Adio, Class One Romanian Grand Prix!

class_one.jpgPotrivit calendarului competiţional postat pe site-ul oficial al campionatului mondial Class One, etapa care ar fi trebuit să aibă loc pe lacul Siutghiol, la sfârşitul lunii august, a fost anulată.

Pagina de Internet arată că International Offshore Team Association (IOTA) a avut probleme cu stabilirea unor date pentru calendarul 2010 şi că etapa din România nu va mai avea loc. Marco Sala, secretarul general al IOTA, a spus că vestea retragerii României dintre organizatorii de curse Class One din acest an a fost dezamăgitoare, însă toată lumea înţelege problemele financiare cu care se confruntă organizatorii. Însă, se speră la o revenire în Constanţa în vara lui 2011. De cealaltă parte, Ionuţ Barbu, reprezentantul Power Marine, firma care organiza etapa din România, a declarat că problemele financiare au fost binecunoscute şi că, potrivit regulamentului, a avut o dată limită pentru a anunţa dacă există posibilitatea financiară pentru organizarea cursei. „Noi am anunţat că nu avem fondurile necesare şi s-a luat decizia ca anul acesta să nu se organizeze cursa de pe Siutghiol. Dacă Ministerul Turismului sau autorităţile locale se vor hotărî să ne ajute financiar, atunci vom reveni asupra deciziei", a spus Barbu. În urmă cu câteva săptămâni, Ionuţ Barbu anunţa că nu a reuşit să strângă decât 35% din bugetul necesar organizării competiţiei, suma minimă de care ar fi avut nevoie fiind 1.100.000 de euro. Până una alta, pasionaţii de Class One se pot bucura de cursele din Norvegia (16-18 iulie), Suedia (6-8 august), Italia (1-3 octombrie), Abu Dhabi (24-26 noiembrie) şi Dubai (9-11 decembrie).


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Asociaţia Clubul Sportiv Power Marine, organizatorul „Class One - Romanian Grand Prix“, dizolvată

25 Sep 2019 1427

ONG-urile de la Curtea lui Mazăre capitulează Asociaţia Clubul Sportiv Power Marine, organizatorul „Class One - Romanian Grand Prix“, îşi cere dizolvarea în instanţă

29 Aug 2019 3540