Activități de prevenire a corupției în rândul personalului MAI desfășurate de ofițerii DGA

În contextul situației epidemiologice actuale determinată de răspândirea noului coronavirus (COVID-19), Direcţia Generală Anticorupție sprijină implementarea măsurilor speciale de reducere a răspândirii virusului, alături de colegi din cadrul Ministerului Afacerilor Interne.

Ofiţerii DGA au desfăşurat, în luna aprilie, acțiuni cu scop preventiv în zonele de risc identificate la nivel teritorial, conform evaluărilor specifice fiecărei structuri teritoriale.


Pe parcursul activităților desfășurate cu colegii M.A.I. aflați în misiune în această perioadă, au avut loc discuții prin care s-a reiterat sprijinul și operativitatea conlucrării interinstituționale din perspectiva prevenirii și combaterii situațiilor de risc la corupție, fie din partea persoanelor aflate în carantină, rude ale acestora, prieteni etc. ori vizând sesizări din alt spectru de activitate, respectiv vamal, livrări de materiale sanitare etc.

Structura centrală și structurile județene anticorupție au desfășurat activități în scopul prevenirii faptelor de corupție atât cu personalul M.A.I., cât și cu alte persoane care acționau împreună cu acesta (ex. din cadrul poliției locale, M.Ap.N. etc.), din dispozitivele de ordine publică din zona centrelor de carantină, punctele de trecere a frontierei de stat sau din alte zone potențial vulnerabile, fiind dezbătute scenarii probabile de risc și modul de răspuns la acestea. Mesajul Direcției Generale Anticorupție este de toleranță zero la infracțiunile de corupție în condițiile gravității potențiale a efectelor acestora privind acțiunile de limitare a răspândirii noului coronavirus, dar și asupra întregii societăți.

Reamintim faptul că, într-un raport dat publicității în 15 aprilie a.c., GRECO (Grupul de state împotriva corupţiei) a atras atenția că "Apariţia epidemiei de COVID-19 creşte riscurile corupţiei" în sectoare publice vulnerabile. “Nu trebuie să permitem COVID-19 să compromită valorile şi standardele noastre, inclusiv transparenţa şi responsabilitatea", a subliniat președintele GRECO, potrivit DGA.

Sursă foto: DGA

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

DGAIlfov-Conducător auto prins în flagrant de dare de mită după un apel la Call-Center Anticorupție

12 Apr 2024 258

DGAArad-Un bărbat care a pretins că poate obține pașapoarte cu vize de Canada și Australia a fost prins în flagrant

12 Apr 2024 240

DGAVâlcea - Persoană fără ocupație condamnată definitiv pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de influenţă şi şantaj

12 Apr 2024 288

DGAMureș -Inculpat reținut după ce a pretins că ar avea influență pentru obținerea unui permis de conducere

12 Apr 2024 259

DGAGalați/ Persoane condamnate definitiv pentru infracțiuni de corupție

12 Apr 2024 370

Tată și fiu, reținuți după ce au încercat să mituiască doi polițiști

04 Apr 2024 479

DGABuzău/Un inspector ITM și un administrator de societate comercială, arestați preventiv pentru luare, respectiv dare de mită

29 Mar 2024 346

DGAPrahova/Agent de poliție cercetat în stare de arest la domiciliu pentru luare de mită

21 Mar 2024 313

Dolj Procuror cercetat de DGA pentru infracțiuni de corupție. Încă un ofițer de poliție este suspect

14 Mar 2024 724

DGABuzău/Asistentă medicală reținută pentru trafic de influență

12 Mar 2024 345

DGABistrița-Năsăud/Flagrant pentru luare de mită

08 Mar 2024 339

DGAArgeș/Șefa secției de psihiatrie a SJU Pitești a fost reținută

08 Mar 2024 349

DGAGrefier din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sighetu Marmației, trimis în judecată pentru comiterea a 5 infracțiuni

06 Mar 2024 306

DGA Călărași-Persoană trimisă în judecată în stare de arest preventiv

21 Feb 2024 370

DGA Dolj - Flagrant pentru probarea infracțiunii de trafic de influență

07 Feb 2024 373