LIVE TEXT „Acul de aur și ochii Glorianei“ se lansează astăzi, la Biblioteca „Ioan N. Roman” (galerie foto)

  • Editura Hummanitas organizează astăzi, lansarea de carte a scriitorului Radu Paraschivescu. Intrarea este liberă cu respectarea normelor de protecție anti-COVID aflate în vigoare.  

Biblioteca „Ioan N. Roman” Constanța găzduiește lansarea romanului „Acul de aur și ochii Glorianei“, semnat de Radu Paraschivescu, luni, 19 iulie 2021, începând cu orele 18:30, în Aula Bibliotecii. Cu prilejul acestui eveniment se organizează o masă rotundă. Amfitrionul și partenerul de dialog al lui Radu Paraschivescu va fi directorul Bibliotecii Județene, criticul și istoricul literar, Angelo Mitchievici.

Volumul de față, Acul de aur și ochii Glorianei, posedă întreaga savoare și vivacitate a romanului de aventuri cu o nuanță picarescă, evidenţiază efortul documentar și pasiunea apocrifului investite într-un roman istoric și rafinamentul unei aventuri a cunoașterii așa cum o relevă privirea și pe care o pune în valoare Renașterea.

În acest moment, autorul Radu Paraschivescu oferă autografe.



Mulțimea de oameni așteaptă la coada care se termină la intrarea în Aula Bibliotecii, pentru a achiziționa noul volum.

UPDATE

Volumele „Acul de aur și ochii Glorianei“ disponibile au fost vândute. 

Și celelalte voume au fost căutate astfel că „Ghidul nesimtițului” a fost a doua carte vândută până la epuizare. 

„A fost ambiția personală să fac dintr-un cântec un personaj principal", a transmis autorul, Radu Paraschivescu. 


 

„E povestea a doi frați măcelari care trebuie să se specializeze a fi medici. Cei doi frați descoperă, unul mai devreme, celălat mai târziu, talentul pentru probleme oculare, iar celălalt e trimis să o vindece pe Elisabeta I. Acesta este cadrul, ce se întâmplă pe lângă este, de fapt, substanța romanului. Cei doi frați nu au spiritul aventurilor, însă aventurile lor sunt excepționale”, a precizat criticul și istoricul literar, Angelo Mitchievici.

 

„Aventura asta este o mare plecăciune pe care o fac ochiului. Personajele mele sunt, de fapt, ochiul și privirea”, spune autorul. 


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.