Administraţia Bazinală de Apă Dobrogea-Litoral Continuă demersurile în ceea ce privește pasarela de promenada din zona debarcader Cazino – Mamaia

Administraţia Bazinală de Apă Dobrogea-Litoral continuă demersurile pentru a găsi cea mai bună soluție în ceea ce privește pasarela de promenada din zona debarcader Cazino – Mamaia.

Aceasta este o structură cuprinsă în arealul plajelor turistice aferente stațiunii Mamaia, ce face obiectul contractului de proiectare și execuție lucrări pentru “Protecția și reabilitarea litoralului românesc al Mării Negre în zona MAMAIA” din cadrul proiectului “REDUCEREA EROZIUNII COSTIERE, Faza II (2014-2020).

În acest sens, Administraţia Bazinală de Apă Dobrogea-Litoral a solicitat antreprenorului, aflat în etapa elaborării proiectului tehnic de execuție a schemei de protecție costieră Mamaia - SC BOSKALIS SRL, să ofere beneficiarului – A.B.A.D.L. date privind influența pasarelei pietonale existente în zona Cazino asupra profilului de plaja proiectat, astfel încât să fie respectate toate cerințele de proiectare prevăzute în caietul de sarcini.

Ținând cont și de interesul crescut privind viitorul pasarelei, atât din partea unor insituții publice, cât și a opiniei publice, reflectate de media românească, A.B.A. Dobrogea - Litoral, în calitate de beneficiar al lucrărilor de reabilitare și protecție costieră din zona Mamaia, intenționează să realizeze o dezbatere transparentă cu participarea tuturor factorilor interesați care să conducă la luarea unei decizii privind integrarea pasarelei pietonale în cadrul viitorului proiect.

Specialiștilor A.B.A. Dobrogea – Litoral le este necesar să cunoască impactul structurii pasarelei asupra profilului de plaja prin cumularea informațiilor obținute din concluziile expertizei tehnice asupra pasarelei și cele din modelarea morfo-dinamică a evoluției liniei țărmului, conform cerințelor caietului de sarcini. Abia apoi, se poate discuta, în mod concret, de către orice instituție publică interesată, despre salvarea și reabilitarea acestui monument istoric.

Pentru că toate aceste cerințe sunt în responsabilitatea Antreprenorului, a solicitat acestuia, să comunice conform graficului de execuție, până la 15 aprilie 2020, datele preliminare privind impactul pasarelei asupra profilului de plaja din vecinatatea acesteia, astfel încât, ținând cont și de condiționalitățile avizului de la Ministerul Culturii, sa existe o imagine completă din punct de vedere informațional și să se treacă în mod concret la etapa decizională.

În prezent, pasarela de promenadă din zona debarcader Cazino – Mamaia nu aparține instituției noastre, deținătorul legal al acestei construcții este LITORAL S.A. , care se află în curs de lichidare.


”Administraţia Bazinală de Apă Dobrogea-Litoral își dorește ca pasarela din zona Cazino – Mamaia, să fie integrată în acest proiect de protecție împotriva eroziunii costiere și să redevină un punct de reper al staţiunii, care să atragă din nou mii de turisti, să redevină un simbol având în vedere că edificiul datează de pe vremea regelui Carol al II-lea”, a declarat directorul A.B.A.D.L., Bogdan BOLA.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Gelu

30 Mar, 2020 16:05

Exista un proiect de execuție încă din 2005 când investita urma sa fie făcută de CN APC SA(Pasarela era a SC Litoral SA)Ambele țineau de Ministerul Transporturilor și Turismului.Dar venind la conducerea M.T.T și APC conducători PD,aceștia au susținut ca nu e necesară investiția și nu s-a mai făcut.

Articole asemanatoare

Hotel de două etaje, pe amplasamentul unui spațiu comercial Investiția imobiliară a societății Magic Stil SRL în zona Cazino Mamaia, la mâna consilierilor locali din Constanța(DOCUMENT)

24 Apr 2024 363

Firme Constanța Jump Vibe SRL are un punct de lucru nou

22 Apr 2024 491

Licitații publice Paza bunurilor publice și private aparținând municipiului Constanța vor fi asigurate și anul acesta de firmele fostului polițist și detectiv particular, Brotac (DOCUMENT)

20 Apr 2024 916

Primăria Constanța „Ovidio Running” a ajuns la a treia ediție. Iată ce restricții de circulație vor fi

19 Apr 2024 416

Primăria Constanța și CLC vor terenul de la Cazino Sud, vândut Mehmetoglu SRL! Judecătorii spun că pe suprafața respectivă se găsește „nisip“, deci terenul este plajă - bun inalienabil (MOTIVARE)

17 Apr 2024 3693

Fotoreportaj Primăvara își face simțită prezența în Constanța. Oamenii se bucură de soare (FOTO+VIDEO)

13 Apr 2024 532

Evenimente anunțate în minivacanța de 1 Mai și Paște în Constanța

07 Apr 2024 1628

Fotoreportaj Constanța Faleza Cazino, plină de oameni într-o zi înnorată de duminică (GALERIE FOTO+VIDEO)

07 Apr 2024 695

Sfaturi și tactici pentru începători la cazino

03 Apr 2024 354

Licitații Constanța O firmă din Sibiu va asigura consultanța în procedura de selecție a companiei care va realiza conceptul artistic și alte amenajări în interiorul Cazinoului (DOCUMENT)

02 Apr 2024 623

Ce sunt turneele de sloturi online?

01 Apr 2024 305

Soarele a scos din case constănțenii pe faleza de la Cazino (VIDEO)

31 Mar 2024 568

Dosarul Retrocedărilor Giurgiucanu pierde în fața municipalității un teren din Mamaia, zona Cazino! Nu a dat în judecată instituția potrivită, conform instanței (MINUTA+DOCUMENTE)

13 Mar 2024 860

Cazinoul din Constanța, perla care renaște din mare! Video inedit cu evoluția spectaculoaselor lucrări din al treilea an de șantier (FOTO+VIDEO)

13 Mar 2024 2178

Primăria Constanța pierde la Curtea de Apel terenul de la Cazino Sud, din Mamaia, ce fusese vândut către Mehmetoglu SRL! Apele Române, victorioase (MINUTA)

12 Mar 2024 789