Acțiuni ale Poliției la Tulcea. Recomandări pentru șoferi

acțiuni de prevenire a participanților la trafic, foto: IPJ Tulcea În această perioadă, polițiștii tulceni organizează acțiuni de prevenire a participanților la trafic asupra consumul de alcool și droguri, scopul acesteia fiind ca, prin reducerea progresivă a numărului victimelor accidentelor rutiere, România să devină o țară mai sigură în ceea ce privește traficul rutier.

Obiectivul general al proiectului îl reprezintă creșterea gradului de siguranță rutieră prin informarea și responsabilizarea oamenilor, indiferent de categoria de participanți la trafic din care fac parte: șoferi, pasageri, bicicliști sau pietoni., informează IPJ Tulcea. 
 
În acest sens, se pune accent pe conștientizarea cu privire la pericolele la care se expun conducătorii aflați sub influența alcoolului sau a drogurilor și pe riscurile care îi implică pe ceilalți utilizatori de drum.
 
Consumul de alcool scade capacitatea de a conduce autovehicule, reduce viteza de reacție, afectează puterea de concentrare și vederea. Drogurile induc o falsă încredere în propriile simțuri, iar șoferul își poate asuma irațional riscuri în trafic.
 
Legislația română are toleranță zero pentru condusul sub influența alcoolului sau a drogurilor, iar consumul de droguri este ilegal în orice situație.
 
În cazul conducătorilor depistați cu o îmbibație alcoolică sub 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapta este considerată contravenție și se sancționează cu amendă și suspendarea dreptului de a conduce, pentru 90 de zile.

 
Pentru prevenirea producerii accidentelor rutiere de orice fel, polițiștii rutieri recomandă conducatorilor auto, adoptarea unei conduite preventive și respectarea unor sfaturi:
 
-Nu vă urcați la volanul autoturismului daca ați consumat alcool sau alte substanțe care vă pot afecta capacitatea de a conduce sau starea de sănătate nu vă permite acest lucru!

 
-Înainte de a pleca la drum, informați-vă despre condițiile meteo si starea drumurilor!
 

-Acordați o atenție deosebită stării tehnice a autovehiculului și nu porniți la drum dacă sesizati probleme la sistemele de direcție și de frânare, la instalația de semnalizare!
 
-Adaptați permanent viteza la condițiile de drum!
 
-Păstrați în mers o distanță suficientă pentru a putea opri în siguranta atunci când condițiile de deplasare sunt nefavorabile!

 

Totodată, recomandăm pietonilor să se deplaseze numai pe trotuar sau pe acostament, să traverseze numai prin locurile marcate corespunzător, după o temeinică asigurare!
 
Dorim tuturor participanților la trafic drum bun, lipsit de evenimente rutiere!, transmite sursa citată. 

 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Tulcea Sorin Grindeanu, în vizită la conferința de recepție a Aeroportului „Delta Dunării” (GALERIE FOTO+VIDEO)

24 Apr 2024 240

Angela Bianca Ispas, șef în Parchetul Tribunalului Tulcea încă două luni

24 Apr 2024 278

„Ziua Porților Deschise”, la Aeroportul Internațional „Delta Dunării” Tulcea

23 Apr 2024 440

Colegiul Prefectural Tulcea Măsurile luate de autorități, în perioada Sărbătorilor de Paște și 1 Mai

23 Apr 2024 335

„Ziua Bibliotecarului din România", marcată de Biblioteca Județeană Panait Cerna Tulcea

23 Apr 2024 338

Tulcea Ministrul Sorin Grindeanu, prezent la conferința de recepție a Aeroportului Internațional „Delta Dunării”

23 Apr 2024 454

ARBDD Ziua Pământului celebrată de copii la Sulina, județul Tulcea

23 Apr 2024 277

UPDATE Tulcea Intervenție de urgență - un apartament a explodat!

23 Apr 2024 546

#DobrogeaDigitală Mangalia în anul 1879 - „De trei ori a fost arsă şi jefuită“

22 Apr 2024 835

Știri justiție Tulcea Angela Bianca Ispas, șefa Parchetului Judecătoriei Săliște, propusă șef în continuare în Parchetul Tribunalului Tulcea

22 Apr 2024 306

Tulcea Amenzi de mii de lei, aplicate de Jandarmi! Consumul de alcool și înjuratul în public, printre cele mai taxate gesturi

22 Apr 2024 367

Una dintre firmele familiei Horga-Cârlig a contestat licitația de modernizare a iluminatului public, organizată de Primăria Greci din județul Tulcea!

21 Apr 2024 448

Fost consilier local din Văcăreni, Tulcea, angajată ulterior în Primăria Văcăreni, proces la Constanța cu Agenția Națională de Integritate (DOCUMENTE)

21 Apr 2024 503

CNAIR În atenția șoferilor! Transport agabaritic pe ruta Valea Seacă-Tulcea

20 Apr 2024 442

Spectacolul în premieră „Scrisoarea unei necunoscute”, la Teatrul Jean Bart din Tulcea

20 Apr 2024 504