Actualitate

Adaptate actualului context pandemic MApN. Ceremonie de înființare a Corpului Multinational Sud-Est și desfășurarea Exercițiului cu termen scurt de notificare

  • Ceremonia de înființare a Comandamentului Corpului Multinațional Sud-Est (MNC-SE) va avea loc joi, 23 iulie, în Centrul Național de Instruire Întrunită (CNIÎ) ”Getica” din localitatea Cincu, județul Brașov, în prezența Președintelui României, Klaus Iohannis, a ministrului apărării naționale, Nicolae-Ionel Ciucă, și a șefului Statului Major al Apărării, general-locotenent Daniel Petrescu.

În cadrul aceleiași ceremonii, se va da citire ordinului de împuternicire a comandantului MNC-SE, căruia îi va fi înmânat Drapelul de Identificare al Corpului Multinațional Sud-Est.

Ulterior desfășurării ceremoniei de înființare, va avea loc etapa finală a Exercițiului cu termen scurt de notificare (ETSN), cu participarea integrată a unor unități și mari unități aparținând Forțelor Terestre și Forțele Aeriene Române.

Exercițiul, la care participă aproximativ 1.000 de militari și peste 200 mijloace tehnice, are ca scop perfecționarea procesului de integrare a capabilităților militare pentru executarea sincronizată a unor acțiuni militare complexe.

Exercițiul își propune, totodată, verificarea stării de operativitate a structurilor din subordine, fără parcurgerea etapelor de planificare obișnuite pentru organizarea unui exercițiu la acest nivel, și urmărește ca, în termen de cinci zile de la notificare, structurile din subordine să fie în măsură să-și demonstreze capacitatea de luptă în context interarme, multi-domeniu și întrunit.

Desfășurarea celor două activități va fi adaptată actualului context pandemic și vor fi luate, astfel, toate măsurile de protecție sanitară și distanțare socială.

Comandamentul de la Sibiu, ca element al Structurii de Forțe a NATO, va asigura, la pace, coordonarea forțelor din cadrul prezenței aliate din regiune, monitorizarea evoluțiilor din mediul de securitate, precum și o mai bună integrare operațională a forțelor aliate și a forțelor unor parteneri strategici, la criză și conflict. În același timp, va constitui atât un element regional important în planificarea, coordonarea și conducerea activităților de instruire și evaluare în cadru aliat, cât și un factor esențial de descurajare a potențialelor amenințări.

Corpul Multinațional Sud-Est, alături de Brigada Multinațională Sud-Est de la Craiova și de Divizia Multinațională Sud-Est din București, reprezintă contribuția substanțială a României la consolidarea unei posturi de descurajare și apărare credibile a Alianței pe flancul estic.

Sursa foto: Facebook/ Centrul Naţional de Instruire Întrunită "Getica" / Cincu JNTC

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Klaus Iohannis „Armata noastră se poate pregăti în orice condiții și poate să aibă rezultate dintre cele mai bune“ (video)

23 Jul 2020 561

Getica 95 COM SRL, furnizor de energie pentru CN Administraţia Canalelor Navigabile Constanţa (document)

16 May 2020 1821

Porturile Constanța și Midia, alimentate cu energie electică de Getica 95 Com SRL din Râmnicu-Sărat (document)

25 Apr 2020 2186

In Memoriam general de brigadă dr. Adrian Soci. La doar 52 de ani, se stingea în noaptea de Înviere

16 Apr 2020 3456

Cine va asigura furnizarea de energie electrică pentru Spitalul Județean Constanța (document)

07 Apr 2020 1817

O societate din Râmnicu Sărat va furniza energie electrică Autorităţii Navale Române (document)

26 Feb 2020 1136

Momentul culminant al taberei de instrucție la munte în raionul Brădet s-a desfășurat cu succes.

17 Feb 2020 888

Constanța FC Farul s-a reunit după vacanță. Un fotbalist care a jucat și la Rapid, achiziționat (galerie foto)

13 Jan 2020 1590

Ceremonie de înaintare în grad la Brigada 9 Mecanizată ”Mărăşeşti”. Comandantul marii unităţi avansat la gradul de general de brigadă

03 Dec 2019 2178

Cine va furniza energie electrică Spitalului Municipal din Medgidia (document)

12 Sep 2019 661

UPDATE FC Farul Constanţa începe evoluţiile din Campionatul Naţional Under-17 şi Under-19

14 Aug 2019 1896

Meci cu Rapid Bucureşti! Când va debuta Farul Constanţa în noua ediţie a Ligii a 2-a

24 Jul 2019 2304

Foşti fotbalişti la Farul Constanţa Alexandru Muscă şi Vlad Suciu au ajuns la Minerul Baia Mare

13 Jul 2019 1712

Revista presei locale

05 Jul 2019 761

Centrul Național de Instruire Întrunită „Getica” a împlinit 100 de ani de la înființare

02 Jul 2019 585