Adrian Zuckerman, numit ambasador al SUA în Bucureşti

Potrivit foreign.senate.gov, cetăţeanul american născut în România, Adrian Zuckerman, a primit aviz de la Comisia de specialitate a Senatului american pentru postul de ambasador al SUA la București:

“Domnul Adrian Zuckerman, din New Jersey, va fi ambasador extraordinar și plenipotențiar al Statelor Unite ale Americii în România”, transmite site-ul instituţiei.
 

Aprobarea numirii lui Adrian Zuckerman în funcţia de ambasador a fost amânata de Comisia de Politică Externă a Senatului SUA în luna august a acestui an.

Amânarea s-a făcut pe fondul acuzațiilor de hărțuire sexuală. Adrian Zuckerman a fost dat în judecată, în 2008, pentru hărțuire sexuală de către secretara sa, Jamie Ferrauiola, de la firma de avocatură, potrivit presei centrale.

Adrian Zuckerman este avocat, și-a început activitatea în Baroul din New York în 1984 şi este partener în cadrul firmei internaţionale de avocatură Seyfarth Shaw LLP, transmite agerpres.ro.

Noul ambasador al SUA la Bucureşti s-a născut în România şi a emigrat în America împreună familia, la vârsta de 10 ani. El vorbeşte fluent limba română.
În prezentarea făcută pe site-ul Casei Albe, se menţionează că Zuckerman a emigrat în Statele Unite din România la vârsta de 10 ani şi vorbeşte fluent româna.

De profesie avocat, el a fost admis în baroul din New York în 1984, fiind partener în cadrul firmei internaţionale de avocatură Seyfarth Shaw LLP. Anterior, a mai ocupat funcţia de co-coordonator al departamentului de servicii naţionale imobiliare şi pentru companii la Epstein Becker & Green, PC, New York, iar mai înainte a fost coordonator pentru proprietăţi imobiliare la Lowenstein Sandler, LLP, New York. De asemenea, el a ocupat funcţia de preşedinte al unui juriu de selecţie judiciară al unei instanţe civile şi de arbitru pentru Consiliul Imobiliar din New York.

Activ în domeniul filantropic şi educaţional, Adrian Zuckerman este membru al consiliului Kids Corp şi face parte din consiliul absolvenţilor New York Law School (Facultatea de Drept din New York). Are diplomă preuniversitară de la Massachusetts Institute of Technology şi a obţinut diploma în drept la New York Law School.

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Adrian Zuckerman, fostul ambasador al SUA, despre proiectul Via Carpatia. Traseul din România de la Constanţa la Gdansk

22 Jan 2021 1941

VIDEO Klaus Iohannis, alocuțiune în cadrul ceremoniei de decorare a ambasadorului Adrian Zuckerman

18 Jan 2021 630

Ambasadorul SUA, Adrian Zuckerman, decorat de președinte

18 Jan 2021 675

Ambasadorul SUA din România, Adrian Zuckerman, își încheie mandatul cu o vizită de rămas-bun

11 Jan 2021 880

Premierul interimar Nicolae Ciucă, întâlnire cu ambasadorul SUA

09 Dec 2020 1957

Kimberly Reed, Președinte al EXIM Bank, prezent la centrala de la Cernavodă

04 Dec 2020 784

Incendiu Spitalul Județean Piatra Neamț Ambasadorul SUA, mesaj de condoleanțe- „Medicul care s-a repezit în flăcări, un model”

15 Nov 2020 883

Ce spune deputatul USR, Stelian Ion, despre acordul pentru centrala de la Cernavodă și ideea coridorului Constanța-Gdansk

13 Oct 2020 2574

Ambasadorul Statelor Unite la București a vizitat Muftiatul Cultului Musulman

02 Aug 2020 1165

Statele Unite ale Americii, la ceas aniversar. Constanța este înfrățită cu un oraș american (galerie foto)

04 Jul 2020 1171

Discursul ambasadorului SUA, Adrian Zuckerman, la evenimentul dedicat Zilei Independenței SUA

03 Jul 2020 1370

Oficialii români din Justiție și Interne, alături de ambasadorul SUA, discuții pe marginea raportului privind traficul de persoane

26 Jun 2020 765

140 de ani de relaţii diplomatice între Statele Unite ale Americii şi România. Mesajul ambasadorului Adrian Zuckerman (video)

14 Jun 2020 1053

Ion Marcel Vela i-a oferit ambasadorului SUA la București Placheta de Onoare a Ministerului Afacerilor Interne (galerie foto)

09 Jun 2020 832

MApN Misiune în SUA, executată de personal medical militar și specialiști CBRN din Armata României pentru a oferi sprijin autorităților americane

25 May 2020 1171