Actorul Marius Manole a înapoiat astăzi decoraţia primită de la preşedintele Iohannis (VIDEO)

  • Actorul a înapoiat decorația Ordinul „Meritul Cultural” în grad de Cavaler
Actorul Marius Manole a înapoiat, luni, la Palatul Cotroceni decoraţia Ordinul „Meritul Cultural" în grad de Cavaler, primită în anul 2016 de la preşedintele României, Klaus Iohannis.

„Mie mi se pare că este un moment foarte periculos pentru România.

A mai fost în acest moment. Acum chiar e periculos. Am fost întrebat de ce fac asta? Pentru că munca mea şi meritele mele rămân oricum fără această medalie. Mi s-a reproşat că această medalie este dată de România, de ţară.

Eu nu cred asta pentru că nu a fost întrebat fiecare cetăţean dacă Marius Manole trebuie să primească, e decizia unor oameni, tot din Guvern. (...) O instituţie care pe mine nu mă mai reprezintă de foarte mult timp şi cred că nu am de ce să nu fac acest gest.

În primul rând, mie mi-a anulat domnul Iohannis cu această decizie a domniei sale de a gira acest Guvern PSD-PNL toate zilele în care am stat în piaţă, în care am luptat pentru legile justiţiei, pentru ca Constituţia noastră să fie respectată.

Ce se întâmplă acum ne întoarcem în timp şi avem un PSD care intră pe covorul roşu în Guvern pe uşa din faţă, acest partid care se declară reformat şi care cu siguranţă nu este reformat, aşa că eu zic că acest ordin trebuie să rămână aici la Administraţia Prezidenţială pentru că mie nu-mi foloseşte la nimic", a spus Manole, la intrarea de la Palatul Cotroceni.


Actorul a reamintit faptul că, pentru el, preşedintele Klaus Iohannis este un „trădător” și că „susținerea nu vine necondiționată”.

„L-am votat pe domnul Iohannis, l-am susţinut pe domnul Iohannis, am crezut în domnul Iohannis, am crezut că este singura cale spre o Românie europeană şi democrată în care lucrurile să funcţioneze şi justiţia să fie liberă. Iată că votul meu a fost înşelat şi cineva mi-a spus: dacă nu ţi-ai dat seama în 2016 că susţii un preşedinte să-şi fie ruşine.

Nu, nu mi-e ruşine. În momentul acela nu era nimic atât de grav şi lucrurile nu erau aşa şi Iohannis era Iohannis. Iată că între timp lucrurile s-au schimbat. Mi se un gest de igienă să sancţionezi pe cineva chiar dacă l-ai susţinut.

Susţinerea nu vine necondiţionată, nu vine la pachet. Dacă am votat poţi să vinzi şi ţara că eu doar te-am votat şi te susţin până la capăt.

Nu, pentru că este de datoria noastră să fim vigilenţi şi să avem grijă de ţara noastră", a explicat actorul.

Sursă foto și video: Facebook.com/ Marius Manole


 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Atletism Sportivi de pe litoral, pe podium la Cupa RMA și la Campionatul Municipal din București (GALERIE FOTO + DOCUMENT)

27 Jan 2022 907

DNA Constanța Petre Neacșa, director în Ministerul Transporturilor, menținut sub control judiciar

20 Jan 2022 445

Marius Manole renunță la Ordinul de Cavaler pentru Artele Spectacolului, primit de la Iohannis „Mâine mă duc la Cotroceni să-i dau înapoi medalia. Mi-e rușine că o am acasă”

21 Nov 2021 1009

Serviciul de stare civilă Constanţa. Publicaţii de căsătorie 13 iulie 2021

14 Jul 2021 1237

Trimisă în judecată de DNA Constanța Irina Manole, fostă șefă în OFIR Tulcea, rămâne în arest la domiciliu

06 Jul 2021 1358

Atletism Mădălina Manole şi Marius Bîra, pe locul trei la Concursul Naţional de aruncări

28 Apr 2021 2689

Decizie definitivă în cazul Irinei Manole, din OJFIR Tulcea, arestată pentru luare de mită

13 Apr 2021 1953

Medalii pentru Constanţa, la Campionatul Naţional de atletism. Nu a lipsit aurul!

08 Feb 2021 3646

Donație importantă la finalul spectacolului „Oscar și Tanti Roz”... „Viața e pe zile!”

13 Mar 2020 3727

Serviciul de stare civilă Constanţa. Publicaţii de căsătorie 6 mai 2019

07 May 2019 1702

Actorii de la Teatrul Național București protestează pe treptele instituției, în semn de solidaritate față de magistrații din România (video)

03 Mar 2019 1399

„Muzica Rănilor de Război”, film-documentar de Ziua Culturii Naționale la Centrul Multifuncțional Educativ pentru Tineret „Jean Constantin”

10 Jan 2019 1430

Interviu cu Dana Dumitrescu, directorul Teatrului de Stat Constanţa Consacraţii scenei româneşti, la Festivalul „Miturile Cetăţii“ - Marcel Iureş, George Mihăiţă, Ion Caramitru, Marius Manole, Medeea Marinescu

16 Jun 2018 2384

Serviciul de Stare Civilă Constanţa. Publicaţii de căsătorie 3 aprilie 2018

19 Apr 2018 2092

Ce spectacole puteţi vedea în perioada următoare la Casa de Cultură din Constanţa

18 Sep 2017 19184