Actualitate

Acum trei luni, trei tinere dansatoare au ars de vii Societatea care deţine restaurantul Beirut, la judecată cu ITM Constanţa

În fiecare lună, agenţii economici constănţeni cheamă în faţa instanței pe reprezentanții Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM). Reclamanții le solicită magistraților să dispună anularea proceselor-verbale de contravenţie, dar şi a amenzilor primite pentru deficienţele constatate de către inspectorii de muncă.
 
Pe rolul Judecătoriei Constanţa a fost înregistrat, pe data de 29 mai 2014, dosarul 16158/212/2014, având ca obiect „plângere contravenţională 16895/15.05.2014“. Părţile implicate sunt Inspectoratul Teritorial de Muncă Constanţa (intimat) şi Middle East Parteners SRL (petent). Eugen Bola, inspectorul-şef al ITM Constanţa, a declarat că este vorba despre amenda de 80.000 de lei, aplicată societăţii Middle East Parteners SRL, cea care deţine restaurantul Beirut din Constanța, distrus pe data de 5 aprilie de un incendiu care a provocat moartea Mihaelei Tucă, cunoscută ca Micky, a Nicoletei Vasilițeanu, cunoscută ca Nicole, și a cântăreţei Nicoleta Cengher. „Societatea a fost amendată cu suma de 80.000 de lei, pentru că avea angajaţi fără forme legale de muncă“, a explicat Eugen Bola.

Cine deţine restaurantul Beirut

Conform Registrului Comerţului, restaurantul Beirut funcţionează pe SC Middle East Parteners SRL şi este administrat de Karam Joceline Ep. Youssef Baaklini şi Karam George. Acesta din urmă se mai ocupă de următoarele societăți: SC Domino Star International SRL, SC GNK Shipping & Trading LD SRL, SC Middle East Trading SRL şi SC Wood Forest Style SRL (radiată).George Karam, prin intermediul societăţii Middle East Trading, a fost implicat într-un scandal, în anul 2006, alături de Omar Hayssam. La acea vreme, un cargou pentru mărfuri generale a fost pus sub sechestru de DIICOT - Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism, care avea indicii conform cărora sirianul Omar Hayssam ar fi părăsit ţara la bordul acelui vas.

Ambarcaţiunea se numea „Iman T“, aparţinea firmei Mediteranean Line Inc. şi avea ca agent societatea Ashila Shipping. Operatorul naval, firma Tartoussi Shipping, care aparţine omului de afaceri Mohamad Tartoussi, este punctul de legătură cu societatea Middle East Trading SRL. La acel moment, George Karam deţinea 150 mc de cherestea la bordul navei „Iman T“, marfă ce trebuia să fie expediată în Egipt. În urma presiunilor pe care administratorul firmei Middle East Trading le-ar fi pus asupra omului de afaceri Mohamad Tartoussi, operaţiunea de livrare a materialului lemnos ar fi fost finalizată cu succes.
În 2012, George Karam a fost implicat într-un alt scandal. În luna martie a respectivului an, în calitate de administrator al societăţii SC Middle East Trading SRL, acesta a formulat un denunţ la Direcţia Naţională Anticorupţie. Omul de afaceri spunea că primise un container cu mobilă de lux, pentru care ar fi trebuit să dea 1.000 de euro unor lucrători vamali din Portul Constanţa Sud - Agigea. Banii ar fi trebuit să oprească un control asupra mobilei de lux, marfă care ar fi putut avea de suferit în urma manevrelor neatente. Menţionăm că în ambele scandaluri apare şi numele lui Mircea Boncotă, directorul societăţii Middle East Trading SRL.

Procesele societăţii

SC Middle East Parteners SRL apare în mai multe dosare aflate pe rolul instanţelor de judecată, unul dintre ele figurând la Judecătoria Constanţa. Pe data de 9 aprilie 2013, Middle East Parteners SRL a contestat o plângere contravenţională aplicată de Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Constanţa. Pe data de 21 februarie 2014, Middle East Parteners a pierdut procesul. Firma care deţine restaurantul Beirut s-a judecat şi cu Garda Financiară locală, la Tribunalul Constanţa, unde a cerut anularea unui proces-verbal de contravenţie. Pe data de 6 noiembrie 2013, Middle East Parteners a câştigat procesul. Firma s-a mai judecat la Constanţa şi în alte procese cu Inspectoratul Teritorial de Muncă şi Comisariatul General al Gărzii Financiare.

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Slujbă de pomenire în faţa fostului restaurant Beirut. Au trecut cinci ani de la moartea celor trei fete în incendiu

05 Apr 2019 1060

Experţii au revenit la locul tragediei Ce se întâmplă acum la restaurantul Beirut din Constanţa (galerie foto+video)

19 Nov 2018 1646

Dosarul restaurantului Beirut din Constanţa a primit al 17-lea termen

03 Nov 2018 929

Cum arată acum restaurantul Beirut din Constanţa! Schimbare majoră a locului în care au murit trei tinere! (galerie foto+video)

27 Oct 2018 1847

Trei tinere au murit Judecătorii din Bucureşti anunţă soluţia momentului într-un dosar care a cutremurat Constanţa

30 May 2018 2652

Imagini incredibile. Cum arată restaurantul Beirut din Constanța, mistuit de un devastator incendiu în urmă cu patru ani. Trei tinere au ars de vii (fotoreportaj+video)

05 Apr 2018 5016

Zece ani de închisoare pentru un cunoscut afacerist din Constanţa. Ce au scris judecătorii în motivare

09 Nov 2017 5468

Veste şoc pentru mai mulţi pompieri din Constanţa!

17 Jul 2017 19968

Un afacerist din Constanţa, menţinut sub control judiciar

14 Jul 2017 2157

Trei ani de la distrugerea restaurantului Beirut Decizie importantă luată de judecătoarea Mara Isabella Iacob (galerie foto)

05 Apr 2017 2273

George Karam, patronul restaurantului Beirut, află săptămâna viitoare dacă scapă de control judiciar

25 Jan 2017 1912

George Karam, fostul patron al restaurantului Beirut, din nou în faţa instanţei

19 Jan 2017 1280

Surse Dosarul „Micul Regat“ va fi judecat de Mara Isabella Iacob. Magistratul judecă şi dosarul Beirut

14 Nov 2016 1912

Exclusiv! Noi detalii din dosarul Beirut! „Răsplătirea“ salvatorilor (document)

12 Jul 2016 3176

Exclusiv! Beirut, declaraţii cutremurătoare „Am văzut silueta unei fete. Stătea în picioare. Avea mâna stângă în flăcări“

11 Jul 2016 10757