Actualitate

Acțiuni de informare, prevenire și combatere a migrației ilegale și a muncii nedeclarate pe teritoriul României. Ce s-a constatat

  • ​Polițiștii din cadrul Inspectoratului General pentru Imigrări au desfășurat, în această săptămână, la nivel național, mai multe acțiuni de informare, prevenire și combatere a migrației ilegale și a muncii nedeclarate pe teritoriul României.
  • Polițiștii de imigrări au primit peste 200 de solicitări de avize pentru angajarea în muncă a străinilor, cele mai multe pentru lucrători permamenți și detașați.  
​Polițiștii din cadrul Inspectoratului General pentru Imigrări au desfășurat, în această săptămână, la nivel național, mai multe acțiuni de informare, prevenire și combatere a migrației ilegale și a muncii nedeclarate pe teritoriul României. De asemenea, au fost reluate în totalitate activitățile de primire și eliberare a documentelor, pe linia acordării sau prelungirii dreptului de ședere și a rezidenței cetățenilor europeni, cu respectarea măsurilor de limitare a răspândirii noului coronavirus Covid -19.
 
În urma acțiunilor întreprinse, la nivel național, au fost depistați 40 de cetățeni străini în ședere ilegală. Au fost emise 40 de decizii de returnare în vederea îndepărtării de pe teritoriul României, 10 persoane fiind îndepărtate sub escortă până la frontiera de stat.
 
De asemenea, polițiștii de imigrări au întreprins demersuri de luare în custodie publică a 10 cetățeni străini până la îndepărtarea lor de pe teritoriul României.
 
Pentru nerespectarea legislaţiei în domeniul migraţiei, poliţiştii au aplicat cetăţenilor străini 21 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 1200.00 de lei.
 
În contextul reluării în totalitate a activităților de primire și eliberare a documentelor, pe linia acordării sau prelungirii dreptului de ședere și a rezidenței cetățenilor europeni, în această săptămână, au fost înregistrate peste 1000 de cereri de prelungirea dreptului de ședere, iar 190 de europeni au solicitat documente de rezidență. De asemenea, au fost emise peste 260 de documente de ședere cetățenilor străini și beneficiarilor unei forme de protecție.
 
Principalele scopuri pentru care străinii au solicitat reședința sau domiciliul pe teritoriul României sunt angajare în muncă și conexe dreptului la unitatea familiei.
 
Polițiștii de imigrări au primit peste 200 de solicitări de avize pentru angajarea în muncă a străinilor, cele mai multe pentru lucrători permamenți și detașați. Pentru nerespectarea prevederilor privind angajarea în muncă trei societăți au fost sancționate contravențional cu amendă în valoare totală de 1500.00 de lei.
 
Pe linie de azil, au fost înregistrate 5 cereri, iar pentru alte 7 persoane a fost acordată protecția internațională. De asemenea, pentru 11 solicitanți de azil au fost emise hotărâri de respingere a cererilor de acordare a unei forme de protecție internațională.
 
Acțiunile polițiștilor de imigrări de informare și prevenire vor continua și recomandăm cetățenilor străini să respecte legalitatea șederii în România și măsurile dispuse de autorități în eforturile de prevenire și combatere a răspândirii noului coronavirus.
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Inspectoratul General pentru Imigrări Lucrări de mentenanță la sistemul de programare online a documentelor

28 Apr 2020 553

Inspectoratul General pentru Imigrări Noi măsuri privind activitatea de relații cu publicul în contextul limitării deplasării persoanelor

30 Mar 2020 557

Inspectoratul General pentru Imigrări Noi modificări privind programul de lucru cu publicul pentru cetățenii străini

20 Mar 2020 622

Coronavirus Inspectoratul General pentru Imigrări recomandă utilizarea metodelor de comunicare la distanță în interacțiunea cu instituția

11 Mar 2020 695

Județul Constanța Peste două sute de persoane în situații ilegale, depistate de polițiștii de imigrări

29 Jan 2020 764

Campanie de informare a angajatorilor, desfăşurată de polițiștii de imigrări. Care este scopul acestui demers

07 Oct 2019 569

Acțiuni ale politiștilor de imigrări pe raza judeţului Constanţa

17 Jul 2019 675

Cetățeni din Republica Moldova depistați în timp ce lucrau ilegal la Năvodari. Ce măsuri au luat polițiștii de la Imigrări

12 Jun 2019 1157

Județul Constanța, atractiv pentru cetățenii străini care vin să muncească în România

11 Jun 2019 740

Cetățeni străini angajați ilegal în România. Ce măsuri au aplicat polițiștii de la imigrări

07 May 2019 753

Cetățeni din Republica Moldova angajați ilegal la Constanța. Ce măsuri au luat polițiștii de la Imigrări

12 Apr 2019 722

Inspectoratul General pentru Imigrări, 138 de ani de atestare documentară. Vor fi acordate distincțiile „Polițistul anului“ și „Structura anului“

07 Apr 2019 609

Mai mulți cetățeni din Republica Moldova, angajați ilegal la Constanța. Ce măsură au luat polițiștii de la imigrări

20 Mar 2019 672

Cetățeni din Republica Moldova care munceau fără forme legale în Constanţa, conduşi la frontieră

08 Mar 2019 853

Zeci de cetățeni străini în situații ilegale depistați în luna ianuarie de polițiștii de la Imigrări. Cei mai mulți găsiți în București și județul Constanța

07 Feb 2019 568