Acțiune pentru prevenirea și combaterea delictelor silvice. Au fost aplicate amenzi (galerie foto)

Polițiștii din Fetești au aplicat 6 sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 11.000 de lei, în urma unei razii pe linia prevenirii şi combaterii ilegalităților ce se pot comite în domeniul silviculturii, pe raza municipiului Feteşti.

La data de 21 februarie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Fetești au desfășurat o acțiune de prevenire și combatere a ilegalităților referitoare la exploatarea, transportul, depozitarea și comercializarea materialului lemnos, precum și tăierea ilegală și furturile de arbori.

În cadrul activităților desfășurate au fost verificate depozitele de valorificare a materialului lemnos și punctele de lucru ale societăților cu acest profil de activitate.

De asemenea, polițiștii au instituit filtre rutiere pentru depistarea autovehiculelor care transportă material lemnos fără respectarea prevederilor legale, precum și în vederea identificării șoferilor care încalcă regulile de circulație.
 
În urma neregulilor descoperite, au fost aplicate 6 sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 11.000 de lei.
 
Cu ocazia verificărilor la o societate comercială a fost identificată cantitatea de 30 mc lemn de foc specia fag, în valoare de 5.070 de lei, care era deținută fără respectarea prevederilor legale, aceasta fiind sancționată contravențional. Întreaga cantitate de lemne a fost indisponibilizată în vederea stabilirii provenienței.
 
De asemenea, în cadrul verificărilor efectuate la un alt agent economic, au fost identificate nereguli privind cantitatea de 45 mc lemn de foc specia fag, în valoare de 7.605 lei, care a fost confiscată valoric. De asemenea, în cauză a fost aplicată o sancțiune contravențională de 10.000 de lei.

Sursa foto: Poliția Română 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

IPJ BuzăuPolițiștii au acționat pentru prevenirea și combaterea delictelor silvice

23 Feb 2024 418

Poliţiştii sancţionează delictele silvice din Constanţa

05 Sep 2019 1347

Percheziții la suspecți de furt de lemne. Persoanele în cauză ar fi tăiat fără drept și ar fi sustras material lemnos din fondul forestier

29 Jan 2018 1321

Percheziţii domiciliare la persoane bănuite de infracţiuni silvice. Mijloace de transport, unelte și material lemnos, confiscate

04 Jan 2018 1442

Percheziţii la suspecţi de furt de lemne. Zece persoane vor fi aduse la sediul Poliției pentru audieri

09 Nov 2017 1746

11 percheziţii la persoane cercetate pentru delicte silvice. Zona, survolată de un elicopter MAI

15 Jan 2016 1189

Bănuiți pentru delicte silvice și infracțiuni de furt din locuințe și societăți comerciale

29 Oct 2015 1570