Acţionarii de la THR Marea Neagră vor alege un nou consiliu de administraţie

Consiliul de Administraţie al SC THR Marea Neagră SA anunţă convocarea Adunării Generale Ordinare a Acţionarilor (AGOA) pe data de 19 martie, ora 9.00. Pe ordinea de zi sunt incluse şapte puncte. În situaţia neîndeplinirii condiţiilor de validitate a desfăşurării primei şedinţe la prima convocare, AGOA este convocată pentru data de 20 martie, cu menţinerea orei, a locului şi a ordinii de zi.

Acţionarii vor vota revocarea Consiliului de Administraţie al societăţii, precum şi alegerea unui nou CA, format din trei persoane, cu un mandat de patru ani. De asemenea, va fi stabilit nivelul asigurării de răspundere profesională pentru administratori. Acţionarii vor mai desemna un mandatar convenţional din partea societăţii, care să semneze contractul de administrare cu administratorii aleşi. Un alt punct de pe ordinea de zi se referă la aprobarea demolării şi schimbării destinaţiei unor imobile aflate în patrimoniul societăţii.

Din datele Registrului Comerţului

Societatea Turism, Hoteluri, Restaurante Marea Neagră SA a fost în înfiinţată în anul 1991 şi are sediul social în municipiul Mangalia, strada Lavrion nr. 29. Firma are un capital social de

578.949.939 de acţiuni, valoarea uneia fiind de 0,1 lei. Acţionari în societate sunt: AVAS, care deţine 516.915 acţiuni (0,089% din capitalul social), alte persoane juridice, care deţin împreună 85.393.470 de acţiuni (14,74% din capitalul social), SIF Transilvania SA, care deţine 449.920.140 de acţiuni (77,71% din capitalul social), asociaţi listă, care deţin 43.119.414 acţiuni (7,44% din capitalul social). Administratorii societăţii sunt: Nicolae Butoi, Lucian Ionescu, Titus Prescure şi Linica Stan. Activitatea principală a societăţii este legată de „hoteluri şi alte facilităţi de cazare similare“. La începutul lunii februarie, administratorii companiei l-au numit pe Mihai Zamfir în funcţia de director general în locul Linicăi Stan, care a preluat poziţia de director administrativ. Contractul de mandat al lui Zamfir este valabil un an. Compania hotelieră a încheiat primele nouă luni ale anului trecut cu profit de 3,2 milioane de lei, în creştere cu 14% comparativ cu perioada similară a anului anterior. Două dintre hotelurile THR Marea Neagră sunt clasificate la patru stele, şapte, la trei stele, şi 14 au două stele. Compania mai deţine 21 de restaurante şi mai multe baruri. Anul trecut, societatea a scos la vânzare zece unităţi hoteliere de pe litoralul românesc, printre care Complexul Pajura, Complexul Cocorul, vilele Balea, Mara şi Lacul din Venus şi hotelurile Riviera, Ancora şi Măgura.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.