Acțiuni ale polițiștilor în școlile din județul Constanța

Sursa foto: MDLPALa data de 8 mai a.c., polițiști din cadrul Biroului Siguranță Școlară au desfășurat activități informative pentru prevenirea manifestărilor agresive în mediul școlar și conștientizarea consecințelor pe care le generează astfel de comportamente, în rândul elevilor de la Școala Gimnazială nr. 38 ”Dimitrie Cantemir” Constanța, în cadrul Campaniei locale ”Violența nu este o soluție. Răspunderea îți aparține!”.
 
La data de 8 mai a.c., polițiști din cadrul Poliției orașului Mangalia – Compartimentul Proximitate au desfășurat o activitate informativ-preventivă având ca temă ”Violența psihologică – bullying-ul în mediul școlar”, în rândul elevilor de la Colegiul Economic Mangalia.

La activitate au participat aproximativ 500 de elevi, precum și reprezentanți ai Prefecturii Constanța, Inspectoratului Școlar Județean Constanța, Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Constanța și ai Consiliului județean al Elevilor Constanța.

În cadrul acitivității au fost discutate subiecte precum bullying-ul în mediul școlar, implicarea instituțiilor menționate anterior și au fost completate chestionare de către elevi.

De asemenea, la data de 8 mai a.c., polițiști din cadrul Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității au desfășurat o activitate de prevenire a traficului și consumului de substanțe interzise, în rândul elevilor de la Liceul Energetic Constanța.

Totodată, împreună cu polițiști din cadrul Postului de Poliție Topraisar, au desfășurat activități de prevenire a violenței domestice, în rândul elevilor de la Liceul Tehnologic Topraisar, precum și în rândul persoanelor aflate pe raza comunei.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.