Administrator nou la firma lui Mustafa Tartousi

  • Askila Shipping are doi administratori, Clara Bratu și Ionela Sauleanu.

  • Firma îl are ca acționar unic pe Mustafa Tartousi.

  • Afaceristul este cunoscut presei în urma scandalului plecării lui Omar Hayssam din țară.

Societatea Askila Shipping, al cărei unic asociat este Mustafa Tartousi, cunoscut presei în urma scandalului plecării lui Omar Hayssam din țară, are un nou administrator. În Monitorul Oficial al României a fost publicată decizia nr. 1 din 11.06.2020 a asociatului unic, potrivit căreia constănțeanca Ionela Sauleanu, din Agigea, a fost numită administrator cu puteri depline.
În această situație, conform aceleiași decizii, Askila Shipping este asociată și reprezentată separat de constănțeanca Clara Bratu, născută în Câmpina, ce dispune de puteri depline pe o perioadă nelimitată de timp, dar și de Ionela Sauleanu, ce dispune de puteri depline pentru o perioadă de doi ani.
Potrivit datelor existente la Registrul Comerțului, consultat la data de 29 iunie 2020, societatea Askila Shipping a fost înființată în 1992 și are ca obiect principal de activitate „activități de servicii anexe transportului pe apă“.
Capitalul social al firmei se ridică la 759.010 lei, format din lei, euro și dolari americani.
Așa cum am menționat anterior, unicul asociat al societății este Mustafa Tartousi, născut în Liban, în 1961.
 

Mustafa Tartoussi și Omar Hayssam


În anul 2017, Askila Shipping a avut un profit brut  de 718 lei, 16 salariați și o cifră de afaceri netă de 517.949 de lei. În anul 2018, profitul brut s-a ridicat la 30.968  de lei, numărul salariaților a fost 15, iar cifra de afaceri netă a fost de 794.993 de lei. Pentru anul 2019 nu există încă situația financiară, potrivit Registrului Comerțului.
Numele lui Mustafa Tartousi este cunoscut justiției constănțene prin prisma măsurilor preventive ce fuseseră impuse asupra omului de afaceri în ancheta în care era cercetat legat de fuga din țară a lui Omar Hayssam.
În anul 2007, acesta a adresat numeroase solicitări judecătorilor constănțeni, în care se plângea de interdicțiile de a părăsi țara puse de anchetatori.
Pe data de 7 octombrie 2014, acesta a fost condamnat de Curtea Supremă la șapte ani de închisoare, pentru înlesnirea trecerii frontierei, găzduirea ori facilitarea accesului în zona obiectivelor vizate a unor persoane care a participat sau a comis un act de terorism.
În ianuarie 2019, omul de afaceri a fost eliberat condiționat din penitenciar.

Citește și:

Mustafa Tartousi va fi eliberat condiţionat din Penitenciarul Jilava. Ce pedeapsă a executat și pentru ce a fost condamnat
 

Tartousi, aproape liber sa plece

 


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Mustafa Tartousi va fi eliberat condiţionat din Penitenciarul Jilava. Ce pedeapsă a executat și pentru ce a fost condamnat

22 Jan 2019 2035