Activitatea de capturare a câinilor comunitari a fost reluată în municipiul Constanța. Unde ajung patrupedele


 
  • Serviciul de capturare a câinilor fără stăpân este asigurat de Confort Urban.


Echipele serviciului de specialitate au grijă ca patrupedele să fie ridicate de pe domeniul public și să fie transportate la Adăpostul situat pe strada Câmpul cu Flori, nr. 11(fostă strada Vârful cu Dor, nr. 5), unde sunt sterilizate și microcipate.

După ce la ultimele două licitații organizate pentru achiziția serviciului de capturare a câinilor fără stăpân nu s-a prezentat nimeni, Consiliul Local a decis delegarea acestui serviciu.

Pe teren sunt prezente două echipe care intervin în baza unui program prestabilit sau ori de câte ori este necesar pentru soluționarea cazurilor de urgență.
Autovehiculele de transport sunt autorizate la DSVSA și oferă animalelor siguranță, protecție împotriva intemperiilor și o aerisire adecvată. Pentru capturare se folosesc crose speciale și cuști capcană dotate cu uși mobile. Fiecare mașină este inscripționată corespunzător și deservită de personal instruit care a beneficiat de expertiza voluntarilor de la Animal Society.

 

„Este pentru prima dată când asigurăm acest serviciu cu resurse proprii. Încercăm să rezolvăm problema câinilor comunitari din orașul nostru într-un mod uman și sănătos, cu respectarea legislației în vigoare. Vrem să oferim condiții bune pentru animalele a căror singură vină o constituie faptul că s-au născut pe stradă. Facem apel către cetățeni să acorde sprijin echipelor de ecarisaj pentru identificarea și prinderea câinilor fără stăpân. De asemenea, îi rugăm pe deținătorii de patrupede să se asigure că propriile animale de companie nu sunt lăsate libere pe stradă”, a declarat viceprimarul municipiului Constanța, Ionuț Rusu.




Pe toată perioada în care serviciul nu a fost operațional, echipa Animal Society a desfășurat campanii de sterilizare gratuită a animalelor de rasă comună din municipiul Constanța cu rezultate bune.



Ajunși în adăpost, câinii sunt consultaţi de către medicul veterinar, deparazitaţi, vaccinaţi antirabic, sterilizaţi şi identificaţi prin microcipare. După ce au fost înregistraţi în evidenţele adăpostului, câinii pot fi revendicaţi sau adoptaţi gratuit. Pentru a evita supraaglomerarea biobazei, municipalitatea va organiza târguri de adopție.



Anul acesta, capacitatea adăpostului va fi dublată, vor fi aproximativ 500 de spații de cazare, care includ și locurile destinate carantinei și pe cele pentru mamele cu pui. Adăpostul va fi modernizat, în vederea dezvoltării unor spații și dotări necesare: zonă medicală, sală consultații, sală operații și alte intervenții medicale, bloc operator, zonă post-operatorie.



Cetățenii pot trimite sesizări cu privire la câinii comunitari sau situații de câini agresivi la numărul de telefon 0733045213.
 
 
 
Foto: Primăria Municipiului Constanța

 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Cum puteți adopta un câine de la Adăpostul public de animale abandonate Constanța

07 Nov 2022 1227

Constănțenii sunt invitați să adopte unul dintre câinii fără stăpân din Adăpostul public de animale abandonate. Care sunt condițiile

16 Jun 2022 1232

Apel la iubitorii de animale să adopte câini din adăpostul public de animale abandonate din Constanța. "Fiecare suflet merită să aibă un cămin”

23 May 2022 1588

Ce pași sunt necesari pentru adoptarea unui cățel. 50 de pui își așteaptă stăpânul în adăpostul de animale din Constanța

03 May 2022 1391

O societate din Argeș mai câștigă un contract de asistență sanitar-veterinară la capturarea câinilor comunitari din Constanța (DOCUMENTE)

11 Apr 2022 2895

Editorial Constanța, raiul câinilor maidanezi. A fost reluată activitatea de capturare a animalelor de pe străzi

24 Feb 2022 3399

ZIUA LIVE. Viceprimarul Ionuț Rusu față în față cu locuitorii municipiului Constanța

01 Sep 2021 3114

Constanța. 1883 de câini comunitari au fost adoptați

09 Jul 2020 1827

Continuă campania de adopție a câinilor fără stăpân, la Constanța

11 Feb 2020 3156

Sute de câini, adoptați în Constanța

06 Sep 2019 2304

Câinii s-au înmulţit în Constanţa. Curg sesizările către municipalitate! (galerie foto)

23 Apr 2019 2836

Primăria Constanţa cumpără o camionetă pentru transportul câinilor comunitari

14 May 2018 2075

Sesizările curg Constănţenii, indignaţi de lipsa iluminatului public şi de haitele de maidanezi

23 Feb 2017 4765

Sondaj de opinie Constănţenii susţin construirea unei biobaze moderne în municipiu şi strângerea câinilor din cartiere!

26 Sep 2016 3473

Condica de sugestii şi reclamaţii Maidanezii agresivi s-au întors în oraş. Asta sesizează constănţenii la Primărie!

17 Sep 2016 3833