UPDATE Acțiune amplă la Costinești ANPC a găsit produse expirate de trei ani (VIDEO)



Inspectorii ANPC, alături de zeci de jandarmi, polițiști, mascati, inspectori ANAF, ITM și ANSVSA au desfășurat mai multe acțiuni în stațiunea Costinești, județul Constanța.

Printre altele, au fost descoperite produse expirate din anul 2019, conform celor constate de către Horia Constantinescu, comisar-șef ANPC. Mascaţii au tăiat lacătul de pe uşa unei unități de alimentație publică, iar mascații au fost chemați și ei pentru a evita orice tip de incident.

A fost cel mai aglomerat weekend de la începutul acestui sezon cu aproape 200.000 de turiști. Controalele au vizat activitatea de alimentație publică a locațiilor respective, inspectorii având informații potrivit cărora unii patroni folosesc materie prima și în special carne neetichetata și cel mai probabil cu termen de valabilitate expirat. Potrivit unor surse au fost ridicate cantități impresionante de carne, dar și documente. Conform unor surse apropiate acțiunii, ar fi vorba de tone de carne expirată, fiind găsit și un produs expirat în mai 2019, adică acum trei ani! 

Imaginile surprinse în timpul controlului arată bucăți de carne fara nicio eticheta de proveniență, legume congelate peste ele și multe alimente expirate. Echipamentele de gătit sunt necurățate, unele au depuneri de grăsime și rugină.

UPDATE - Inspectorii au obținut, de la Regională, decizie de inchidere definitivă a discotecii Tineretului și a terasei restaurant Poenita.

Ieri, 6 august a.c., poliţişti din cadrul Secției Regionale de Poliție Transporturi Constanța, sub coordonarea procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța, cu sprijinul reprezentanților Administrației Județene a Finanțelor Publice Constanța, ai Inspectoratului Teritorial de Muncă Constanța și ai Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor Constanța au pus în aplicare un mandat de percheziție, în cadrul unui dosar penal care vizează comiterea mai multor infracțiuni la Codul Muncii (Legea 53/2003), precum și săvârșirea infracțiunii de comercializare de produse alimentare alterate.

În urma descinderii, care a avut loc la o societate comercială din stațiunea Costinești, au fost identificate 6 camere de congelare, în interiorul acestora fiind descoperite peste 6 tone de alimente (pește și carne), de diverse categorii și sortimente, al căror termen de valabilitate era expirat, pentru unele produse încă din anul 2020.

Cantitatea de carne a fost indisponibilizată, în vederea distrugerii.

Totodată, au fost identificate mai multe înscrisuri utile cauzei, acestea fiind ridicate, în vederea continuării cercetărilor. 


După control, au fost depistate și conduse la sediu, pentru audieri, 43 de persoane.

La activități au participat luptători din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale și jandarmi ai Grupării de Jandarmi Mobilă "Tomis" Constanța.

Cercetările continuă, în vederea stabilirii întregii activități infracționale.

Imaginile vorbesc de la sine:


 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Primăria comunei Costinești, județul Constanța dotează cu mobilier și materiale didactice Școala Gimnazială „Mihai Eminescu“ (DOCUMENT)

29 Mar 2024 301

Cumpărări directe Constanța Eiluminat Electrical Solutions SRL, din București, contract cu Primăria Costinești pentru iluminat stradal cu telecomandă și jocuri de lumini (DOCUMENT)

24 Mar 2024 390

Licitații publice Cât vrea să plătească primăria Costinești pentru extinderea sistemului de supraveghere video?

14 Mar 2024 1310

Afaceri Constanța Firme noi în Costinești! Iată cine și-a deschis afaceri

13 Mar 2024 1249

Amânare în procesul dintre prefectul județului Constanța și primarul comunei Costinești. Dosarul, pe rolul Tribunalului Constanța

13 Mar 2024 379

Fotbal județul Constanța Rezultatele de la Liga a 5-a și clasamentele

11 Mar 2024 1395

Licitații Constanța Primăria Comunei Costinești cumpără echipamente și resurse tehnologice digitale pentru unitățile de învățământ (DOCUMENT)

07 Mar 2024 512

Misiunea de cercetare a Forțelor Navale Române în raionul maritim Costinești – Tuzla - 23 August - Mangalia s-a încheiat

07 Mar 2024 607

Reacția MApN după depistarea minei de la Costinești, județul Constanța

07 Mar 2024 534

Mină la malul mării, în Costinești, județul Constanța (FOTO+VIDEO)

07 Mar 2024 1451

Licitații Constanța Serviciul Public de Gospodărie Comunală şi Prestări Servicii Destinate Protecţiei Populaţiei Costineşti investește în automaturatoare stradală (DOCUMENT)

06 Mar 2024 443

Fotbal județul Constanța Rezultatele din primele meciuri jucate în Liga a 5-a în 2024 și clasamentele

05 Mar 2024 1335

Asociația „Împreună pentru Viitor” aduce o rază de lumină în viața bătrânilor din Constanța, în luna martie (FOTO)

04 Mar 2024 541

Monument distrus la Costinești, județul Constanța BTT SA a depus plângere penală împotriva firmei lui Iancu Papazicu pentru distrugere

19 Feb 2024 1304

Municipiul Mangalia a băgat în insolvență a Preponderent SRL! Firma deține trei hectare în pădurea Comorova

16 Feb 2024 1026