Activități preventive desfășurate polițiștii din Constanța

Sursă foto: IPJ Constanța
 
  • Campania implică organizarea unor activități preventive, în comunități vulnerabile, cu distribuirea de materiale de informare cu privire la modalitățile prin care comunitatea poate sprijini o persoană aflată într-o situație de violență.
 
În perioada 1 aprilie - 31 decembrie 2024, Poliția Română derulează la nivel național, Campania de prevenire a violenței de gen „Siguranța este un drept al tuturor! - ediția 2024”, inițiată și implementată în parteneriat cu Fundația Sensiblu și Agenția ONU pentru refugiați - UNHCR având ca scop dezvoltarea contribuției Poliției Române la protejarea și promovarea drepturilor persoanelor expuse la riscul violenței de gen, în special persoane refugiate în contextul crizei din Ucraina, prin oferirea de sprijin, informații și resurse, transmite un comunicat din partea Inpsectoratului de Poliție Județean Constanța.
 
Campania implică organizarea unor activități preventive, în comunități vulnerabile, cu distribuirea de materiale de informare cu privire la modalitățile prin care comunitatea poate sprijini o persoană aflată într-o situație de violență. Materialele preventive distribuite, făcând referire și la refugiații din Ucraina, sunt tipărite atât în limba română, cât și în limba ucraineană.
 
În acest context, la data de 15 mai 2024, polițiștii Serviciului Siguranță Școlară și Prevenirea Criminalității cu sprijinul reprezentanților Fundației Sensiblu Constanța au desfășurat o sesiune de informare pe tema victimizării minorilor, în rândul persoanelor refugiate, aflate în situații de risc, la sediul filialei Fundației Sensiblu, din municipiul Constanța.
 
Această sesiune de informare face parte dintr-un număr de patru întâlniri cu persoanele refugiate, în cadrul fiecăreia fiind abordată câte o temă distinctă: violența domestică, prevenirea victimizării minorilor, siguranța adulților pe stradă sau în spațiile publice și traficul de persoane.
 
În cadrul temei de astăzi, polițiștii au discutat cu părinții și copiii refugiați, despre pericolele la care pot fi expuși acasă, pe stradă, la școală sau online și despre importanța adoptării unor măsuri minime pentru a fi în siguranță.
 

„Pentru prevenirea violenței, polițiștii vă informează:
 
- Violența asupra unei persoane, indiferent de modul în care se manifestă,  nu este o problemă privată, ci este o încălcare a drepturilor omului, iar decizia de a interveni poate salva o viață;
 
- Dacă observi că o persoana este agresată, sună la 112!


 
- Nu te aștepta ca altcineva să intervină, dacă tu nu o faci! La fel gândesc și ceilalți!
 

Fiecare dintre noi are responsabilitatea de a lua atitudine împotriva violenței!”, a încheiat sursa citată.Citește și:
Activități preventive în școli desfășurate de polițiștii din municipiul Constanța

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Polițiștii, în misiune în școlile din municipiul Constanța

13 Jun 2024 136

Infracțiuni rutiere depistate de polițiști în județul Constanța

13 Jun 2024 173

Salvatorii eroi de la Constanța Cine sunt cei care au intervenit în cazul bărbatului care amenința că se autoincendiază

12 Jun 2024 710

Știri Constanța Poliția acționeză în apropierea și în incinta școlilor

12 Jun 2024 431

Cel mai contestat Regulament al administrației Chițac, din nou subiect al deliberărilor la Tribunalul Constanța

12 Jun 2024 540

Amenzi în Constanța! Acțiune a Poliției pentru siguranța rutieră

12 Jun 2024 343

Știri Constanța azi Un bărbat a amenințat că își dă foc, în parcarea unui centru comercial. Detalii de ultim moment de la IPJ Constanța (VIDEO)

12 Jun 2024 591

Controale ale polițiștilor rutieri în municipiul Constanța. Vitezomani au fost amendați

11 Jun 2024 526

Acțiuni ale polițiștilor în școlile din municipiul Constanța. S-au dat amenzi

11 Jun 2024 495

Infracțiuni rutiere depistate pe străzile județului Constanța. Șofer băut și posibil sub influența drogurilor pe DN2A

11 Jun 2024 559

Un șofer băut a intrat într-o mașină parcată, în Constanța. Cu ce alcoolemie a fost depistat

11 Jun 2024 495

Ce spun reprezentanții forțelor de ordine din Constanța despre activitatea polițiștilor și a jandarmilor, în perioada alegerilor

11 Jun 2024 375

Județul Constanța Doi șoferi cu permisul de conducere suspendat și unul fără permis, prinși la volan de polițiști

10 Jun 2024 511

Polițiștii constănțeni au reținut un bărbat care și-ar fi agresat fosta concubină, în Costinești. Anchetatorii spun că ar fi încălcat ordinul de protecție

10 Jun 2024 437

IPJ Constanța Polițiștii, pe străzi, pentru pentru creșterea gradului de siguranță rutieră. Au dat sute de amenzi, iar 11 șoferi au fost lăsați pietoni

10 Jun 2024 355