ABADL a primit undă verde pentru lucrările de decolmatare a lacului Nuntași. Se așteaptă notificarea ARBDD

Directorul Direcției Apelor Române Dobrogea Litoral, Bogdan Bola susține că ANAR și-a dat acceptul pentru ca angajații ABADL să înceapă lucrările de decolmatare a lacului Nuntași din județul Constanța
  • La rândul său, directorul ANAR, Ervin Molnar a precizat că urmare a discuțiilor cu șeful ABADL au hotârât să salveze Lacul Nuntași, totul depinde însă de ARBDD - Administratia Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii
  • Lacul Nuntași a rămas doar o bucată de pământ arid, într-o zonă sălbătică, care altădată bucura turiștii cu o floră și faună deosebită
 
Directorul Direcției Apelor Române Dobrogea Litoral, Bogdan Bola susține că ANAR și-a dat acceptul pentru ca angajații ABADL să înceapă lucrările de decolmatare a lacului Nuntași din județul Constanța.
“Așteptăm cu arma la picior acum semnalul din partea guvernatorului Deltei Dunării, cu care am vorbit discutat care ne-a asigurat că va pune toată documentația necesară lucrărilor la dispoziția noastră”, a precizat Bola.
La rândul său, directorul ANAR, Ervin Molnar a precizat că urmare a discuțiilor cu șeful ABADL au hotârât să salveze Lacul Nuntași, “totul depinde însă de ARBDD - Administratia Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii. Este nevoie de o simplă notificare scrisă prin care ne solicită intervenția într-o zonă pe care ei o au în administrare. Odată ce avem acordul lor scris, ne mobilizăm forțele, oameni și utilaje și le oferim suportul de care au nevoie”.
Intervenția poate începe chiar săptămâna viitoare și poate fi executată cu două utilaje, un excavator cu braț lung de 18 m și un buldoexcavator, pentru decolmatarea celor două canale acum complet obturate. În două-trei luni, vom reuși să readucem apă în lac și, în acest fel, vom reface secțiunilor de scurgere a apelor, mai spun reprezentanții Apelor Române.
Vă reamintim, Lacul Nuntași a rămas doar o bucată de pământ arid, într-o zonă sălbătică, care altădată bucura turiștii cu o floră și faună deosebită.
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.