucrări de construcţii a clădirilor rezidenţiale şi nerezidenţiale“ este Stoean Nelu.

Cu sediul social în Braşov, strada Nicolae Iorga, Electromec-RO SRL se ocupă cu „lucrări de instalaţii electrice“. În anul 2013, societatea cu 22 de salariaţi a înregistrat o cifră de afaceri de 2.660.934 lei şi un profit net de 2.660.934 lei.

 

SC Magenta Construcţii &Infrastructură SRL are sediul în municipiul Bucureşti, strada Foişorului. Firma a fost înfiinţată în anul 2013. Firma are un capital social subscris de 100.000 de lei, compus din 500 de părţi sociale, valoarea uneia fiind de 200 de lei. Asociat unic este GEM DE OBRAS Y SERVICIOS EXTERIORES S.L. din Spania. Administratorii societăţii sunt: Raúl Martín Fernández şi José Luís López Carpintero. Activitatea principală a societăţii constă în „lucrări de construcţii a drumurilor şi autostrăzilor“.
 
SC Mir Elis Construct SRL este o firmă din Constanţa, care are sediul social pe strada Căpitan Papadopol. Înfiiinţată în anul 2005, societatea se ocupă de „lucrări de construcţii a clădirilor rezidenţiale şi nerezidenţiale“. Capitalul social este de 200 de lei, integral vărsat, compus din 20 de părţi sociale. Asociat unic şi administrator al societăţii este Apostol Vanghelici. În anul 2013, societatea cu 21 de salariaţi a declarat o cifră de afaceri de 1.374.056 de lei şi un profit net de 13.486 de lei.
 
Înregistrată în anul 2005, SC Lucris Servcom SRL are sediul social în oraşul Ovidiu, strada Poiana. Firma care se ocupă de „lucrări de instalaţii electrice“ are un capital social subscris 200 de lei, compus din 20 de părţi sociale. Asociat unic şi administrator este Gheorghe Lazăr Costel Cristinel.
 
SC Porro Struktor SRL a fost înfiinţată în anul 2015 şi are sediul social în Bucureşti, strada Parfumului. Societatea care se ocupă de „lucrări de construcţii a drumurilor şi autostrăzilor“ are un capital social subscris de 200 de lei, integral vărsat, compus din 20 de părţi sociale. Asociaţi în firmă sunt: Silviu-Andrei Arniceru, născut în 1984, în municipiul Bucureşti, care deţine 14 parţi sociale (70% din capitalul social), Ionuţ-Robert Balaciu, născut în 1984, în municipiul Bucureşti, cu cinci părţi sociale (25% din capitalul social), şi Dragoş-Iulian Ichim, născut în 1985, în municipiul Bucureşti, cu o parte socială (5% din capitalul social). Administratorul societăţii este Dragoş-Iulian Ichim.

Bretele de acces, sens giratoriu, parcări şi pasarelă

Primul tronson al şoselei de coastă, ce va face legătura între Portul Tomis şi plaja Modern, va avea o lungime de 2,7 kilometri. Întreaga şosea de coastă va avea 11 kilometri şi va face legătura cu staţiunea Mamaia. Şoseaua de coastă, care ar urma să fie construită la nivelul plajei, va avea două benzi, dar va exista şi o zonă pietonală şi una destinată bicicliştilor. Lucrările vor consta în amenajarea accesului cu cele două bretele de sensuri diferite şi a unei parcări, reamenajarea urbanistică a zonei Bellevue (cuprinsă între strada Mircea cel Bătrân, partea superioară a taluzului şi blocul turn), reabilitarea şi modernizarea accesului şi sens giratoriu - legătura cu acces la strada Mihai Eminescu. De asemenea, va fi amenajată o parcare pe strada Mihai Eminescu, în zona Bellevue va fi montat un ascensor pe plan înclinat, vor fi reabilitate scările şi va fi montată o pasarelă. Valoarea estimată a contractului este de 32.338.591,85 de lei fără TVA, din care: amenajare teren - 273.900 de lei fără TVA, amenajare pentru protecţia mediului - 81.500 de lei fără TVA, cheltuieli pentru asigurarea utilităţilor necesare obiectivului - 117.020 de lei fără TVA, cheltuieli pentru investiţia de bază - 30.531.528 de lei fără TVA, organizare de şantier - 763.291 de lei fără TVA, cheltuieli diverse şi neprevăzute - 571.352,85 de lei fără TVA. Proiectul a fost semnat la 4 decembrie 2013 şi are ca termen de finalizare 3 iulie 2015.

Citește și:

Investiţiile nu sunt ţinute pe loc la Tuzla
Lucrările de amenajare a reţelei de alimentare cu apă, la start


Celebră pentru contractele cu Consiliul Judeţean condus de Bunea Stancu
Ce afaceri a făcut la Constanța Tancrad SRL (documente)

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Vom avea şosea de coastă! Primăria Constanţa a selectat o firmă din Cluj cu care ar putea semna contractul de peste 32 de milioane de lei

26 Aug 2015 4188

A treia oară-i cu noroc? Cinci ofertanţi, la procedura organizată de Primăria Constanţa pentru proiectul şoselei de coastă (document)

20 Mar 2015 2814

Vom avea sau nu şosea de coastă? Licitaţie, mâine, la Primăria Constanţa, pentru proiectul ambiţios al primarului Mazăre (document)

18 Mar 2015 2743

A treia licitaţie pentru şoseaua de coastă Când va deveni realitate proiectul de suflet al lui Mazăre? (documente+galerie foto)

31 Jan 2015 4788

Se anunţă o „luptă grea“ Cine sunt cei patru ofertanţi care vor să construiască şoseaua de coastă (document)

03 Sep 2014 6785