UPDATE Acțiune amplă la Costinești ANPC a găsit produse expirate de trei ani (VIDEO)Inspectorii ANPC, alături de zeci de jandarmi, polițiști, mascati, inspectori ANAF, ITM și ANSVSA au desfășurat mai multe acțiuni în stațiunea Costinești, județul Constanța.

Printre altele, au fost descoperite produse expirate din anul 2019, conform celor constate de către Horia Constantinescu, comisar-șef ANPC. Mascaţii au tăiat lacătul de pe uşa unei unități de alimentație publică, iar mascații au fost chemați și ei pentru a evita orice tip de incident.

A fost cel mai aglomerat weekend de la începutul acestui sezon cu aproape 200.000 de turiști. Controalele au vizat activitatea de alimentație publică a locațiilor respective, inspectorii având informații potrivit cărora unii patroni folosesc materie prima și în special carne neetichetata și cel mai probabil cu termen de valabilitate expirat. Potrivit unor surse au fost ridicate cantități impresionante de carne, dar și documente. Conform unor surse apropiate acțiunii, ar fi vorba de tone de carne expirată, fiind găsit și un produs expirat în mai 2019, adică acum trei ani! 

Imaginile surprinse în timpul controlului arată bucăți de carne fara nicio eticheta de proveniență, legume congelate peste ele și multe alimente expirate. Echipamentele de gătit sunt necurățate, unele au depuneri de grăsime și rugină.

UPDATE - Inspectorii au obținut, de la Regională, decizie de inchidere definitivă a discotecii Tineretului și a terasei restaurant Poenita.

Ieri, 6 august a.c., poliţişti din cadrul Secției Regionale de Poliție Transporturi Constanța, sub coordonarea procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța, cu sprijinul reprezentanților Administrației Județene a Finanțelor Publice Constanța, ai Inspectoratului Teritorial de Muncă Constanța și ai Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor Constanța au pus în aplicare un mandat de percheziție, în cadrul unui dosar penal care vizează comiterea mai multor infracțiuni la Codul Muncii (Legea 53/2003), precum și săvârșirea infracțiunii de comercializare de produse alimentare alterate.

În urma descinderii, care a avut loc la o societate comercială din stațiunea Costinești, au fost identificate 6 camere de congelare, în interiorul acestora fiind descoperite peste 6 tone de alimente (pește și carne), de diverse categorii și sortimente, al căror termen de valabilitate era expirat, pentru unele produse încă din anul 2020.

Cantitatea de carne a fost indisponibilizată, în vederea distrugerii.

Totodată, au fost identificate mai multe înscrisuri utile cauzei, acestea fiind ridicate, în vederea continuării cercetărilor. 

După control, au fost depistate și conduse la sediu, pentru audieri, 43 de persoane.

La activități au participat luptători din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale și jandarmi ai Grupării de Jandarmi Mobilă "Tomis" Constanța.

Cercetările continuă, în vederea stabilirii întregii activități infracționale.

Imaginile vorbesc de la sine:


 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

​Căutările persoanelor dispărute în mare, stațiunea Costinești, reluate

30 Sep 2022 510

Căutările persoanelor dispărute în mare la Costinești, reluate

28 Sep 2022 360

UPDATE Operațiunile de căutare a persoanelor dispărute în mare la Costinești, reluate în această dimineață

27 Sep 2022 543

Au fost reluate căutările persoanelor dispărute în mare, la Costinești

26 Sep 2022 423

Persoanele dispărute în mare la Costinești, căutate de scafandri

25 Sep 2022 773

Căutările persoanelor dispărute în mare la Costinești au fost reluate

23 Sep 2022 466

Căutările bărbatului dispărut în timp ce practica sporturi nautice la Costinești, reluate

22 Sep 2022 389

Au fost reluate căutările bărbatului dispărut în timp ce practica sporturi nautice la Costinești (GALERIE FOTO+VIDEO)

21 Sep 2022 546

Jandarm din București înjunghiat la Costinești! Primele condamnări

21 Sep 2022 541

Căutările bărbatului dispărut în timp ce practica sporturi nautice la Costinești, reluate

20 Sep 2022 445

Fotbalul județului Constanța Etapa a treia a Ligii a 5-a. Rezultate și clasamente

19 Sep 2022 1411

UPDATE Bărbat dispărut pe mare la Costinești în timp ce practica sporturi nautice. Victima, cetățean ucrainean

19 Sep 2022 952

Copac căzut pe șinele de cale ferată la Costinești Halta CFR! A tras după el și firele de telegraf și stâlpul CFR! (GALERIE FOTO +VIDEO)

08 Sep 2022 618

Bilanțul final al punctelor de lucru operaționalizate pe litoral, în sezonul estival 2022 În ce stațiune au fost cele mai multe persoane asistate medical

05 Sep 2022 541

Marea extrem de agitată Căutările persoanelor dispărute în mare, la Eforie Nord și Costinești, nu pot fi reluate azi

02 Sep 2022 493