Activități preventive la Centrul de Plasament „Micul Rotterdam” din municipiul Constanța

  • Activități preventive la centrele de plasament din Constanța.
  • În cursul zilei de ieri, polițiștii au organizat activități la Centrul de Plasament „Micul Rotterdam” din municipiul Constanța, în vederea prevenirii disparițiilor de minori.
Disparițiile de minori reprezintă un fenomen complex care îmbracă diferite forme: de la o simplă alarmare nejustificată ce poate fi produsă de eventuale neînțelegeri asupra traiectoriei de zi cu zi a minorului, la plecările deliberate ale minorilor de la domiciliul familial sau de la centrele de ocrotire având la bază diverse motive de nemulțumire.

Prin urmare, Biroul de Analiză și Prevenire a Criminalității Constanța propune investigarea fenomenului de dispariții de minori prin identificarea factorilor care contribuie la producerea disparițiilor și totodată identificarea tipurilor de dispariții în care minorii au fost implicați, analiză realizată prin interviuri și discuții atât cu minorii cunoscuți cu multiple plecări din centre și cu îngrijitorii acestora, dar și cu polițiști care instrumentează cazuri de dispariții și reprezentanți ai D.G.A.S.P.C. Constanța.

În cursul zilei de ieri, polițiștii au organizat activități la Centrul de Plasament „Micul Rotterdam” din municipiul Constanța, în vederea prevenirii disparițiilor de minori.

Pentru a evita astfel de situații, există câteva lucruri care trebuie să fie stabilite cu copiii, lucruri care țin de nemulțumirile lor, de climatul emoțional existent în centrele de ocrotire ori în mediile familiale din care fac parte.

De regulă, există 6 tipuri de situații care conduc la înregistrarea disparițiilor de minori:

- Părăsirea voluntară a domiciliului sau a centrelor de ocrotire;

- Rătăcirea;

- Alărmări nejustificate, în situații datorate unei lipse de comunicare;

- Producerea unor accidente;

- Agresarea copiilor;


- Luarea unui copil de către unul din părinți.

În concluzie, orice sesizare de dispariție a unui minor trebuie tratată cu maximă atenție, atâta vreme cât nu se poate cunoaște din start gravitatea specifică fiecărui caz în parte și trebuie sesizată disfuncționalitatea la nivelul familiei de origine sau din centrele de ocrotire.

Sursă foto (cu rol ilustrativ): Arhivă ZIUA de Constanța

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Indicatorii tehnico-economici, aprobați de CJ Constanța Centrul de Îngrijire și Asistență pentru persoane adulte cu dizabilități, CIA Delfinul din Agigea, va avea 50 de locuri (DOCUMENT)

24 Mar 2024 498

DGASPC Constanța face o achiziție în cadrul proiectului „Închiderea Centrului de Plasament Delfinul”. Ce firme și-au adjudecat contractul? (DOCUMENT)

02 Nov 2023 997

Visurile i-au devenit realitate! Vali Osman, un tânăr ambițios din Constanța, a făcut senzație în Cipru!

14 Sep 2023 2123

Licitații Constanța Translima SRL și Eurosting AAW Industry SRL furnizează produse pentru Protecția Copilului Constanța (DOCUMENT)

04 Aug 2023 1268

Educator din Brașov, menținut în arest la Constanța!

04 Apr 2023 941

Copil fugit din centru de plasament, depistat conducând un autoturism în trafic! Minorul, observat de un polițist în timpul liber

23 Mar 2023 1073

„Cazat“ la Penitenciarul Poarta Albă! Un fost educator, acuzat că ar fi abuzat mai mulți copii, cere să fie pus în libertate

19 Mar 2023 974

DGASPC Constanța bate palma cu Dumitru Țigănescu de la Draft Construct (DOCUMENT)

18 Jan 2023 2444

DGASPC Constanța a semnat cu două firme pentru dotarea Centrului de Plasament Delfinul (DOCUMENT)

11 Jan 2023 1718

Sfaturi importante de la IPJ Constanța pentru adolescenții și personalul unor centre de plasament din municipiu

17 Aug 2022 1181

Polițiștii constănțeni au discutat cu tinerii - „Este cunoscut faptul că adolescenții forțează permanent limitele autorității parentale“

26 Jul 2022 1063

Poliția a intervenit la Centrul de Plasament „Micul Rotterdam“ din Constanța (FOTO)

30 Apr 2022 4947

Marcel Ciolacu anunţă că valoarea normei de hrană pentru pacienţii din spitale se va dubla. Ce se va întâmpla cu masa copiilor din centrele de plasament

31 Mar 2022 999

Copiii aflați într-un centru de plasament din Neamț au oferit mucenici copiilor ucraineni

09 Mar 2022 1099

UPDATE Doi copii dintr-un centru de plasament, cerșetori în piață, au fost violați. Agresorul a fost arestat

16 Nov 2021 2001